Årets Företagare 2013

23 04 2013
Årets Företagare i Aneby kommun utsedd

Årets Företagare i Aneby kommun utsedd.

Förra året var det Torebrings tur att få det högt eftertraktade priset. I år stod vi på Torebrings Grossist AB värd för Aneby Näringslivs årsmöte. Före årsmötes förhandlingarna företogs en rundvandring på vårt företag. Efter middagen utsågs årets vinnare. Här står en lycklig vinnare av årets pris, Wiredaholm Golf- & Restaurang. Övriga var nominerade, men nådde inte ända fram.

Rundvandring på företaget Torebrings

Rundvandring på företaget Torebrings.

En riktigt god buffé serverades

En riktigt god buffé serverades.

Aneby Wärdshus stod för maten och vi på Torebrings stod för uppdukning, och naturligtvis kaffe på maten.

Endast 20 personer kom från näringsliv och kommun.

Endast 20 personer kom från näringsliv och kommun.

Nu var vi endast 20 personer samlade i vårt konferensrum. Vid invigning av vårt bygge 2008 var vi över 40 personer samlade i detta rum tillsammans med vårt lunchrum. Vid det tillfället hade vi gäster från Portugal, Holland, Tyskland, Finland och från södra Sverige.

Saxat från Aneby kommuns hemsida…

Wiredaholm Golf & Konferens Årets företagare 2013

Årets företagare 2013

Anna Brinkmann, Wiredaholm Golf & Konfereans, gratuleras av Tomas Axelsson, Företagarna (till vänster) och Mats Hansson, ordförande i Aneby Näringsliv.

Wiredaholm Golf- & Konferens AB hyllades stort när Aneby Näringslivsförening höll sitt årsmöte. Företaget utsågs till Årets företagare 2013 och Anna Brinkmann fanns på plats för att mottaga utmärkelsen.

Näringslivsföreningens årsmöte genomfördes hos Torebrings, som för precis ett år sedan utsågs till Årets företagare 2012.

Till årets utmärkelse var tre företag förhandsnominerade; Wiredaholm Golf & Konferens AB, Faxma Natural Care AB, samt Brinka Specialsnickeri AB. När så Företagarnas representant, Tomas Axelsson, som för övrigt också är företagare i kommunen (Bygg & Mark i Frinnaryd AB), skulle avslöja vinnaren var spänningen stor, innan han avslöjade att det var just Wiredaholm.

Årets företagare 2013 nominerade

Här är alla de nominerade företagen, från vänster Annki Samuelsson och Lena Larsson från Faxma Natural Care, Anna Brinkmann, Wiredaholm Golf & Konferens, samt Per Johansson, Brinka Specialsnickeri.

Näringslivsföreningens ordförande Mats Hansson läste upp vinnarmotiveringen, som lyder:

”Wiredaholms Golf & Konferens är ett av länets och Aneby kommuns mest mångfacetterade tjänsteföretag som ständigt utvecklas med såväl befintliga som med nya produkter och som lockar kunder på en allt större geografisk marknad. Med härliga miljöer, både utomhus och inomhus, har Wiredaholm Golf & Konferens AB  utvecklat ett fullsortiment av tjänster och aktiviteter för alla årstider. Wiredaholm Golf & Konferens AB har också framgångsrikt visat att samverkan och nätverkande med andra företag i området ger mervärden och större möjligheter att tillgodose allt flera kunder med ökade krav på kvalité och service i alla avseenden.”

Köper in mer Calvados

Det var en strålande glad Anna Brinkmann som mottog priset. Maken Paul kunde inte närvara då han är iväg på en inköpsresa för att ytterligare förstärka företagets utbud av Calvados, en specialitet där man har Sveriges överlägset största sortiment, med långt över hundra sorter.

Mats Hansson, ordförande i näringslivsföreningen, och Lars-Erik Fälth, kommunstyrelsens ordförande, tillhörde gratulanterna och överlämnade blommor och minnesgåvor till de tre nominerade företagen.

Styrelsen omvaldes

Under årsmötesdelen av kvällen omvaldes styrelsen för Aneby Näringsliv med Mats Hansson, ordförande, och i övrigt Anette Piel, Veronica Öhrfelt, Roger Thure, Lars-Erik Fälth, Veronica Åberg och Ola Gustafsson.

Rundvandring hos Torebrings

Matts Torebring

Matts Torebring berättar om företagets utveckling.

Kvällen inleddes med en rundvandring i Torebrings lokaler, där Matts och Niklas Torebring guidade runt och berättade om företagets utveckling. Många förknippar företaget med att enbart ha kaffemaskiner och kakor, men inget kan vara mer fel. Under kvällen visades på bredden. Faktum är att det finns cirka 10 000 artiklar i internetbutiken, och lika många är på väg in.

Publicerad 2013-04-18

Åtgärder

Information

10 responses

24 04 2013
Lennart

Ser ut som en trivsam dag!

Måste vara roligt för er också att få vara värdar och visa upp sitt ” Livsverk ”!

Här e de mycke just nu men å andra sidan är det ju roligt att det händer lite efter beslutsvåndan!

Kram

24 04 2013
Matts Torebring

Det blev en riktigt trivsam afton. Ja ni har nog ganska mycket att pyssla med ni också, det förstår vi. Det är inga små beslut ni tagit. Kram från Småland.

25 04 2013
Anki

Tror knappast det kunde bli bättre… ser väldigt trevligt ut – och festligt!
Du har all rätt att känna dig stolt över ditt arbete att bygga upp företaget 🙂
Aneby Wärdshus, där har vi varit – trevligt och god mat… men det är några år sedan nu.
Nu sitter vi i vår bobil med Gripsholms slott på andra sidan vattnet och solen skiner från en klarblå himmel – härligt!
Du räknade till 46 bilder hos mig… kollade och sammanlagt hade jag knäppt 131 bilder under den dagen…
Nu ska jag ta mig en liten promenad och sedan fortsätter vi vår premiärtur åt ännu obestämt mål 🙂
Kram

25 04 2013
Matts Torebring

Ja alla tyckte det var intressant och att det var det så stort, det hade vi inte en aning om, sa flera av gästerna. Visst är världen liten, du kan ju Aneby och har till och med varit på Wärdshuset.

Jag hoppas att Gripsholms Slott har något gott att bjuda er på. Skulle det inte vara så så njut nu av bobilen och livet tillsammans i den, så mycket ni kan. Kram från Smålandsskogarna.

25 04 2013
Lena & Jan

Härligt företagsklimat! Samtidigt GRATTIS till Wiredaholm Golf & Konferens som blev Årets företagare 2013.

25 04 2013
Matts Torebring

Jag gissar att ni spelar golf, för det gör alla utom jag. Då kan jag rekommendera Wiredaholm på det varmaste. Ett mycket naturskönt område mitt emellan Aneby och Jönköping. Ett stenkast från golfbanan finns Åsens By & Kulturreservat. En orörd bondemiljö sedan början av 1900- talet. Där finns program och servering. Ett stenkast till och ni är hos oss i Aneby, det får ni inte missa, det blir tre flugor i en smäll. Kram.

25 04 2013
Lars Permeln

Bra att det var ett företag inom segmentet golf och konferens som blev årets företagare i Aneby. Förstår din stolthet att få vara värd och visa upp sitt företag för andra företagare, näringslivsrepresentanter och politiker.

25 04 2013
Matts Torebring

Jag vet inte om du också spelar golf Lars? Läs då mitt förra svar till Lena & Jan och slå tre flugor i en smäll du också. Kram från smålandsskogarna.

25 04 2013
seniorerspekulerar

Måste vara kul att få vara med som värd och anordna den fantastiska festen för dina efterträdare. Måste vara roligt också att få informera alla om vad Torebrings står för och att det inte bara är kaffemaskiner. Vi har ju sett det och också fått en helt otrolig guidning hos dig på företaget. Det sitter fortfarande kvar i huvudet och vi var då och är fortfarande imponerade över allt ni åstadkommit. Mycket skickligt gjort, men man kan ju inte vara årets företag flera år i rad, men man kan inspirera andra, vilket vi tror du gör. Men snart blir det nog nedtrappning och mera bobil, misstänker vi? Stora kramar från 3 M

25 04 2013
Matts Torebring

Ja det var roligt att få lämna över till värdiga vinnare. De har fördubblat sin omsättning på några få år, sedan de tog över. Det var både lättsamt och trivsamt att ta emot gästerna i våra lokaler. Många tror att Torebrings är bara kaffe och kakor.

Jag är så kluven ännu, jag vill åka med bobilen så mycket jag kan, men samtidigt sitter företaget långt ned i hjärterötterna också. Hoppas det löser sig så småningom. En stor kram från Småland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: