Stand by & Julklapp på Rivieran

10 06 2015
Katusblommor i ett dike

Katusblommor i ett dike.

När vi reste hemifrån för en vecka sedan, var vi fullt medvetna om att kanske få åka hem, efter en vecka på Franska Rivieran. Detta på grund av att vår son och tillika vd i företaget, skulle genomgå en ögonoperation idag. Vi har suttit uppkopplade hela tiden idag med våra datorer, för att följa händelseutvecklingen hemma. Redan klockan 5.30 gick Niklas på bussen för färd till Lasarettet i Jönköping.

Vackra buskar, men vet inte vad de heter

Vackra buskar, men vet inte vad de heter.

Efter en hornhinneavlossning för drygt 2,5 år sedan har Niklas haft riktigt svårt att för att se normalt. Idag skulle han få hjälp efter att första operationsförsöket misslyckades. Strax före klockan tolv fick vi beskedet att Niklas vaknat upp och allt har gått bra. Vad glada vi blev, Birgitta & jag & hela familjen. I morgon väntar ett återbesök.

Julklapp julen 2013

Julklapp julen 2013

Under tiden….En julklappsbok från vår dotter Candra, reste runt med oss hela Frankrike förra sommaren. Jag har haft tio- tals kg olästa böcker på hög och den såg tung och ointaglig ut (förlåt Candra), så den blev liggande oläst. Idag har jag haft tid att läsa de 300 sidorna. VILKEN BOK, säger jag bara. Är det kanske bara jag som inte läst den tidigare? Är det bara jag som inte varit på André museet i Gränna? NU SKA JAG ÅKA DIT! Tack Candra för denna fina julklapp.

33 år gamla anteckningar bevarade i is

33 år gamla anteckningar bevarade i is.

Boken är en total kärleksförklaring till André´s Polarexpedition den 11 juli 1897. Efter hela 33 år hittades lägret på Vitön i Polarområdet. De tre saknade personernas kvarlevor, deras utrustning, utförliga anteckningsböcker, vapen, slädar, båtar, proviant, allt hittades delvis nedbäddat i isen.

93 foton bevarade i isen

93 foton bevarade i isen

Hela 93 foton kunde framkallas från film i den sju kg tunga kameran.

En av forskarnas långkalsonger

En av forskarnas långkalsonger.

Under femton år har författaren forskat i varför de omkom, de frös inte ihjäl, de hade massor av mat, men varför dog alla tre? Författaren kommer fram till hela 144 möjliga dödsorsaker. En av forskarna blev troligtvis anfallen av en isbjörn och fick benet avbitet och kraniet krossat.

Hittade kvarlevor efter 33 år

Hittade kvarlevor efter 33 år

Nu skall jag snarast åka till Gränna när vi är hemma igen. Där skall jag besöka André museet. Om ni inte redan läst denna bok, läs den! En verklighetsskildning som saknar motstycke, full med fotodokumentation och kartor. Ni hittar den på Norstedts Förlag.


Åtgärder

Information

12 responses

10 06 2015
Nils-Ake Hansson

André museet i Gränna det har vi pratat om att besöka. Är också fascinerad av denna expedition. <boken kan vara något för mig också
Ha det fortsatt bra på er resa
Nisse

10 06 2015
Matts Torebring

Är du intresserad av ämnet, är nog detta den mest fantastiska och lärorika bok som du kan läsa. Vi kanske syns i Gränna. Ha det gott

10 06 2015
Helena FREEDOMtravel

vad skönt att operationen gick bra! Jag har också läst boken (under den här resan) – älskad den!

10 06 2015
Matts Torebring

Visst är vi glada att allt gått bra med operationen. Otroligt att jag haft denna bok hemma så länge utan att läsa den. Ha det gott

10 06 2015
Rolle o Carina

Skönt med en lyckad operation av ögat,fattas bara!
Då kan ni koppla av o njuta av er semester 😄
Här har vi avnjutit sommarvädret idag,ljuvligt !!

Ha det gott…..Varm SommarKram

11 06 2015
Matts Torebring

Ja nu känner jag att jag kan koppla av som först. Skönt att ni fått sommar hemma äntligen. Kram

11 06 2015
Lennart

Skönt att det verkar gå bra för sonen med operationen!

Det boktipset skall jag ta fasta på!

Kram

11 06 2015
Matts Torebring

Ja vi är så glada, han såg bara med papperet framför ögonen innan. Som sagt läs boken och välkommen till André Museet i Gränna sedan, boken ger intryck för livet. Kram

11 06 2015
Deciree

Jag går bara runt och vandrar om nåt av mina barn ska göra nåt spännande…som en ögonlaser dom dom gjort. Man kan pusta ut när allt är klart och det gick bra. Förstår att ni väntade och väntade för att få ett svar också.När det rörde sig om en ögonoperation. Skönt att det gick bra. Hoppas allt läker bra nu då. Kram

11 06 2015
Matts Torebring

Ögonen är bland det ömtåligaste vi har och jag undviker ögonläkare så länge jag kan. Men ibland behövs en insats. Eller som Niklas sa förra gången hos ögonläkaren: ”Tala inte om vad ni skall göra, gör det bara”: Både han och jag svimmar innan de ens börjat berätta. Kram

11 06 2015
Kors och Tvärs

Så skönt att allt gått bra!
Kram

11 06 2015
Matts Torebring

Ja det var det och han kom hem efter operationen och jobbade som vanligt till det blev mörkt. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: