Vintercamping & Skidåkning

8 10 2014
Vintercamping 1995 i Lindvallen Sälen

Vintercamping 1995 i Lindvallen Sälen.

För några dagar sedan skrev jag om vår första husvagn. Detta var vår sista husvagn, Öggestorp President 630. Dragbil Alfa Romeo 164 V6. Här är vi på väg att lämna Lindvallen i Sälen påsken 1995. En resa hem som jag aldrig glömmer.

På väg ned mot Örebro, sa jag till min kära hustru, ”Blåser det mycket ute, det går så ostadigt”. Jag stannade på första parkeringsplats. Det visade sig att draget lossnat från infästningen i golvet. I bilens bagage var ett stort hål där draget skulle varit infäst. Det fanns bara en sak att göra, koppla från husvagnen, köra hem och hämta firmans fyrhjulsdrivna WW Taro och dra hem husvagnen med.

Den svarta pisten Stina i Sälen

Jag själv i Pisten Stina i Sälen vintern 1995.

Jag började åka slalom vid fyllda 40 år. Sedan har jag kört de allra brantaste backarna i hela Norden. Jag åkte till Idre för att få åka den allra brantaste av dem alla, Chocken Nordens brantaste backe med 47 % lutning. När jag kom dit hade det varit regnväder veckan innan och nu tio minusgrader. Backen var helt enkelt inte farbar. I Österrike har jag både vandrat i Kitzbühel och kört Hahnenkammrennen, S:t Johan och några till.

I Österrike bodde vi på hotell, i Norge, Åre och Sälen bodde vi i husbil, stuga och husvagn.

 


Åtgärder

Information

10 responses

9 10 2014
Anki

Läskigt med draget… ryser när jag tänker på vad som skulle kunna hända.
Slalom är inte min grej… ryser lite där också. Skidor åkte jag senast när barnen var små… och då var det på längden 🙂
Ha det gott!
Kram

9 10 2014
Matts Torebring

Draget var felkonstruerat och tillverkaren tog på sig alla kostnader. Även Bilprovningen följde fallet med största intresse. Åka skidor är jättekul både utför och på längden, jag har bara ingen att åka ihop med när jag åker utför. En snökram

9 10 2014
Deciree

För oss blir det ingen mer slalom åkning. sist jag åkte var får mååånga år sedan. Har inte vågat åka sedan jag blev påkörd och fick min whiplash för 27 år sedan. Men det ser så härligt ut ff. Men jag nöjer mej med att titta på när andra åker istället 🙂 Kram

9 10 2014
Matts Torebring

Vad tråkigt att behöva lida, så mycket som du har gjort i ditt liv och inte kan unna dig allt roligt, som du skulle vilja göra. Det finns ingen sport som jag beundrar så mycket som dessa stört- & slalomåkare. Jag kan nästan stå upp framför tv och njuta av dem. Alldeles speciellt blir det, i alla backar jag själv har åkt i. En snökram

9 10 2014
Lennart

Skidor, det var länge sedan!

Som barn åkte jag mycket skidor!
På den tiden var det vinter med gott om snö ända ner i Östergötland!
I våran hage fanns fina backar och där samlades byns alla barn.
En backe gjorde vi ganska enkelt om till en riktigt bra hoppbacke!

Jag minns att jag hoppade 13 meter!

Kram

9 10 2014
Matts Torebring

Vi hade också skid- & kälkbackar på gården fram till jag var 10 år. Då hade vi roligt och byggde stora hopp, men så långt som 13 meter kom ingen. En stor snökram

9 10 2014
Rolle o Carina

Otäckt med rostens verkningar på dragets infästning,tur hade ni!
Vintercamping angjorde vi på 80-talet i vår Cabby 532!
Mycket skidåkning oxå,både längd och utför!
Har provat de mesta backar i vårt län,oxå Härjedalens!
Men allt har sin tid,knäna började krångla så det var bara o lägga av!
Sen vi skaffade Bobilar så har vi det som största intresse nu!
Det blir bara mer o mer starkare det,vi är Bobilsmissbrukare 🙂

Ha det så gott i Ruskvädret/HöstKram

9 10 2014
Matts Torebring

Nej det var ingen rost, bilen var nog bara tre år gammal. Draget var felkonstruerat till bilen. Dragtillverkaren tog på sig alla kostnader, för att bygga om bilen och infästningarna. Bilprovningen följde min bil med största intresse efter detta intermessot. Jo jag skulle vilja till fjällen/Alperna igen, men tyvärr har jag ingen att åka med. Att åka slalom ensam är inte roligt. För två år sedan köpte jag nya längskidor, så än är inte allt hopp ute. En snökram.

12 10 2014
AktivaDagar

Roligt ta del av lite slalom- och vintercampar-minnen säger jag som precis ska börja med vintercampande… Och började med slalom när jag var nästan 40… Vet dock inte om jag vågar mig på sånt som Chocken och Väggen… än iallafall… 🙂

12 10 2014
Matts Torebring

Det är busroligt att åka slalom, var inte rädd, men kör ändå varsamt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: