Kronan på verket

26 06 2022
Krono Camping i Lidköping

Jag försökte att boka en plats igår på Husbilslandet på Krono Campingen i Lidköping, men varken Internet eller Svt fungerade bra på Spiken. Vi tömde våra tankar och fyllde vatten smidigt på Läckö Slott Camping. Sekunden efter att jag stannat stod det 4 husbilar på kö efter mig. Det gick snabbt att fixa vårt behov, men sedan var jag genomsvett i värmen.

Vi ställde in siktet på den fria ställplatsen i Östra Hamnen i Lidköping. Det var fullsatt där, + 30 grader, ingen el till AC och ingen skugga, men nära till stan. Trots den höga kostnaden körde vi till vår favoritplats, på Krono Campingen. Återigen fick vi bästa tänkbara plats eller rättare sagt, vår favoritplats vid röda pilen upptill i vänstra hörnet.

Vi har varit här många gånger under årens lopp och vi brukar gå och titta oss omkring. Idag har det varit så stekhett, att vi bara varit i skuggan kring bussen.

När vi besökte restaurangen under hösten förra året, beställde alla utom vi restaurangens megastora pizzor. Nu ville jag testa dem. Den billigaste heter Tält och sedan har de flesta husbilsmärkena fått ge namn åt varje pizza. Tyvärr fanns ingen pizza Concorde utan vi fick välja kopian Morelo. Varken Birgitta eller jag klarade att äta upp den, den var gigantiskt stor.

Jag gillar planteringarna i cortenstål, kanske kommer jag att ta efter detta till en del.


Åtgärder

Information

8 responses

26 06 2022
Husisblogg

Kanske ni nu gett inspiration till en ny pizza, Concorde till nästa gång ni bevistar samma camping.
Alltid skönast med en ändplats, då kan ägarna och ni sitta lite ”i fred”.
Allt gôtt

27 06 2022
Matts Torebring

Ja visserligen sa hon när jag beställde: ”Jag skall fråga köket om vi har detta!” Vi blundar för priset när vi fick så fin plats.
Det bästa

27 06 2022
bmlarsreseblogg

Kronocampingennär verkligen en pärla som vi troligen aldrig kommer att övernatta på. Vi har min yngsta dotter boende på andra sidan Läckövägen så många promenader till glasskiosk och lekplats har det blivit och även något julbord på fina Sjökrogen, men visst har vi pratat om att stanna där med husbilen någon gång!

27 06 2022
Matts Torebring

I en enket en gång frågade Campingledningen, vad som kunde förbättras? Vi svarade: ”Ingenting, ni är bäst på allt!” Jag trodde inte heller att vi skulle bo här under högsäsong, det kostar på. Denna gången var det värt priset i denna sommarvärmen. Då är i stället många andra ställplatser alldeles för dyra, som bara erbjuder en grusplan satt parkera på, samt ev. en soptunna. Ibland erbjuder de här att bo 5 nätter för 1 000 kr och då är det klockrent sett till hela utbudet.

På nyårsafton 2018 här på ställplatsen, gled Birgitta ur mina armar och svimmade i bussen p.g.a urinvägsinflammation.”Lämna mig inte,” skrek jag bara. Ambulansen hämtade henne till sjukhuset på gångavstånd. Efter 4 dagar kunde hon själv gå tillbaka till bussen. Jag glömmer inte hur vänliga de var i receptionen, förlängde mitt boende och var dessutom så trevliga. Även sjukhusets personal var fantastiska.

27 06 2022
Rolle o Carina

Visst ser det fint ut där,men vi har aldrig övernattat där!
Den där ”Morelopizzan” måste väl ha smakat underbart😃👍

Ha det gott/BadKramar

27 06 2022
Matts Torebring

En riktig Morelo är nog en klass för sig, det är bara att erkänna. Pizzan kom inte högt på den skalan, den var bara på tok för stor och inte speciellt god.
En skur kramar

12 07 2022
Fredrik Adetoft

Härligt! Vi har säsong här på Kronocamping. Älskar det!

12 07 2022
Matts Torebring

Jag förstår dig, den platsen och stan är bäst på allt. Vad kul att du läser min blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: