Upp till 15- 18, var det mycket roligare

18 08 2014

sc00039396

sc0003707b01

Jag tycker det är riktigt tråkigt att fylla år. Fast så har det inte alltid varit. Vem glömmer inte, längtan att få köra moped ”lagligt”, starta Saab 93:an, som stod i garaget, månader innan körkortet var klart. Femton år gammal fick jag gå en kurs, i två hela veckor, för att få lära mig köra motorsåg. Nu kunde jag börja tjäna egna pengar på allvar. Visst var livet mera spännande då?

Jag har ett gammalt (dåligt) kort på min vita Cresent moppe, pris 1 300:- SEK  året var 1962. Den köpte jag för egna pengar, efter att jag fött upp två styck svart vita tjurar av låglandsras. Min moppe rullade jag hela 18 000 km med. Då hade jag en tjej utanför Jönköping i tre år, så det blev 100 km varje resa. När Birgitta kom in i bil(d)en, var först tre år senare.

Telge Energi, som är vår elleverantör, sedan många år, har alltid skojfriska kort och presenter varje födelsedag, idag kom detta. Ni behöver inte alls skriva och gratulera nu, jag tyckte det bara var roligt att tala om, att det inte är roligt att fylla år.


Åtgärder

Information

23 responses

18 08 2014
Anki & Lasse

Stort Grattis på Födelsedagen från oss!
Kram

18 08 2014
Matts Torebring

Tack & Bock & Kram !

18 08 2014
Rolle o Carina

Visst,nu vill man ju sluta fylla år för längesen !!
Men som en go Bloggvän du är Matts så grattar
vi dig ändå,vare sig du vill eller ej !!

Har den äran på dagen fr oss/GrattisKramar

18 08 2014
Matts Torebring

Tack & Bock och med goa vänner, kännare man sig genast yngre. Kram

18 08 2014
Lennart

Visst var det roligare förr!
Ju förr desto roligare!

Hurra! Hurra Hurra! Hurra!

Kram

18 08 2014
Matts Torebring

Tack & Bock & Ju förr dess roligare, det var ett roligt uttryck. Kram

18 08 2014
Nils-Åke Hansson

Grattis på Födelsedagen

19 08 2014
Matts Torebring

Hej & Tack & Bock !

18 08 2014
tiaregndroppen

Självklart skall vi skriva och GRATULERA(r) på födelseda’n. 💐🎂
Oavsett om det är roligt eller inte, så är det din dag! Må gott!! Även Hobby hälsar 😉

19 08 2014
Matts Torebring

Tack & Bock vänner, det är roligt att ha så mycket vänner. Kram

18 08 2014
Lars Permelin

Jag håller med om att det var roligare förr att fylla år. Numera blir det bara en påminnelse om att tiden går fortare och fortare. För en dryg veckan sedan hade jag födelsedag och Kristina frågade vad jag önskade mig. Det är numera en ganska svår fråga att besvara. Det blev en vacker orkidé som vi båda har glädje av. Barn och barnbarnen har jag inte träffat ännu eftersom de har varit i Grekland på semester. Misstänker att de har köpt något flytande.
Grattis på din dag Matts!

19 08 2014
Matts Torebring

Hej & Tack Lars. En blomma är trevligt och alla har glädje av den. Kram

19 08 2014
Elisabeth

Grattis, så här i efterskott! Hoppas du hade en riktigt bra dag! Visst var det roligare med födelsedagar förr. Nu gläds jag mer när barnbarnen fyller år.
Kramar Elisabeth

19 08 2014
Matts Torebring

Tack Elisabeth, vi blir ju trots allt bara värdefullare med åren, bly i benen, gas i magen, silver i håret och guld i munnen. Kram

19 08 2014
Lena

Jag fick också moppe på 15-årsdagen, en Puch. Den for jag, pga tekniskt fel, rakt emot rött ljus rakt över Gustav Adolfs torg i Malmö med. Skräckfyllt men senare blev det både Vespa, Honda 250cc, Honda 750cc, Volvo PV, Amazon m m m m.

19 08 2014
Matts Torebring

Vad du har haft det väl förspänt, jag har fått köpa allt själv. Hondan lät riktigt spännande och otäckast var Puchen. Kram

19 08 2014
Deciree

Håller med om att det inte är så kul att fylla år nu mera…men våra söner är det desto roligare att uppvakta.:) Och när barnbarn kommer:-)) Grattis i efterskott kära vän. Kram från oss

19 08 2014
Matts Torebring

Tack Deciree. Nu har jag bestämt att komma och hälsa på dig, om jag får och Birgitta har redan gett ett halvt löfte om att följa med. Gissa vart jag vill åka, ja du vet det redan, i början av februari 2015. Återkommer snart om detta. Kram

21 08 2014
Dessan

Oj. Detta hade jag missat:-)Ni har tänkt komma på vintern:) undrar just vart du vill om ni kommer…kanske på ett fik:-)) gärna för mig:-) ni får höra av er. Ni är så välkomna…va kul:-)) Kram till er båda

19 08 2014
JoY

Bättre sent än aldrig, Stort Grattis till dig Matts.
Kram

19 08 2014
Matts Torebring

Tack & Bock vänner & Kram !

23 08 2014
Kors och Tvärs

Våra gratulationer har du redan fått, därför får du inga fler 😉
Kramar från oss till dej som blivit en riktigt kär vän!

23 08 2014
Matts Torebring

Tack, vad snäll du är, det samma om er. Ja ni kom ju och firade på min födelsedag, det var bästa presenten. Kram & Ha det gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: