Trädgårdsmästare Roine

18 05 2022
Idag kom Trädgårdsmästare Roine Lindén

Nästa vecka är det 2 år sedan vi flyttade in vårt drömhus på vår egen drömtomt. Fortfarande har vi ingen gräsmatta som den skall vara. Eftersom tomten är f.d. sjöbotten, har det krävts mycket stora och kostsamma markarbeten. Entreprenad företaget, som utförde alla schaktarbeten och göt bottenplattorna gjorde till att börja med ett mycket bra jobb. När vi sedan kom till finliret med gräsmattan, blev allt fel och under största kritik. Detta slarvades fram och lämnades i mycket dåligt skick.

Idag kom Trädgårdsmästare Roine Lindén

2 gånger har de varit ute på order av oss, för att plocka bort massor av sten i gräsmattan, fylla upp en stor svacka, som trots detta finns kvar, samt ”gödsla upp den döda jorden” som de levererat. Efter några timmar har de lämnat oss åt sitt öde igen. Jag klagade en 3:e gång och erbjöd mig att betala till en viss gräns. Då var de dyrast av tre entreprenörer, detta trots att de lämnat ett icke godkänt markjobb. Lönsamheten går före kunden.

Idag kom Trädgårdsmästare Roine Lindén

Nu orkade jag inte klaga längre, än värre jag litade inte på dem. Jag köpte in 30 m3 bra matjord av Entreprenör Jonas K. och bad min ytterst noggranne trädgårdsmästaren Roine L. att rätta till hela tomten, fylla upp stora svackor i gräsmattan, toppdressa, gödsla upp den och så nytt gräsfrö. Roine har planterat alla mina Smaragd Cypresser och Taxus Repandens. Dessa är planterade minst sagt spikrakt.

Ni vet att jag brukar lite skämtsamt säga: ”När Matts behöver bra väder, så får han det.” Nu lovar SMHI regn till helgen så långt ögat når. Vad kan vara bättre för en nysådd gräsmatta?


Åtgärder

Information

4 responses

18 05 2022
Husisblogg

Tänk att det nu är två år sedan ni visade upp huset och ni flyttade in. Minns det nästan som igår när ni berättade på bloggen att ni hade köpt denna tomt och era planer.
Nu hoppas vi alla på att ni får en härligt grön och mjuk matta, sådär go att få barfota i på sommaren.
Allt gôtt

19 05 2022
Matts Torebring

För två år sedan flyttade vi inte bara in i vårt hus, jag hade helt omedvetet gått igenom golvet för att orka med. Det var en nyttig lärdom att inse sina egna begränsningar. När det blir grönt och fint har jag bara ett par mindre projekt kvar, samt sista bygget på jobbet.
Det bästa

18 05 2022
Rolle o Carina

Tänk att redan 2 år sen,ja tiden rinner iväg fortare än man vill!
Men hoppas ni får tomten fin nu då har att göra med proffs👍
Vi har nu redan haft vår Bobil i 5 år igår nämligen 😀

Ha det gott/Hälsningar från oss

19 05 2022
Matts Torebring

Nu när trädgårdsmästare Roine har tagit över kommer det att bli riktigt bra, han är som vi och lämnar inget åt slumpen.

Jag gläds med er när jag ser att ni är ute på tur. Grattis till er med 5 år i samma husbil, så länge har vi aldrig klarat, ni har ju aldrig drabbats av någon Kabe story.
En grön vårkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: