Ett land i sorg

15 09 2014
Denna hockeyspelare får symbolisera vad många av oss känner i dag

Denna blågula hockeyspelare, får symbolisera vad många av oss känner i dag.

Vi i Sverige är det enda land i världen, som haft fred i 200 år och som fortfarande får leva i fred. Jag skäms som svensk medborgare, över att vi har fått, ett ännu större missnöjesparti och än värre organiserade nasistpartier. Alla har vi mat för dagen, alla har ett hem att bo i, de flesta av oss har en bil att resa med, de allra flesta har möjlighet att resa utomlands på semester. Trots allt det goda vi har, är vi inte nöjda, vi skall ha ännu mera, på andras bekostnad.

Jag kan inte ta till mig detta missnöje, över att vi får nya grannar på gatan, nya grannar som flytt från krig och flyktingläger, i den värsta tänkbara misär. Naturligtvis får inte pendeln svänga över, till något som vi inte klarar av, med en alltför stor invandring. Då måste vi utöva påtryckningar på andra länder, som gör mindre för människor som måste fly.

Jag har mött båda sidorna av människor som kommer hit. På samma sätt som Sverige består av både goda och onda människor, är det med de som kommer hit. Ibland har jag tyckt att det finns nysvenskar som är odrägliga, men så upptäcker jag många positiva nysvenskar också. Jag är stolt över att, ”I Aneby får alla plats”.

Idag var det långt ifrån roligt att gå till jobbet. Jag blev nästan tjock i halsen, när jag fick höra att Fredrik & Anders lämnar politiken. Detta till stor del, på grund av den främlingsfientlighet som uppstått. De har byggt upp ett land med en stark ekonomi, utan bidrag i överflöd .


Åtgärder

Information

10 responses

15 09 2014
Rolle o Carina

Ja du Matts,det man har i tankarna själv och många med oss !!
Visst är det tråkigt med främlingsfientlighet men det släpar med
sig så mycket onödigt i samhället med dessa oftast utlänningar
med våld,våldtäkter,bränder m.m !!
Inte vill vi ha detta i fredliga Sverige som vi haft bra i förr !!
Kulturkrockar som för med sig så mycket onödigt bråk!
Sen ser man Vård,Skola,Omsorg som bara utarmas allt mer!
Det Sverige vill nog de flesta av oss inte ha,då är det nåt fel!
De gamla som har knappt mat för dagen,dålig Pension m.m
Som säkert har jobbat och slitit hårt hela sitt liv.

Hoppas nu bara att det blir ordning i Rosenbad!

Ha det så gott/Kram

15 09 2014
Matts Torebring

Tänk vad få restauranger vi haft, kanske inte en enda pizzeria, om inte de ändå positiva nysvenskarna kommit hit. Inom vården har vi mängder av nysvenskar, som hjälper till att bära våra inhemska kostnader och ta hand om sjuka medborgare. Att den inhemska vården och omsorgen brustit, tror jag har helt andra grunder än just invandringen. Kram & Må gott

15 09 2014
Kors och Tvärs

Jag kan bara skriva under och hålla med i ditt inlägg. Här i stan fick SD nästan 19% Förfärligt!

Kram

15 09 2014
Matts Torebring

Det låter och är fruktansvärt. Jag lider med er, att det ser ut så i det politiska livet. Kram från oss

15 09 2014
Lars Permeln

Idag har tankarna snurrat runt utan att jag har kunnat riktigt förstå vad som har hänt och händer med Sverige. Helt uppenbart finns det medborgare som inte bryr sig, inte tar sitt ansvar utan bara vill slå sönder samt sabotera vad generationer har byggt upp.

15 09 2014
Matts Torebring

Tack Lars, jag blir glad över varje sunt tänkande människa. Kram

16 09 2014
Lennart

Mycket bra sagt!
Stefan har nu en grannlaga uppgift men jag tror han grejar det!

Kram

16 09 2014
Matts Torebring

Tack för att du samtycker kring detta, Lennart.
Däremot tycker vi olika om Stefan, eller rättare inte om Stefan som person, utan partiet han representerar. Kram från oss borgerliga medborgare.

16 09 2014
Lena

Instämmer, har vi inte hjärterum för människor som har det svårt o vill göra rätt för sig o sin familj, då får jag ock en klump i halsen :-\
Under övervintringen vi gör i Spanien ser vi hur det land i EU som har den största mix av folkslag samverkar hur bra som helst! Jag skäms också som svensk då vissa tycks tro att det är vi som är ”normen” o vet bäst 😦

16 09 2014
Matts Torebring

Jag blir så glad över alla som har samsyn kring detta. Dela gärna inlägget med era vänner, som motstånd mot denna rasism. Kram från oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: