Vård & Omsorg

7 09 2022
Länssjukhuset Ryhov.

Att skriva Vård & Omsorg känns som en enda stor slagdänga i dessa valtider. Alla politiker bjuder över varandra, men när det kommer till kärnan, saknas det sjuksköterskor på många enheter.

Efter att återigen ha varit på återbesök på Urologavdelningen, Länssjukhuset Ryhov, efter min canceroperation januari 2021, kan jag bara känna mig stolt och glad över den svenska vården. Ett sista besök i januari 2023. Dessutom har jag varit kallad på kontroll 4 gånger per år, på Urologavdelningen, Höglandssjukhuset Eksjö. Fantastiskt att allt gått bra så här långt.


Åtgärder

Information

12 responses

7 09 2022
bmlarsreseblogg

Jag som jobbat i ”vårdens utkant”(på sjukhuslaboratorium) hela mitt arbetsliv kan nog bara hålla med om att vi har en otroligt fin sjukvård i Sverige, när man väl kommit rätt och kommit in i vården. Visst finns det saker som kan bli bättre men tänk vilken fördel vi har att alla kan få kvalificerad vård även om man inte har råd med dyra sjukförsäkringar som i t ex USA.

8 09 2022
Matts Torebring

Det finns inget att lägga till i ditt inlägg, jag bara instämmer.
Allt gott på er resa

7 09 2022
Monica

Roligt att höra. Och det måste ju finnas personal kvar där eftersom dina återbesökstider fungerat hela tiden. Är väldigt skönt när det går bra.
Trevlig kväll.

8 09 2022
Matts Torebring

Jag har nästan varit förvånad över att de lagt så mycket krut på mig som de har. Visst finns det länkar i kedjan som kunde varit bättre, men resultatet är över förväntan.
Allt gott

7 09 2022
Husisblogg

Alltid trevligt att läsa om sjukvården som fungerar för ofta får man hela tiden läsa om det som är tvärtom.
Men sjukvården står inför stora utmaningar framöver med att rekrytera alla olika yrkesgrupper.
Allt gôtt

8 09 2022
Matts Torebring

När jag får kompetent hjälp blir jag som vanligt så tacksam. Hur sjukvården skall lösa sin personalfrågor, har jag inget svar på utan bara funderar.
Det bästa

7 09 2022
Rolle o Carina

Visst är det tur att det fungerar bra på vissa ställen och att
du fått sån bra vård där du blivit behandlad!
Hoppas att man får lika bra nu när det blir min tur oxå!
Man både hör och läser att läkare varnar för stor brist på
både sjuksystrar och även undersköterskor som slutar.

Ha det gott/McKramar

8 09 2022
Matts Torebring

Vi hoppas att du får samma goda omvårdnad som jag har fått och att allt kommer att gå bra för dig. Det är skrämmande att så många saknas i leden bland personalen.
Höstkram

8 09 2022
Nils-Åke Hansson

Vi har nog en bra sjukvård i Sverige. Men när man ser på Aktuellt och där det pratas om att det saknas sjuksköterskor och personal i vården och om arbetstiderna.

8 09 2022
Matts Torebring

Jag har aldrig varit i den situationen att mina anställda slutar en efter en p.g.a. brister på arbetsplatsen. Om det skulle hända går det inte bara att se på, åtgärder måste till omgående. Nu är problemet inte enkelt att lösa inom personalbristen.
Allt Gott

8 09 2022
Monica

Där påtalar du något oerhört viktigt. Om personal först ger signaler och så är det ju och sen att aldrig någon ansvarig lyssnar, ja då lämnar de. Andra arbetsplatser finns och de kan också tänka sig att flytta.

En gång, en mycket stor klinik, en coach inkallad, såna där som kostar 100.000 i timmen, med viss reservation. Men kostar. Babbel, babbel, flum, flum och inga fakta som behövdes som viktig information från ledningen. Lite lamt att visst hade några sagt upp sig, det var de suveräna men det sa de inte, fortsatt babbel. Då upphov jag min röst, det är 22 stycken väldigt kompetenta och erfarna som slutat och det går inte längre detta.

Han stirrade, för det var en han, tittade på klinikchefer och mellanchefer, knäpptyst.
Han sa; jag packar ihop och kommer aldrig tillbaka. Det är en total omöjlig situation, jag kan inget göra och jag har inget fått veta, tack och hej.

Minns när jag gick nedför trappan och folk babblade enormt nu som inget sagt.

Jag och en kollega var trygga, jobben fanns om hörnet och även hon hade sagt upp sig berättade hon för mig men ville vänta med att säga det. Hon tänkte att det går inte om du också gör det nu. Det gjorde jag lite senare.

Därmed sagt att alla kan lära av varandra, hur företag leder och att även sjukhusledningar bör se sig omkring. Läsa, lyssna, agera i tid.

Det fall som omtalats länge nu med två erfarna läkare inblandade om trakasserier från det ena hållet. Det blev avsked för den som utsatts utan att sjukhusdirektören med nära en kvarts miljon i månadslön ens träffade dem och hade allvarliga och grundliga samtal.
Nu beslutats att det var fel, avsked utan grund men man trixar lite och bestämmer så ändå med några miljoner som plåster för allt.

9 09 2022
Matts Torebring

Tack Monica!
Jag blir rädd när jag läser ditt inlägg, samtidigt som jag förstår, att så här går det till på stora arbetsplatser och inte minst inom den gigantiskt stora och resurskrävande sjukvården. Cheferna måste möta och träffa sin personal och inte som på ett företag jag känner, där chefen träffade alla vid julkaffet. Sådant beteende håller inte.
Allt gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: