Campa i Frankrike, en ny dröm

17 08 2013
Frankrikes alla Slottscampingar

Frankrikes alla Les Castel Slottscampingar.

I Frankrike finns, om jag läst rätt, 41 st Les Castel Slottscampingar varav de flesta är ***** stjärniga. Några är med i ACSI systemet, några är med i Camping Cheq. På två av dessa har vi bott, Camping Chateau de Martragny i Normandie och Camping Grenouillére, nära Orléans. Varje gång har vi blivit lika imponerade och har stortrivts från första stund. Ta del av alla Les Castel campingar i länken här, Campa i Frankrike. Ta upp kartan och titta på de olika platserna, region för region, eller plats för plats.

Nu sitter jag på min nya balkong hemma och drömmer. Sonhustrun mejlade i går eftermiddag och frågade, om vi kunde ta semester redan i början av juni, eftersom vi nämnt om det tidigare. Efter ett kort samråd mellan Birgitta och mig, så bestämde vi så och son & sonhustru har kunnat boka sin resa till nästa sommar, eftersom en vecka senare för dem, var redan slutsålt på Cypern.

Vidare överväger jag att köra över ”alla broarna”, via Flensburg ned till kontinenten och strunta i bilfärgorna. Det blir 13 mil längre och brokostnaden är väsentligt lägre än färgekostnaden. Dessutom slipper man alla orosmomentet på trånga bilfärgor.

Jag har varit lite anti mot fransmän, som jag tilltalat på engelska, men svarat mig på franska. (jag kan inte franska) Men på två av dessa slottscampingar som vi besökt, har det varit raka motsatsen. Mycket trevlig och serviceinriktad personal. Detta tillsammans med deras goda mat och bakverk, gör att jag längtar tillbaka till Frankrike. Kanske drar vi oss vidare ner runt Bicyabukten och Bayonne  i söder.


Åtgärder

Information

2 responses

18 08 2013
Lennart

Vi har alltidtagit broarna till södern!
Vill inte ens passa färjetider utan vara helt fri att åka när jag vill.

Frankrike gästade vi förra året och det var bra så vi kanske rullar där snart igen!

Kram

18 08 2013
Matts Torebring

När vi började åka på södern med Bobil för tolv år sedan, gick vi oftast till Trelleborg -Rostock, både bort och hem. Nu efteråt känns det som, att det förstörde en stor del av semestern. Just detta att passa tider, är ingen semester. Jag har helt enkelt inte gjort någon research på det, utan bara kört Rødby – Puttgarden eller Helsingborg – Helsingør av gammal vana. Nu vet jag bättre.
Olika länder är bra på olika saker, Frankrike är duktiga på mat & dryck, samt dessa Slottscampingar är så storslagna. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: