Avbeställningsskydd?!

10 10 2016
skarmavbild-2016-10-09-kl-17-46-23

Bokad resa sedan försommaren – Nu  avbeställd

På försommaren bokade vi denna resa. Sedan har riktigt stora hinder kommit i vägen. Vi kan helt enkelt inte åka. 54 dagar före avresan den 30 oktober, avbokade jag resan. Jag hade läst i de allmänna resevillkoren. Jag litade på dessa. Där står att, resa som avbokas senast 45 dagar före avresa, erlägger resenären 10 % av beloppet. Lite drygt 3 000 kr hade det handlat om då. I stället kom en räkning på 12 500:-. Det gällde särskillda villkor för denna gruppresa. Vi skall betala in 40% av resans pris. Dessa hade jag inte läst. Vi har ju vår hemförsäkring, tänkte jag.

Jag ringde upp vårt försäkringsbolag och förklarade ärligt hur allt låg till. Javisst, svarade kundtjänst på min fråga om ersättning. Kom in med din ”skadeanmälan”. När jag gjorde detta, var det kalla handen. Då krävdes läkarintyg, hemmet brunnit ned, eller det värsta tänkbara scenario, i den situationen är inte vi. Vi arbetar för fullt, men omständigheterna gör det helt enkelt omöjligt för oss att åka. Detta känns mycket surt.

I fortsättningen kommer jag nog aldrig att boka en resa. Vill jag åka någonstans tar jag husbilen.

 

 

 


Åtgärder

Information

28 responses

10 10 2016
tiaregndroppen

Oh vad surt! 😳 Men så är det väl ofta att det gäller att läsa det finstilta…på sista sidan med minimala bokstäver 😩 eller bakom en länk…😔
Skönt att ha HB’n där man bestämmer själv (nästan) alltid 🚍☀️😀

10 10 2016
Matts Torebring

Det var dessvärre inte finstilt. Jag bara tänkte, det där behöver jag inte läsa, jag litar på min hemförsäkring. Tacka vet jag Husbilen!

10 10 2016
husisblogg

Försäkringsbolag är inte lätta att ha att göra med. Ägarna har tyvärr egna erfarenheter av detta sedan Tsunamin i b.la. Thailand då hjälpen inte var den bästa. Finns ett bolag jag aldrig kommer bli försäkrad i..

10 10 2016
Matts Torebring

Tacka vet jag husbilen, den kräver ingen bokning. Alltid villig i ur och skur, i snö, is och sommarväder. Alla saker på plats. Ingen packning. Bara lasta lite mat i kylskåpet. Det är toppen!

10 10 2016
Torbjörn

usch så tråkigt. 😦
Normalt sett så täcker ju hemförsäkringen allt sånt här. Bara att betala och sedan snabbt glömma det. Ut och sätt dig med en kopp kaffe i Kaben o njut lite istället så kommer du snabbt på andra tankar.
Många hälsningar
Torbjörn

10 10 2016
Matts Torebring

Jag kan inte visa upp ett läkarintyg. som gäller för andra personer, som har åsamkat oss detta och påverkar att vi inte kan åka. Det är som sagt, bara att glömma. Kaben står alltid reklam. Det är en stor tröst. Ha det gott!

10 10 2016
Elisabeth

Fy så tråkigt! Husbilen är ändå en tröst i bedrövelsen.

11 10 2016
Matts Torebring

Ja,du har helt rätt. Husbilen är vår tröst.
Kram

10 10 2016
Maggan och Ingemar

Ajaj….ja det gäller ju att läsa allt. Vi beställde hemresa från Italien ett år, men det blev i stället från Spanien. Då fick vi beställa ny resa….gick inte ens att omdirigera, som tur var inga större summor då det var med Ryan Air 😀 Säkrast är ändå att ta husbilen. 🙂

11 10 2016
Matts Torebring

Jag bara tänkte, vi har ju avbeställningsskydd i hemförsäkringen. När jag inte kan få fram läkarintyg på vårt dilemma, då gäller inte den heller.
Kram

10 10 2016
Lars Permelin

Jag är också ganska dålig på att läsa det finstilta som nästan alltid dyker upp när man som mest önskar klara sig ur en knepig, oplanerad och icke önskad situation. Litar för det mesta på att jag är någorlunda skyddad som konsument. Alltid lika tråkigt att drabbas av kostnader som man inte på något sätt får behållning av. Tråkigt när det händer.

11 10 2016
Matts Torebring

I detta fallet var kanske inte pengarna som gjorde mest ont. Jag har flera gånger offrat ledigheter, för att andra skall få njuta och koppla av. När det gällde mig själv, fanns ingen återvändo. Det gjorde mest ont.

11 10 2016
lennartolovsson

Blir alltid krångel då det händer något.
Tacka vet jag bobil, inga bokningar du åker när du vill. Jag tar alltid broarna genom Danmark av de skälet, jag åker precis när jag vill.

Kram

11 10 2016
Matts Torebring

Hädanefter törs jag inte boka resor. Det blir husbilen som gäller. Inga bokningar någonstans. Jag skl känna mig fri.
Kram

11 10 2016
Helena FREEDOMtravel

Åh nej vad trist!!! Så himla typiskt att det ska se ut som att det ska vara enkelt att avboka, och sedan finns det något finstilt som nästan är omöjligt att begripa innan det är dags… Ja, det finns fördelar med husbil …

11 10 2016
Matts Torebring

Boka långt i förväg resor kommer jag aldrig mer att göra. Finns det något nästa vecka? Ja då är allt mycket enklare. Husbilen vill bara ha lite mat i kylskåpet, sedan är det bara att dra.

11 10 2016
JoY

Nej så trist för er att inte kunna åka iväg och dessutom få krångel med bolaget.
Kram

11 10 2016
Matts Torebring

Ja detta var psykiskt tråkigt, särskilt på grund av bakgrunden till avbokningen, som jag inte vill hänga ut i klartext. Kram

11 10 2016
nils-åke hansson

Det var en saftigt summa pengar de ville ha. Särskilda villkor borde ha informeras om vid beställning. Finstilt kan vara bra att läsa har kommit till mig med stigande older!

11 10 2016
Matts Torebring

Jag litade helt på reseskyddet i min hemförsäkring. Nu vet jag och många med mig, att den gäller bara i yttersta nödfall.

11 10 2016
Rolle o Carina

Usch vad surt,ingen ide att ha såna försäkringar då!
Vi har alltid kommit iväg med flyg,peppar peppar!
Visst är Bobilen bra vid resor,men flyget går fortare 🙂

Ha det gott ändå….Varm HöstKram

11 10 2016
Matts Torebring

Ja detta var inte roligt! Tacka vet jag bobilen, vi kan köra två mil till Eksjö och ha det gott på korta resor.
Kram

11 10 2016
Kors och Tvärs

Otroligt tråkigt när sån här händer. Jag håller helt och fullt med om att husbil är bäst! Vi bestämde oss i går att nu är det slut med weekendresandet.
TröstHöstKram

11 10 2016
Matts Torebring

Visst är det tråkigt och ganska jobbigt. Du kan göra en weekendresa till Vadstena Klosterhotell och må som en kung på 1200- talet. I januari månad brukar det vara riktigt billigt.
En varm höstkram

11 10 2016
Lena & Jan

Fy vad trist, du läser noga igenom och är ärlig och det är förmodligen luddigt beskrivet tills. med alltför mycket text. Man undrar finns det något som är förståeligt för redigt folk idag? Blir bestört! 💟

11 10 2016
Matts Torebring

Det som gör mest ont är ändå inte pengarna. Vi har offrat oss för andras ledigheter, men denna gången fanns det ingen att offra för oss. Det gör ont!
Men husbilen står resklar, lite mjölk, bröd och smör så rullar den glatt iväg med oss på nya äventyr.
Kram

12 10 2016
Anki

Riktigt trist … den där lilla, lilla texten är svår och jobbig att läsa och man tror ju hemförsäkringens reseförsäkring ska var ett extra skydd.
Husbil är nog bäst i alla fall 🙂
Kram

12 10 2016
Matts Torebring

Tack vet jag Vätterlandskapet, med alla städer, hamnar och ingen bokning krävs. Visst är det skönt. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: