”Solexem är ingen sjukdom”

8 06 2015
Vår badstrand

Vår badstrand.

Ganska sent igår kväll var vi nere vid badstranden, bara en liten bit, från vår plats på Camping Les Criques De Porteils i sydöstra Frankrike.

En fin trappa leder ned till stranden

En fin trappa leder ned till stranden.

Ett kristallklart vatten att bada i, men badskor behövs på grund av all fin sjösten liknande den i Kroatien. Jag skulle tagit en simtur idag men då kom åskan gående.

Hela bergsväggen är full av kaktusknoppar

Hela bergsväggen ned till stranden är full av kaktusknoppar.

Jag hoppas jag får se bergsväggen blomma när vi är här.

Tänk om vi somnar här sa jag...

Tänk om vi somnar här sa jag…

Liggande i våra solstolar var det nätt och jämt att jag höll mig vaken till midnatt.

Värre än "Bonnabränna"

Värre än ”Bonnabränna”

Vi kom hit lördag middag, parkerade vår Kabe, såg till att den stod plant, tog fram stolar & bord, lade ut tältmattan, fällde ut markisen och förankrade den. Alltsammans tog drygt en halvtimma. På lördagskvällen var mina armar fulla av blåsor, rödbrända och rejäl klåda. Någon gång tidigare har jag haft lite solexem på bröstet, men inte som detta.

Så vaknade jag tidigt, bäst att surfa och undersöka. På natten när man vaknar kommer tanken lätt, cancer och tiden är kort kvar. Så glad jag blev när jag läste, ”Solexem är ingen sjukdom”. Undvik sol i ett par dagar så går det över. Naturligtvis har jag lagt på mycket solskyddsfaktor nu, men hur kunde detta hända på drygt en halvtimma? Nu två dagar senare har det mesta läkt igen.

Jag fastnade i en kanonbra bok

Jag fastnade i en kanonbra bok.

Ett Stort Tack till sonhustrun Carina för ovan bok som jag fick i julklapp. Först lite uppfriskning kring alla Volvoaffärerna. Sedan så mycket visdom. Tänk om vi fick en P.G. till i politiken och en P.G. till i näringslivet!

P.G. och hustrun hade hyrt en segelbåt i Caribien. Andra dagen på båten kom ett Myday, Mayday till båten. Sverige var lamslaget i storstejk. P.G. lämnade hustrun kvar, flög hem på ett dygn och medverkade i TV nästa dag och uttryckte med skärpa: ”Sverige har inte råd att ha folk, som skrapar på sina båtar eller målar sommarstugan, vi måste ha folk som arbetar”. Nästa dag ”skämdes” LO och undertecknade ett nytt avtal.

Naturligtvis var han hatad av många, men ha sa rent ut vad han tyckte, därför fick han också lämna Volvo. Jag är inte heller, alltid riktigt snäll i det jag skriver alla gånger. Jag står upp för det jag tror på, även om det är impopulärt ibland.

Mörka moln, åska och regn

Mörka moln, åska och regn

I eftermiddag har vi haft åska i flera timmar och nu regnar det. Värre är att det skall regna mer eller mindre under resten av veckan. Vi klagar inte, vi åt en riktigt god pizza till middag och har 10- tals kg med böcker finns att läsa.

 


Åtgärder

Information

14 responses

8 06 2015
Lars Permelin

Ja, solen där nere är inte att leka med, det gäller att skydda sig ordentligt. Framförallt för oss kritvita från nordbor. Jag brukade nästan alltid, under våra 30 år i perioder där nere på solkusten, vara under parasoll när jag låg och läste, blev behagligt brun ändå. På golfbanan hade vi ofta paraply mot solen och spelade helst på förmiddagarna för att kunna klara av solen och värmen. Man kan vila även om det regnar.

9 06 2015
Matts Torebring

Jag är ju ute jämt, fast hemma i år, mestadels med fleesetröja på. När jag körde bilen hade jag långärmad skjorta, för jag vet att det kan bränna genom rutan. Sedan var jag ute max en timma, innan allt var klart under parasollet. Jag fattar inte hur fort det gick. Ha det gott.

8 06 2015
Helena FREEDOMtravel

Solen kan vara grym när man inte hunnit vänja sig! Bara att pausa lite! Själva har vi (för en gångs skull) fått tid att vänja oss i lagom hastighet.

9 06 2015
Matts Torebring

Från några få plus hemma hemma till plus 37 blev nog en värmechock. Ni har haft bättre förutsättningar i år. Ha det gott

8 06 2015
Rolle o Carina

Tänk Matts att ni är närmre Ekvatorn än här uppe i Norden!
Då gäller det för oss vita att ta det lugnt i Solen 🙂
Men ni vänjer er nog snabbt,tur ni får lite svalka uppifrån!

Ha det gott o njut för oss med……Varm Kram

9 06 2015
Matts Torebring

En gammal skogshuggare som jag, borde i alla fall tåla mera tycker jag. Kram & Ha det gott

8 06 2015
JoY

Bra att du har skjorta på för att skydda. Här hemma är det ingen risk att få soleksem precis, det varnas för 0gradigt i natt!!
Kram

9 06 2015
Matts Torebring

Är det inte nu ni har ”Järnätterna” hemma? med stor risk för frost. Ja nu får jag vara försiktig i fortsättningen, för risken att det kommer åter är säkert stor. Kram

9 06 2015
Lennart

Solen skall man vara försiktig med!

Kram

9 06 2015
Matts Torebring

Ja det är jag, men denna gången bara small det till, bara efter högst en timma iordningställande av allt. Kram

9 06 2015
Maggan och Ingemar

Jag har aldrig använt solkräm klarar mig bra ändå, kanske för att jag inte gillar att sitta i solen och ”steka” mig 🙂
Brun blir jag ändå. Tur att det finns solskydd och det använder jag på barnen och gubbens flint 🙂
Här kommer det att bli en härlig vecka med mycket sol och lagom värme.
Ha det gott och sitt under parasollen. 🙂

9 06 2015
Matts Torebring

Hög solfaktor på solcremen är jag noga med. Annat var det när jag var ung. Solbränna och feberfrossa ett par gånger. Denna gången fattar jag inte vad som hände. Skönt att ni får lite solsken hemma. Vi ser ut att få regn varje dag en vecka framåt. Hoppas SMHI har fel. Ha det bra

9 06 2015
Deciree

Jag har också börjat få soleksem. Mer o mer varje sommar kommer dom där blåsorna. Så skydd är nog bra. Akta så ni inte bränner er för mycket nu när ni äntligen får sola er:) Kram från ett blåsigt norr

9 06 2015
Matts Torebring

Jag kan fortfarande inte fatta, hur det kunde hända på en enda halvtimma, när jag var i rörelse. Men som sagt från sju- åtta grader hemma till 37 blir det en chock för kroppen. Ha det gott uppe i norr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: