Gastro Nord Älvsjö

7 05 2014
Tyskt kvalitétsporslin

Tyskt kvalitétsporslin.

Många är de gånger vi besökt Gastro Nord, Restaurangmässan Älvsjö, under årens lopp. Idag åkte Niklas och jag och en av våra trotjänare & säljare till mässan. När vi var restauranggrossister under 80- 90 talet var allt, mer eller mindre intressant. I  dag hade vi riktat in oss på att träffa flera tyska tillverkare av kvalitétsporslin. Här är en av dem, Seltmann, ett för mig nytt sortiment.

Tyskt kvalitetsporlin

Tyskt kvalitetsporslin.

Jag är yrkesskadad, det vet jag sedan länge. Känner jag inte igen porslinet jag äter på, vill jag lyfta upp tallriken med maten på innan jag äter, för att se namnet i botten. ”Jag vill äta fint och äta gott”. På fiskrestaurangen i Gränna Hamn, bad jag om ny potatis, bara för att potatisen låg i en sprucken skål av ”Ingvars fabrikat”. Bauscher har jag alltid upplevt grått, tungt och tråkigt, men inte nu längre.

För 35 år sedan köpte jag en kaffeservise, på fina gatan i Jönköping, till min Birgitta. Två äldre damer hjälpte mig motvilligt. Jag kände vad de tänkte, ”En kar till att köpa porslin”. Den gången blev det Rosenthal. Birgitta och våra gäster har älskat att dricka kaffe ur den.

Tyskt

Tyskt kvalitetsporslin.

Jag har sett avtagsvägen från autobahn i södra Tyskland. Nästa gång jag är i närheten kommer jag att stanna. Nu vet jag att de har en megastor outlet där hos Villeroy & Boch  .

Bonamat Holland

Bonamat Holland.

Bonamat Holland har vi jobbat ihop med sedan våren 1980. Flera gånger har vi besökt fabriken i Holland. På Gastro Nord mässan i år var det få maskinleverantörer och kafferosterier. Annat är det de år vi varit på Euro Vend i Köln.

Dafgård har nya logotype igen

Dafgård har nya logotype igen

I dag var det så skönt att vara fri från restaurangbranschen och alla köttleverantörer. Johan i Hallen i Göteborg, och många, många flera. Dafgårds borta i Källby mellan Götene och Lidköping, handlar vi av varje vecka än idag, men mest bara färdigmat.

Ps. Idag var jag alltför bekväm och lämnade riktiga kameran hemma. Jag är inte nöjd med bilderna, men håll till godo ändå.


Åtgärder

Information

12 responses

7 05 2014
Lars Permeln

Någon yrkesskada tycker jag inte att det liknar, ser däremot när jag läser att du är på din egen gata som du gillar allra bäst. Jag tror att vi alla gillar att äta på ett vackert porslin. Jag, för min del, har aldrig bett kyparen byta ut en sprucken skål eller liknande. Däremot har jag varit med om att kyparen har fått hämta in och på nytt servera rödvin efter det att en av gästerna varit på vinkurs och kunde konstaterade korkmask när vinet avsmakades.

8 05 2014
Matts Torebring

Intressant det du skriver Lars. Visst tycker jag man kan vara på sin vakt och tala om när något brister. Själv är jag nog sådan att jag sväljer och är tyst alldeles för ofta.Kram

7 05 2014
Rolle o Carina

Visst smakar det bättre för ögat om det serveras på fint porslin!
Men det viktigaste är nog ändå hur det har tillagats, och råvaran!

Ha det gott/Kram

8 05 2014
Matts Torebring

Det behöver inte vara något överdåd, men gärna lite olika former och gärna lite färg, det skapar aptit. Kram

8 05 2014
Lennart

Intressant mässa men man hinner inte allt!
Visst är det lite extra om det är fint porslin! Det kan också vara minnen med i bilden, vi har mina föräldrars gamla vinglas!

Vi håller tummarna för Tommy Myllymäki!

Kram

8 05 2014
Matts Torebring

Du hade nog inte kommit in, utan att vara företagare. Du får njuta av den goda maten på fint porslin istället. Kram

8 05 2014
Lena & Jan

Inget smakar bättre än det som serveras på/i vackert porslin, verkar vara en spännande mässa 🙂

8 05 2014
Matts Torebring

Det är sjukt spännande att se alla olika tallrikar, skålar och fat. Gärna ganska tunt porslin med lite mönster och färger. Kram

8 05 2014
Nils-Åke Hansson

Jag minns min första mässa än trasiga fötter. Intressant att titta och lära och finna idéer. Vist är det lite extra att äta på fint porslin.

Nils.Åke

8 05 2014
Matts Torebring

Jag fick kramp i höger ben, innan vi till slut hittade Dagens Rätt och fick sitta ned en stund. Så visst frestar det på. Kram.

8 05 2014
Deciree

Visst är det porslinet som gör allt. Man äter ganska mycket med ögat:)) Du är omtänksam med din Birgitta:) Snällt av dej att köpa dina små presenter till henne:). Kram

8 05 2014
Matts Torebring

Jag tycker det är så barnsligt roligt med just porslin. Ibland önskade jag att jag kunde byta porslin, på samma sätt som ”Pia Hultgren” svt väder, byter kläder som en mannekäng. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: