Elmia Husbil årets höjdpunkt

13 09 2014
Vår egen drömparkering på stora parkeringen

Vår egen drömparkering på stora husbilsparkeringen.

Vi kommer körandes runt femtiden på fredagskvällen, upp genom Huskvarna, Vättersnäs och upp mot Elmia. På varje liten upptänkbar möjlighet att stanna, står en husbil parkerad och på vägen känns det som ett gäng myror, är ute och snurrar.

Får vi plats på parkeringen i afton, är det ett Guds under, sa jag till Birgitta när jag såg alla husbilar. Vi kör längst upp och viker in till vänster. Jag brukar se parkeringsmöjligheter, där få andra ser det. Jag backade upp och dubbelparkerade bakom den röda bommen.

Då kom grannarna ut och sa, ”Vi kan åka om ni vill, så får ni ta vår plats och även biljetten”. Naturligtvis köpte jag parkeringsbiljetten av dem och gav dem en stor kram. Tänk att möta så trevliga människor det första vi möter.

Mycket folk

Mycket folk.

När vi parkerat vår husbil på fredagskvällen, stod våra vänner nästan i kö utanför vår husbil. Först kommer vänner från Kabeklubben, sedan kom Anette & Göran, bloggen Kors & Tvärs. När vi satt och pratade som mest, knackade det på dörren. Utanför stod våra ”finska kamrater” från Jakobsstad i Finland. Det blev en sen kväll, men vad roligt att få träffa alla vännerna.

Trångast var det i Kabemontern

Trångast var det i Kabemontern.

Inne i vimlet ringer Lennart Olofsson, bloggen Lennarts Tankar. Nu satt vi utanför en av hallarna i ett par timmar med ett glas öl. Elmia Husbil är för oss Årets Husbilsfest, kanske inte att se alla nya modeller, men att träffa alla vänner är så roligt. Inne i hallarna och på parkeringen var det många som kände igen mig, eller vår husbil från bloggen. Många goa kommenterar från många håll.

Båt eller husvagn eller både och

Båt eller husvagn eller både och.

Kul att se alla nya idéer och innovationer. Här en båt eller husvagn eller både och.

Elcykelhusbil

Elcykelhusbil.

Ytterligare en ny idé och innovation. Denna ”Elcykelhusbil” kändes inte riktigt färdigbyggd ännu.

Plåtisar i massor

Plåtisar i massor.

Plåtisarna formligen svämmar över på Elmia Husbil. Alla tänkbara utförande och modeller.

Toatömning på uteplatsen

Toatömning på uteplatsen.

Jag tänkte skriva om bra och dåligt. Det är dock svårt att vara negativ, efter allt positivt som vi mött från första stund. Men detta skulle jag inte acceptera på min husbil. Toatömning i höjd med matbordet under markisen. Riktigt många bilar har den placeringen och jag skulle välja bort en sådan bil.

Fula och störande elkontakter mitt på sidan

Fula och störande elkontakter mitt på sidan.

Jag har blivit allt mer estestisk med åren och tycker, att detta är så fult med en sladd hägnades på sidan.  På vår Kabe går sladden, ut genom en tät lucka i golvet, det gillar jag.

Bra initiativ i garaget

Bra initiativ i garaget.

Många husbilar har jättestora garage. Vad jag inte förstår är, att de inte är inredda med lite hyllor och korgar, för mängder av småprylar. Här var ett jättebra initiativ på lösning på detta. Just denna garagelucka var dock så stor och på många platser skulle det inte finnas utrymme för att kunna öppna den.

En jättestor bobil med absolut minsta bordet

En jättestor bobil med absolut minsta bordet.

Jag förstår inte hur de tänker som konstruerar nya bilar. Här är inne i en av de största bilarna, men bordet är ett av de minsta vi sett.

Denna tyckte vi bra om

Denna tyckte vi bra om.

I nästan alla husbilar i samma prisklass som vår Kabe, saknas en garderob innanför dörren till att hänga av sig ett ytterplagg. Ytterst sällan ser man en klädkrok för en jacka innanför dörren. I vår Kabe är detta standard och vi kan inte tänka oss att vara utan detta. Concorde Carisma har allt det vi har, samt lite till, men kostar betydligt mera. Dessutom är den nära 3,5 meter hög och jag ser alla otäcka trädgrenar på mindre vägar, som ett hinder för att komma fram.

Flera husbilar i samma prisklass som denna, är så otroligt trånga runt kök och passage inne i bilen, att det inte går att gå förbi varandra. Så inte i vår Kabe eller i denna Concorde Carisma.

Vi tycker om cockpit

Vi tycker om cockpit

Ingen annan husbil, har en mer tilltalande cockpit än vad flera av Concorde modellerna har. Fantastiskt tilltalande helt enkelt.

Morello är riktigt trevlig

Morello är också riktigt trevlig

Kanske Morello slår Concorde i inredningen av cockpit. Ursnyggt tycker vi.

Kabe är ett oslagvart val för oss smålänningar

Kabe är ett oslagvart val för oss smålänningar.

Det har sagts om oss smålänningar att vi är snåla, men det tror jag inte på. Däremot är många av oss ekonomiska och räknar ut, vad vi får för pengarna innan vi handlar.

Få bilar har det värmesystem som Kabe har

Få bilar har det värmesystem som Kabe har.

Jag läste på ”innehållsdeklarationen” innan jag gick in i de flesta av husbilarna. De flesta saknar det mest naturliga, som värmeväxlare och vattenburen golvvärme.

Jag tycker synd om alla nybilsköpare, hur skall man kunna skaffa sig kunskap till ett bra husbilsköp. Vi har själva gått en lång väg, under femton år med husbil, från en mindre alkovbil till en bil som vi mer än stortrivs med och som har allt som man kan önska.

En blomma till Elmia Husbil för en genomtänkt husbilsparkering i år.

En blomma från vår parkering, till Elmia Husbil för en genomtänkt husbilsparkering i år.

Känslan infinner sig, är inte Elmia för litet, för en så här stor mässa? Mängders mängder av besökande husbilar får inte plats. I år måste jag ge en blomma till Elmia, för uppstruktureringen på parkeringen. Alla bilar står parkerade med samma avstånd, ordning, disciplin och klara regler. Detta var riktigt roligt att se.

 


Åtgärder

Information

12 responses

13 09 2014
Frankie & Co

Hur kul som helst att träffas IRL idag på Elmia i en Niesmann😉 – Gott rull önskas er!

13 09 2014
Matts Torebring

Busroligt att mötas, det är det som är husbilsfesten på Elmia. Kram & Må gott & Tack för att ni hälsar på i min blogg

13 09 2014
Rolle o Carina

Kul måste det vara Matts att gå på Elmia ”Live” så att säga !!
Det var över 10- år sen vi var där,men nästa år satsar vi högt!
Då måste vi komma iväg dit igen förstås !!
Fint reportage ni gör därifrån,Concorde står högt på vår lista!

Ha det gott/Kram

14 09 2014
Matts Torebring

I år har det varit en riktig fest med att få träffa så många vänner. Vad ni gör, häng på låset när biljetterna släpps, så ni är säkra på en plats nästa år. Kram

14 09 2014
Deciree

Visst är det kul med att kunna få träffa vänner och bloggare när man ändå är där:) Undrar just hur många som skrivit på för en ny husbil på Elmia?:) Säkert många. Förstår att ni haft kul där tillsammans och fått se en massa nya modeller. Även om ni är nöjd med eran husbil. Jag hoppas att vi också någon gång får komma oss till denna Elmia mässa. Hade varit kul:) Kram till er båda.

14 09 2014
Matts Torebring

Vi har varit tvungna på att koncentrera oss på husbilar i vårt intresseområde. Vi har mött så mycket vänner, att vi inte hunnit titta in i alla bilar. Man kan inte vara nyfiken på allt heller. Samtidigt är det så skönt att åka hem och vara nöjd. Att lägga till ytterligare stora pengar på en ännu större bil, för bara vuxen och en pensionär, finns inte på kartan. Kram & Må gott

14 09 2014
Lennart

Trevlig tillställning med mycket att titta på och många vänner att träffa!
Trevligt att råkas igen!
Kram

14 09 2014
Matts Torebring

Jätteroligt att träffas igen vänner. Ta med er en smålandskram vidare på resan.

14 09 2014
Kors och Tvärs

Mässan har verkligen växt och det ska bli spännande att se vad besökarantalet varit i år. Visst är Concorde och Morelo fina men ack så höga de blir! Med en sån bil åker man inte under järnvägen nära er. Där är det ju bara 3.40

Kramar från Aneby 🙂

14 09 2014
Matts Torebring

Ingen fara Anette, vi har en bra bro över järnvägen också. Ja det blir verkligen spännande att se hur Elmia kan hantera fler besökare. Smärtgränsen har varit nådd de senaste åren när det inte finns parkeringsplatser till husbilarna som kommer. Hoppas att ni fick bra behållning även av besöket i Aneby. Kram från oss

15 09 2014
Elisabeth

I år kom vi inte ner till Elmia, så det är kul att läsa om era upplevelser! Elisabeth

15 09 2014
Matts Torebring

Du kan lita på dina utsända. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: