Två timmar räcker

8 10 2015
Vad skönt att få sätta sig ned

Vad skönt att få sätta sig ned en stund.

Skogsavverkningen fortsätter… ”Huskvarna stövlarna” är blytunga att gå i, utrustade med tå- och lite benskydd. Så skönt att ta en paus. Avverka skogen känns som ren struntsak, men allt ris är jobbigt. Jag vill inte ha det att ligga kvar och störa grävmaskinen när den kommer. Här på nersidan av tallen ska det bli en väg. Precis att marken räcker, för denna bamse tall vill jag ha kvar. Min tomtgräns går vid rishögarna till höger i bild.

Nu har jag bara lite småbjörkar kvar sedan är jag ute vid vägen ned till Jularp. Ett tvåtimmarspass efter jobbet, är precis lagom arbetspass att träna på. Jag trodde jag skulle vara ”ledbruten” i kroppen, men inte dugg. Känner knappast av någonting. Här är jag i mitt esse och mår riktigt bra. Skönt att jobba i friska luften

När skogen är nere, kommer jag presentera ritningarna på mitt bygge, och ”Gästparkering” för husbilar.


Åtgärder

Information

10 responses

8 10 2015
Lars Permelin

Jag har för många år sedan jobbat en del med skogsnäringen och fått lära mig att man talar om t.ex. en talls volym som mäts och jämförs i kubikmeter. Den där maffiga tallen som du sitter vid ser ut att vara ett extremt bra exemplar med åtskilliga kubikmeter.

9 10 2015
Matts Torebring

På 50- & början av 60- talet stämplade man skog för avverkning. Då mätte man träden med en klave. Jag vill minnas att ett träd som var 35 cm i diameter i brösthöjd, innehöll cirka en kubikmeter, beroende på hur långa träden var. Min tall är 60 cm, så med andra ord knappt 2 kubikmeter. Må väl.

8 10 2015
Lennart

Som sagt var
ta det lugnt!

Vi kommer inte i år!

Kram

9 10 2015
Matts Torebring

Mitt forna tempo går inte att leva upp till och det är inte meningen heller. En skogsarbetarkram

9 10 2015
Rolle o Carina

Va härligt Matts,vet att jag o du trivs jättebra i skogen!
Och fint blir det också efter det röjts bort slyn!
Du har orken kvar efter alla år,går aldrig ur det 🙂
Blir fint när det blir klart,vi är givna besökare då!

Ha det gott o njut……Varm Skogshuggar Kram

9 10 2015
Matts Torebring

Det är roligt att de gamla takterna sitter kvar fast lite i lugnare tempo. Det kommer att bli så bra när jag är klar. En skogsarbetarkram

9 10 2015
JoY

Vilket projekt du har dragit igång, bra att du trivs med det du gör och jobba ute är aldrig fel.
Kram

9 10 2015
Matts Torebring

Jag är entreprenör, när jag har gjort något klart, måste jag gå vidare till ett nytt projekt. När all skog är nere och alla mängder med ved är borta blir det mest grävmaskinsarbete. Sedan är ni välkomna när jag är klar. En skogsarbetarkram

10 10 2015
Kors och Tvärs

Har man inte jobb kan man ju skaffa sej 😉
Kram

10 10 2015
Matts Torebring

Jag har ju gått ned till heltid på jobbet och då behövs det lite utfyllnad. En skogsarbetarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: