Tour in France 2014

2 06 2014
På torsdag kväll  direkt efter jobbet åker vi.

På torsdag kväll direkt efter jobbet åker vi.

Vi har gjort en grovplanering av vår resa, som vi startar på torsdag kväll. I Frankrike finns 46 slottscampingar som jag skrivit om tidigare. Vi har besökt två av dem tidigare och det har gett en sådan mersmak, att vi i sommar planerar att besöka fem, sex stycken till. Nästan alla är femstjärniga, några få är fyrstjärniga. De slott vi planerar att besöka, kostar alla 18 € per dygn under lågsässong, att bo på med ACSI Card. De slott vi har besökt tidigare, ligger mitt ute i ett jordbrukslandskap. Vi bor med husbilen i slottsträdgårdarna och det är väldigt pampigt. Vi älskar landsbygden och har investerat i våra el-cyklar, för att ta oss till byar, samhällen och andra sevärdheter. Första slottet vi stannar på ligger 15 km utanför Calais.

I år skall vi köra över alla broarna. Själv är jag så trött på att åka Bilfärga, då vi gjort det mer eller mindre, under våra 15 somrar på kontinenten. Dessutom åkte jag mängder av Bilfärgor i min ungdom med långtradare. Hänger du med oss på vår resa i år?

Här kan du se alla slotten: http://www.camping-castels.co.uk/camping-france-id11.html

Här finns lite mera beskrivning: http://www.les-castels.com/PDF/castels_2014.pdf

 


Åtgärder

Information

12 responses

2 06 2014
Deciree

Det ska bli så kul att få följa med er på er slotts resa:-) Du säger att det är ofta ute på landsbygden…då ska jag se hur det ser ut…jag kan inte campa bland en massa djur runt omkring..pga astma o allergi…Men kanske nåt ställe är fritt från djur och har fina trädgårdar istället? eller vad säger du?:-) Måste nog titta igen. Jag har sparat det du la ut om detta. Trevlig resa. Kram

2 06 2014
Deciree

Glömde fråga: Eftersom vi inte kan Franska undrar Kjell…är det under lågsäsong som det är så billigt att campa där? vad kostar det annars? 🙂 Kram

2 06 2014
Matts Torebring

Vi kan inte mer franska än, paraply, trottoar, cognac och en massa andra fransk/svenska låneord. Det låga priset är oftast fram till och med första veckan i juli och sedan lite längre fram igen. Under högsäsong 25- 35 €. Kram

2 06 2014
Matts Torebring

Vad kul att du reser med oss. Den landsbygd vi har sett, är bara enorma åkrar och skördemaskiner. Kor har jag inte heller sett, de har nog ”mjölkmaskiner” istället. Flera av slottscampingarna ligger ute vid Atlanten. Kram & Må gott.

2 06 2014
lennartolovssonLennart

Helt i min stil att köra broarna!

Vi följer med på resan!

Kram

2 06 2014
Matts Torebring

Jag tycker man tappar lite av semester- & bobilsresandet när man parkerar på en båt. Ibland måste man naturligtvis åka båt, men inte till Tyskland. Kram

2 06 2014
Rolle o Carina

Kul Matts att få hänga med er på resan söderut!

Ha det gött o kör lugnt/ResKram

2 06 2014
Matts Torebring

Roligt att ni reser med. Vi lovar att ta det lugnt. En semesterkram från oss.

3 06 2014
Lars Permeln

Den rutten ser trevlig ut, vi väljer också att köra över broarna, lättast med Nellie som behöver rasta då och då. Det där med att slottscampa måste vi prova på någon gång. Tack för länkarna. Klart vi följer er, lycka till på resan.

3 06 2014
Matts Torebring

Frankrike är ju så nära också, till skillnad mot Spanien & Portugal. Roligt att du reser med oss. Kram & Må gott.

6 06 2014
Birgitta

Kommer att följa er även på denna resa,du ger så många bra tips som vi sen anammar i september när våra långresor går av stapeln ! Ha en härlig tur !

7 06 2014
Kors och Tvärs

Härligt! Då får vi se ännu flera slott 🙂 Ha det jättefint
Kramar till er båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: