Laddat batterierna

21 06 2014
Vi trodde i vår enfald att detta var en cykelväg till havet.

Vi trodde i vår enfald att detta var en gång- & cykelväg till havet.

En smal väg, ofta bara ett par tre meter bred, viker av mot norr utanför vår camping. Utan att kolla på Google Maps innan, trodde vi att detta var en cykelväg till havet. Visst hade vi kommit till havet om vi hade fortsatt.

Om vi hade fortsatt var vi halvvägs till havet.

Om vi hade fortsatt var vi halvvägs till havet.

Vi var snart på samma plats, som vi var på igår när vi handlade, fast nu kom vi direkt in i centrum.

Vi vände tillbaka när vi kom till centrum

Vi vände tillbaka när vi kom till centrum.

Vi var inte hungriga efter en rejäl frukost, med färska jordgubbar & mjölk, en nybakad baguett, kokt skinka, juice, te och en god fransk ost. Dessutom hade vi halva jordgubbstårtan kvar från midsommarafton, hemma i kylskåpet. Vi åker hem och fikar, jag kollar kartan på Google, så cyklar vi iväg igen sedan…. sa jag.

Vi fikade, pumpade cykeldäcken lite extra, med tanke på alla matinköp vi gör och eventuella överlass. Batterierna sattes på laddning, då vi hade bara en ”pinne” kvar på dem. Nu har laddningen varit på i 4,5 timma och bara ett batteri är klart. Birgittas är alltid klart lite snabbare, kanske beroende på att hon är betydligt lättare än jag och kräver mindre ström när hon cyklar.

Nu passade vi på att ladda batterierna själva också. Jag har läst i en av mina många böcker, sovit en god stund i solstolen och det samma har Birgitta gjort. Detta måste väl kallas att, ”ladda batterierna”. Pappa hade nog sagt på sin småländska bonddialekt: ”Har du ta´t hälit ida?” (Har du tagit helgledigt idag?)

I morgon skall vi cykla till havet, fast då har jag sett ut en ny väg. Återigen, vad vi är glada över våra elcyklar. Vi bara blåser förbi en hel familj som är ute och cyklar. Jag var lite orolig i början för Birgitta, hon har aldrig kört med 27 växlar och aldrig kört utan fotbroms tidigare. Det har inte varit det minsta lilla problem för henne och hon susar fram på högsta växeln, men har även varit nere på lägsta växel i en brant uppförsbacke. Hemma under markisen har vi haft strålande solsken, med risk för brännskador och runt    + 25 grader.


Åtgärder

Information

2 responses

21 06 2014
Rolle o Carina

Perfekt,vad skulle ni gjort utan edra el-cyklar undras??
Skicka upp lite värme åt oss också,blåser kalla vindar!

Ha det fortsatt gott/MidsommarKram

21 06 2014
Matts Torebring

Les Castel campingarna, de nya elcyklarna, den vackra naturen och bra väder har satt en guldkant på vår semester i år. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: