Kolhuset Ängskär

3 07 2021
Kolhuset Ängskär

Vi tog ut cyklarna idag och trampade iväg ett par km, ut på den halvö som vi bor på och som vår vän Monica tipsat oss om. Så trevligt att komma havet så nära. Recentionerna på maten som serverades var inte de bästa. Här fick ögat äta så mycket mera.

Att få sitta ned och äta så här, då betyder utsikten nästan mer än maten.

En ganska billig lätt lunch med kalla potatisar, gräddfil och sill. Ibland bryr man sig inte om att säga till, vi vill ha varma potatisar. Det var inte så mycket maten vi ville njuta av, det var utsikten.

I samband med Kolstugan finns en ställplats för husbilar, som är tjugo kronor billigare att stå på, (295 kr) än den fina platsen vi har på campingen med bad, servering och nya servicehus.

Två hundra meter före Kolstugan, finns ytterligare en ganska stor ställplats, Kustvy.se

Orienteringskarta

Åtgärder

Information

6 responses

3 07 2021
Monica

Det är i alla fall vackert☺️maten lite väl enkel kanske men som du säger är det fint vid havet. Det är vackert efter kustvägarna här, jag har bara bott privat hos vänner men varit på flera sagolika bröllop med över 200 gäster med middag och nattbufféer och uppträdanden, tror jag själv uppträdde också😀, ja vi sjöng och spexade lite med omgjorda texter. Sen nästa brudpar måste överträffa med ännu fler gäster, brudens föräldrar stod för allt. Tror inte det är vanligt numera. Men roliga minnen.
Ha det så fint, får lite lust att ta en tur uppåt igen, finns så fina brukssamhällen med herrgårdar men vet inte hur det är öppet i dessa tider.

3 07 2021
Matts Torebring

Vad mycket roliga minnen du har har. Själva hade vi ätit frukost några timmar tidigare och denna gången hägrade inte maten, utan bara känslan av hav och sill. Det har varit roligt att se denna del av kusten norr om Stockholm. Öster och söder om stan har vi varit tidigare.
Allt gott från oss och tack för alla tips.

3 07 2021
Husisblogg

Tänk vad bra det är med bloggar ibland, som tipsen ni nu fått. Undra om ni uppmärksammat detta annars? Men vilken underbar restaurang, ja iaf läget..
Allt gôtt

4 07 2021
Matts Torebring

Vi parkerade i Hyssna i våras och som vanligt lade jag ut dagens etapp. Det dröjde mindre än två minuter så kom ett sms. ”Det är jag som står framför dig.” På vägen upp fungerade inte mina stödben, troligen på grund av att jag bytt batteri ett par timmar tidigare. Samma ”Jim” svarar på ett sms, två minuter efter den dagens inlägg. ”Dra ur tre kontakter under golvet och vänta 30 sekunder”. Sedan fungerade allt. Nu det sista är det ”Monica” som gett tre klockrena tips. Visst är det fantastiskt med bloggvänner.
Allt gott!

6 07 2021
Husbilen Coralen

Inte så svårt att trivas vid havet i detta eminenta väder oxå sen!
Ängskär var vi nog vid förra årets tur mot kusten neråt Gävle.
Vi kanske åker åt det där hållet igen framöver.
Visst såg det lite enkelt ut på tallriken,men ibland räcker ju det!

Ha det gott/SommarKramar

6 07 2021
Matts Torebring

Sill, potatis, gräddfil, havet och utsikten, jag ville bara knyta ihop detta.
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: