Nu kliar det lite i fingrarna …

25 04 2023

Vi köpte båten (98 års modell) med kärra (59 års modell) efter vår semester förra sommaren. Jag önskade mig en stabil och stadig båt och det fick jag verkligen. På båten fanns en Yamaha motor 8 hk. I veckan bytte jag till en mindre, lättre och bärbar motor Susuki 6 hk. Jag har fått plats att ha båten konstant i sjön och då ville jag inte ha den förra tunga motorn att sitta kvar på båten.

Den förra motorn var monterad med stöldlås och har troligen inte varit demonterad från båten sedan den var ny 1998. Nu fick vi skära loss den. Bengtssons i Korsberga löser alla problem, så även denna gången.

Jag har förmånen att ha barnbarnet Linus till min hjälp, han kan och vet allt om båt & fiske. Valet var lite svårt om jag skulle ha en elmotor eller en bensinmotor. Vi valde en bensinmotor så vi kan vara ute hur mycket vi önskar.

Nu ska vid lämna båten i sjön, ta med motorn hem och låsa in den i säkert förvar. Så kom jag på att testa vår magasinkärran, som vi har på jobbet. Det var busenkelt att hänga upp motorn (26 kg) på kärran och sedan bara rulla iväg. Lägg märke till priset, de flesta andra jag hittade kostade betydligt mer än det dubbla.

Nu kliar det i fingrarna på både mig och Linus. Kan vi åka ut i morgon efter skolan farfar? Premiären får av olika skäl ske efter helgen.


Åtgärder

Information

6 responses

25 04 2023
Nils-Åke Hansson

Vilken lycka att komma ut på sjön. Inkokt Gädda det är gott Kan det finna gös då är det ännu bättre .
Lyckan att ha Linus som hjälpreda, Lycka till.

26 04 2023
Matts Torebring

Jag ger dig alla rätt Nils-Åke. Min dröm har länge varit ett hus på landet och en båt vid sjökanten. Nu har jag fått det så bra.
Allt Gott

25 04 2023
bmlarsreseblogg

Så skoj att ha barnbarn och dela sitt intresse med. Ni kan säkert få många mysiga stunder tillsammans på sjön i sommar. Får ni sen lite fisk också blir det ju ännu roligare.

26 04 2023
Matts Torebring

Vi ser hur barnbarnen trivs med att vara med oss. En stor del av båtsatsningen är att ge dem lite extra skoj när de är här. Samtidigt är Linus min rådgivare.
Allt Gott

26 04 2023
Rolle o Carina

Visst lockar sjön och lite fiske,hade båt några år på det
goda 80-talet,en HT-Båt på 19 fot med en 85 Hk Yamaha
som var ljuvligt att åka ut med på stora insjön Siljan 🙂
Men sen blev det återfall på det härliga Mc-livet igen och
nu är man fast där sen ett antal år sen,härligt! 🙂
Sen blev det ju oxå Bobilar sen 2005 vi köpte vår första!
Ni bor ju så fint nu nära sjön och sen har ni ju Linus oxå
som en fiske kompis som lotsar er i det mesta,kul!

Ha det gott o fiska på/RegnKramar

26 04 2023
Matts Torebring

Oj, det var annat än vår 6 hk motor och lilla båt. Jag har aldrig haft båt tidigare och har respekt för både öppna och frusna vatten. Vi vill bara komma ut, fiska, fika och ta det lugnt, samt att barnbarnen skall kunna åka när de vill.
På senare år har jag drömt om att ha en båt, som ligger i vattnet nära tomten, nu har vi detta inom kort.
Allt Gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: