Pioneer 940-BT, varför så krångligt ?

2 06 2014
Vårt Nultimediasystem Pioneer 940BT

Vårt Multimediasystem Pioneer 940BT

Detta Multimediasystem Pioneer 940BT ingick vid köpet av våra Kabe husbilar. Vi körde med vår Kabe 880 -10 i tre år, utan att fatta hur vi kunde fylla i de ”fyra” fälten med koordinater. Sonhustrun kom till undsättning och skrev ut 259 sidor instruktionsbok. (alla sidor på svenska, men jag gillar inte instruktionsböcker, jag vill kunna lära mig ändå). Tidigare har vi kört efter postnummer, men kan då komma miltals från den rätta platsen. Inför sommaren 2013 kunde vi köra efter koordinaterna och då var den 100 % klockren. För er som har denna modell, men inte lyckats med koordinater. Står det L 17 och inget händer, måste du skriva 017 och så kommer du vidare.

Nu ville vi datera upp kartan inför sommarens resor. Vår gode medarbetare Stefan på jobbet, som nästan är ett tekniskt geni, ryckte ut för att undsätta oss. I de 259 sidorna borde finnas med en rad, om uppdatering av kartor, men inte ett ord. Bara att leta och söka på nätet, hitta rätt modell, hitta rätta kartor tog bara det ett par timmar i anspråk. Allting dessutom på engelska. Så kom då ett pyttelitet minneskort, 5 x 10 mm.  Innan vi kunde ladda in det, var vi tvungna att koppla upp oss på datorn. Nu skulle två koder matas in på cirka 15- 20 tecken. Efter allt detta stod systemet och laddade ned minneskortet i en halv timma.

Är detta ett rimligt system, fackengelska, obegripligt över huvudtaget. De allra flesta av oss husbilsåkare är äldre, utan en chans att klara av detta. Nu är den nya Europa kartan installerad och vi är 1500 SEK fattigare. Kanske är vi 1500 SEK rikare, på nya vägar och upplevelser istället. Jag har letat på nätet, jag har sökt i olika Forum. Många skriver, vi använder den inte, den är för krånglig. I modellen ingår, GPS, telefon, backkamera, CD & DVD och radio. Även radion är superkrånglig.

Vår första GPS år 2002, kostade 27 000 SEK. På den fick man byta CD skiva, vid gränspassager till nya länder. Den var dock inte minsta krånglig. I min iPhone har jag Tom Tom för Norden. Den fungerar klockrent för 675 SEK och fria kartuppdateringar.


Åtgärder

Information

16 responses

4 06 2014
Rolle o Carina

Ja man lär nästan vara Teknikgeni idag i en del prylar!
Tur att Iphone är enkel och Toppen!
Vi kör med en Garmin och den är enkel och bra!

Ha det så gott o Lycka Till inför avfärd/ResKram

4 06 2014
Matts Torebring

Vår son och delägare i företaget säger nästan dagligen: ”Inget är enkelt idag”.
Själv förstår jag inte allt detta ”lull lull” som få har nytta av, men krånglar till allt. Vi vill ha det enkelt och funktionellt. Kram & Må gott!

4 06 2014
Deciree

Vi har också Pioneer, men en Avh-2400bt. Med navigator , blåtand, navigator, backkamra, cd, radio. Med den modellen är det inga problem. Men vi har självlärt oss den. Det fanns ingen bruksanvisning på svenska…Tänk vad jobbigt dom gör det för oss husbilsåkare. Ha det gott. Kram

4 06 2014
Matts Torebring

Ni är ju bara ”ungdomar” och har mycket lättare med språket. Men jag ger inte upp, det skall fungera, när den nu sitter där. Roligt att den funkar för er, jag gillar alla som är nöjda och glada. Kram & Må gott.

4 06 2014
Lars Permelin

Vi har en Pioneer 910BT som har tagit mig många timmar att förstå och hantera. Gillar den inte. Se mer på vår husbilsblogg, http://vbacken.blogspot.se/2014/03/optimal-navigeringslosning.html
Lycka till med starten i morgon!

7 06 2014
Matts Torebring

Detta är alla teknikers julafton, att få bygga in en massa finesser som säkert de flesta av oss, inte har någon nytta av, eller bryr sig om att lära. Kram

4 06 2014
Elisabeth

Låter krångligt. Vi har en Garmin, som är betydligt enklare. Hoppas allt fungerar för dig nu. Kram Elisabeth

7 06 2014
Matts Torebring

Ja det det fungerar nu, men det är så mycket ”lull lull”, som jag aldrig kommer att använda mig av. Vore bättre att en en smidigare radio, som man verkligen använder. Kram

5 06 2014
Nils-Åke Hansson

Jag minns för många år sedan vi var i Tyskland tillsammans med vänner som hade GPS för 27000 kr. Vi karta! När vi kom in i öst ringde dom är ni med på kartan nu för vi har inga skivor här.
Vad det har ändrat sig med åren har haft en TomTom och nu Navigon och den har vi gillat. Varit noga att uppdatera kör med den i södra Europa. Men jag har alla uppgifter på AutoRoue till platser och jag lägger in mål vi vill komma till. Inga pappers kartor bra eller dåligt?
Såg att ni har grov planerat sommar rutten Frankrike kul.
Hälsningar
Nils.Åke

7 06 2014
Matts Torebring

Utvecklingen är helt makalös, bara på de sista 10- talet år, sedan GPS blev var mans egendom. Birgitta har en Navigon Truck modell, som hon sitter och kollar allt möjligt på. De arbetar sällan lika, men hon kan sitta och leta rast- & campingplatser, tankställen, restauranger med mera, med mera. Kram

5 06 2014
Lennart

Jag har inte ens kommit till den apparaten.

Måste lära en del annat först!

Kram

7 06 2014
Matts Torebring

Du har all tid i världen Lennart, du hinner lära dig så småningom. Kram

5 06 2014
Yvonné

Det var mycket saker som den apparaten kan, då gäller det att man själv hänger med!
Vi bytte GPS från Garmin till en TomTom pro truck, förra året och bad att få allt installerat och klart (mot en summa) i butiken vi köpte den i, trodde vi jag! Han klantade till det ordentligt och vi har varit in Tyskland och bett om hjälp. Vi fick kontakta TomTom ett par gånger och fått en toppenbra hjälp men han som installerade den, och dessutom utgav sig att vara såå bra, skulle jag inte ge 1 krona till, grrrr.
Visst är det mycket att ta in och inte ens hälften kan vi. Nu när vi åkte till Gbg fungerade den äntligen bra.
Kartbok har vi ändå till hands, tycker det är roligt att dra streck på vägarna vi åker och tekniken kan ju spela oss ett spratt!
Lycka till, det kommer gå bra.
Kram

7 06 2014
Matts Torebring

Nu när vi lärt oss att mata in koordinaterna efter tre år, så går den klockrent. Fast i eftermiddag från Calais i Frankrike ut till campingen, en sträcka på 15 km, blev det smala gränder i små byar, det fattar jag inte, för när vi kom fram, fanns det stora vägar precis utanför campingen. Kram

5 06 2014
Lena & Jan

Hmm, vi valde bort Concordes originalinstallation av GPS 2009, tacksamma för det, för går underlevereantören till Concorde i konkurs så sitter man där med ”skägget i brevlådan” såsom på vissa fjolårsmodeller, inte bra :-[ Vi valde Snooper Truckmate S5000 där ingår gratis uppdateringar OCH alla ställplatser + Campingar i EU är inlagda från start. Helnöjda med den!
http://www.snooper.fi

7 06 2014
Matts Torebring

Tack för tipset, bra att känna till. Jag kommer att framföra till Kabes ledning, det utbredda missnöje, som finns bland kunderna av vår modell. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: