Otacksamt skitprat

1 05 2023
Vårt älskade greenroom mot väster

När vi kom hem från Valborgsfirandet i Motala, ställde vi oss frågan, ska vi gå ut i skogen och grilla några korvar, eller ska vi grilla hemma? Det blev det senare, för vi har det så bra där vi bor.

Greenroom mot öster.

När jag kom ut på södra altan blev jag nästan chockad. Jag såg det innan vi reste iväg, en sädesärla hade tagit sig in i greenroom genom takventilen. Jag hjälpte henne ut men då fortsatte hon flyga mot glasväggarna utifrån under säkert en halvtimma. När vi kom hem idag hittade vi henne död inne i greenroom.

Fågelbajs på vårt bord ute i det fria

Jag såg henne sitta på kanten till vårt bord och ta fart rakt in i glasväggen. Jag tänkte inte mer på detta. Idag när vi kom hem tog det minst en timma för mig och Birgitta att städa upp. Fågelbajs på stolar och dynor, på glasväggarna och inte minst på golvet. Bordet var som en enda bajsränna.

Detta hade jag inte väntat mig, efter att vi har har gett alla fåglar så mycket mat under det sista halvåret. Fågelbajset bränner fast och är inte enkelt att få bort. Jag förlåter dem, de vet inte bättre och de sjunger så vackert för oss.


Åtgärder

Information

12 responses

1 05 2023
Nils-Åke Hansson

Nedsmutsning av fåglar är ett gissel. Som du säjer bränner det fast. Men håller med de kan vara fina att titta och lyssna på. Har en hakspets i skogen där jag promenerar.

1 05 2023
Matts Torebring

Nere i badviken går några Kanadagäss och de är 10 resor värre. På en ställplats söder om Mellerud under förra sommaren, gick det inte att ta ett enda steg i gräset. Vi har också en hackspett som ätit jordnötter hos oss hela vintern.

1 05 2023
bmlarsreseblogg

Inte kul att komma hem och hitta det här! Fågelbajs är av någon anledning fruktansvärt svårt att få bort, men den stackars ärlan kämpade väl något alldeles otroligt för att komma ut och så blev det som det blev….

2 05 2023
Matts Torebring

Våra fåglar kan förmodligen inte se att det är ett fönsterglas, utan flyger med full kraft in i det. Det märkliga var att denna Ärlan inte gav upp från utsidan. Mellan bordet och glasrutan är blott en meter, men ärlan skulle igenom. Det blev ett tråkigt slut.

2 05 2023
Rolle o Carina

Vi har dragit ner på matandet för det lockar oxå till sig dessa
otrevliga möss som oxå kommer in i huset på vår vind!
Svårt att stänga ute dom,har fångat varje vinter i fällorna.
Sen skitar ju fåglarna ner oxå väldigt som ni ser,inte kul 👎👎

Solig MajKram

2 05 2023
Matts Torebring

Vi har fått en gårdskatt på köpet, som troligen hör hemma på Ridskolan ett stycke bort. Den katten har som jag sett, tagit minst 4 möss och två fåglar. Inte nog med att han får mat ute av oss, han stryker han kring fönstren, jamar och vill komma in. Jag släppte ut en ärla ur greenroom, men när den kom ut, höll den på en halvtimma och attackerade fönstret och skulle komma in igen. Troligtvis kom den in en andra gång i takventilen, för den låg död inne i greenroom. Den ärlan måste varit hjärndöd från början.
Vår kram

2 05 2023
JoY

Det är nackdelen med glas som dessutom blänker. Fåglarna flyger in i det. Vi har hängt upp lite tunna gardin remsor och andra saker som reflekterar och blänker. Vilket hjälper fåglarna att se glaset.

2 05 2023
Matts Torebring

Vi har 18 fönster från golv till tak och det är ofta vi hör dunsar mot fönsterrutorna i vardagsrummet. De brukar kvickna till efter en stund. Denna ärlan måste ha varit helt hjärndöd från början. Hon for som en studsboll fram och tillbaka mot fönstret. Varje gång blev det en bajshög. Vi har rullgardiner att dra ned, men då bleks de fort ned.

4 05 2023
Jossu

Det är hjärtskärande när fåglar flyger fel och kämpar för att ta sig ut. Förra sommaren när jag jobbade inom städ och det var en riktigt varm sommardag stod dörren öppen till en av byggnaderna jag städade. En gråsparv flög in och försökte ta sig ut genom fönsterrutan på en dörr som var stängd. Jag lyckades skrämma den åt rätt håll så att den hittade den öppna dörren igen och kom ut.
Synd att det inte slutade lika lyckligt för er sädesärla.

4 05 2023
Matts Torebring

Jag älskar i stort sett alla djur, dock inte rovdjuren. Jag klarar inte att se djur fara illa. Det är fruktansvärt att så många inte behandlar sina djur väl. Kanske har du sett media att någon dumpat 2 kaniner i en plastpåse och placerat den i en kundvagn på ICA här i byn.

7 05 2023
Jossu

Det är hjärtskärande att se djur fara illa, och att se hur vissa behandlar sina djur. Ett av mina tre marsvin lämnades till djuraffären av hennes fd ägare för att dom tröttnat och inte ville ha kvar henne. Det är ju ett betydligt bättre alternativ än att släppa ut eller placera i en plastpåse, men vilken attityd. Man tröttnar på materiella ting, inte levande varelser. Och dessutom är marsvin flockdjur, så dom ska inte vara ensamma.

8 05 2023
Matts Torebring

Jag har snuddat vid ett antal filmer på nätet om djurtransporter, de stora kreaturen på sina sista steg, grisar hur de behandlas och den råhet som många människor har. Det är minnesbilder som inte går bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: