Huvudbry

10 11 2014
Testfoto hemma i Niklas trädgård

Testfoto hemma i Niklas trädgård, ett kvarglömt äppelträd.

I afton skulle jag börja testa min nyinköpta kamera Canon kamera EOS 70D tänkte jag. Jag har kommit fram till att använda mitt gamla objektiv, 24-105 1:4 så mycket det går, men använda det till min nya kamera. Detta objektiv är nästan oslagbart att fota med i mörker.

Vi var bjudna till Niklas familj på Fars Dag middag. Innan vi gick hem blev det en runda i deras trädgård. Nu kunde jag också testa, min Fars Dags present, ett enbensstativ. Tänk vad smidigt att bära med i sommar  på Franska Rivieran.

I bakgrunden Niklas Friggebod, en present från familjen för tre år sedan. Friggeboden har en riktig platta av cement som ingick i presenten.

Testfoto på min kära hustru

Testfoto på min kära hustru,  med inbyggd blixt

Testfoto i husbilen med kamerans blixt, då jag inte har batterier till den nya blixten än. Varför sa inte säljaren att jag skulle köpa till batterier till nya blixten?

Testfoto med blixt

Ett mindre bra testfoto med blixt.

Nya kameran med gamla objektivet, men taget med kamerans inbyggda blixt

Testfoto utan blixt

Testfoto samma träd utan blixt

Denna bild visar mitt förra objektivs ljuskänslighet, taget med nya kameran. Bilden blir bättre utan blixt.

Huvudbry, JA det har jag. Jag vill helst klara mig utan instruktionsböcker. Jag brukar läsa dem två veckor senare. Föra över bilder till datorn kan väl inte vara något konstigt, tänkte jag. Jag installerade drivrutiner på 101 MB.  Nu funkar det väl klockrent tänkte jag, men icke.

En timma gick och en timma till. Jag lusläste sidan 455 i den svenska instruktionsboken. Så till slut hittade jag, att ändra från wifi överföring av bilder, till en sladd som jag är van vid. Då fick jag över mina testbilder. Hela tiden tänkte jag, jag har 28 mil enkel resa till Mikael, som är proffs. NEJ ge inte upp, du måste klara det. Så kom Birgitta till undsättning, ”Nu tar vi det sakta från början”, sa hon och då hittade vi felet.

Nu har jag 460 sidor till att läsa in…..

 


Åtgärder

Information

11 responses

10 11 2014
Deciree

Kul att testa o fota…när man har nytt 🙂 många bilder blir absolut bättre utan blixt. Så även din bild 🙂 kram

10 11 2014
Matts Torebring

Normalt sett har jag knappast aldrig använt blixt. Nu gäller det att testa, se och lära. Kram

10 11 2014
Nils-Åke Hansson

Ha Ha det var kul. Jag är väl inte den som läser ytan det ska fungera direkt. Vist är det kul med ny kamera jag själv har släpat på stora systemkameror sedan jag var 14 år. Idag har jag en liten kamera i mitt bälten¨med mig alltid. Hade stora kameran med mig och cyklade omkul och det var inte så bra för kameran jag och hunden klarade oss. Objektivet fick jag kasta men kameran bliv aldrig sig likt ligger och skräpar.
Ha det bra
Nils-Åke

10 11 2014
Matts Torebring

Visst är de tunga och tar plats. När vi cyklar har vi cykelväskor och jag har ganska robust ryggsäck. Jag har tre saker som jag inte kan undvara, kameran (jag har 2 styck) min MacBook (2 st + iPad & iPhone) och min fru (1st). Dessa tre saker är jag mycket rädd om. Kram

10 11 2014
Nils-Åke Hansson

Vist är jag rädd om både fru/hund men kameran hade jag i rem runt halsen Hunden i korg på cykeln och frun kom efter. Hon försökte inte cykla utför branten utan gick. man ska nog ha kameran i en bra väska!
Må bra

10 11 2014
Rolle o Carina

Ny vecka,nya möjligheter Matts !!
Det fixar ni lätt 🙂

Ha det gott/Kram

10 11 2014
Matts Torebring

Vad roligt att ha positiva vänner. Kram

10 11 2014
Lennart

Instruktionsböcker är en särskild historia.
Om dem tycker jag inte!

Kram

10 11 2014
Matts Torebring

Ytterligare en sak (instruktionsböcker) som vi tycker lika. Kanske är det bara politiken, som vi står ljusår från varandra. Kram

10 11 2014
Kors och Tvärs

Så roligt att testa olika inställningar. Nästan 500 sidor instruktionsbok skulle jag nog inte orka plöja igenom 😉
Kram och lycka till

10 11 2014
Matts Torebring

Visst är det roligt, men instruktionsbokan får bli etappvis, det är bara för mycket även för mig. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: