Tack för att vi fick ha dig så länge

1 11 2014
En av våra familjegravar

En av våra familjegravar.

Tankar i Allhelgonatid.

Här vilar Birgittas föräldrar och två bröder, på Frinnaryds kyrkogård, Aneby kommun. I dag var jag på plats, för att smycka gravplatsen inför allhelgonahelgen. Första gången vi stod här, var påskhelgen 1968.

Påsken 1968

Påsken 1968

Jag har beundrat och saknat, Birgittas pappa Sture mycket. Han var ledsen över sitt liv som lantbrukare, ”Det fanns inget annat”, sa han ofta. En mycket vis och förståndig man, med mycket humor. Birgitta & Jag förlovade oss samma helg, som detta tragiska minne. Birgittas äldste bror Karl-Evert, gick hastigt bort, endast 36 år gammal i diabetessjukdom.

Jag glömmer aldrig, så länge jag lever, här stod pappa Sture vid graven, (till höger i bild) tog av sig hatten, bockade och sa, utan att minsta darr på rösten:

Tack för att vi fick ha dig så länge Karl-Evert.


Åtgärder

Information

14 responses

29 10 2014
Rolle o Carina

Fina tankar i dessa Allhelgonatider Matts!
En del går bort allt för tidigt i livet!
Vi har det bara till låns så att säga.
Tragiskt idag med Ingeson,46 år!
Lev idag,i morgon kan det va för sent!

Ha det gott/Kram

29 10 2014
Matts Torebring

Tack vänner, vi behöver alla bromsa in lite, inte minst en helg som denna. Det gäller att fylla livet med innehåll och inte bara med dagar. En stor höstkram

29 10 2014
Deciree

Visst är det ledsamt att man ska behöva lämna livet, i så tidiga åldrar. Livet är orättvist. Men det är så att livet är kort o vi vet aldrig hur det slutar. Så det gäller att leva medan man kan, och njuta av det 🙂 Kram

29 10 2014
Matts Torebring

Livets gåta är svår att förstå. Livet kan vara långt eller riktigt kort och ibland kommer slutet utan förvarning. Saknaden av de som lämnar oss är också stor. En stor höstkram.

30 10 2014
Lennart

Ljusa minnen lever kvar!

Kram

30 10 2014
Matts Torebring

Visst är det ljusa minnen men saknaden stor. En Allhellgonakram

30 10 2014
Lena & Jan

Jo det är ju så ”finns det liv så finns det död”. Har själv upplevt det där med vad man säger i sorgens stund. Hade förberett ett tal på papper till min pappas grav. Då det var dags att säga det kom något helt annat ur min mun, direkt från hjärtat o jag kände mig såå stark efteråt! Det var ”någon” som stöttade mig att säga kraftfullt rakt fram hur jag högaktade min pappa o vad han betytt för min/vår unga familj. Jag blev liksom rak i ryggen ( svårt o beskriva i ord).

30 10 2014
Matts Torebring

Tack Lena, detta tycker jag var en av de finaste kommentarerna, som jag fått på min blogg. En stor kram

30 10 2014
Anette / Kors och Tvärs

Att vara lite mera ”här och nu” behövs. Och att ta tillvara den dag som är. För idag är första dagen på resten av mitt liv
Kramar

30 10 2014
Matts Torebring

Ja det gäller att fylla livet med ett gott innehåll och inte bara med dagar. En stor Allhelgonkram

31 10 2014
Lars Permelin

Vid varje begravning som jag deltagit i på senare tid har jag funderat en hel del på livet. Perspektivet på livet blir mer påtagligt när t.ex. någon nära släkting eller vän går bort. Tror att det är viktigt att reflektera då och då. Livet är ingen självklarhet och man kan knappast ta allt för givet. Detta blev påtagligt i måndags när vi tittade på programmet ”Tillsammans mot cancer”. Unga människor som rycks bort alltför tidigt och mitt i livet.

31 10 2014
Matts Torebring

Riktigt tänkvärda ord du skriver Lars. Du om någon kan reflektera och sätta värde på livet. Själv är jag lycklig över varje morgon jag vaknar pigg och glad. Kram

1 11 2014
JoY

Allhelgona helgen med alla tusentals ljus på kyrkogårdarna är fint och det är i ordninggjort med kransar och blommor.
Visst är det grymt när de unga rycks iväg från jordelivet, då är det inte riktigt rättvist tycker jag.
Trevlig helg
Kram

1 11 2014
Matts Torebring

Kyrkogårdarna, mörkret, alla ljus som brinner, smyckade gravvårdar och eftertanken är så fin, det räcker med detta. Kram & Trevlig helg !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: