Vart tog konditionen vägen?

14 04 2022
Min vintercykel med dubbdäck. (arkivbild)

Under många år cyklade jag till jobbet, i så gott som alla väder. Regn, snö, extremt vinterkyla, på isgata eller i kortärmad vit skjorta på sommaren, och jag trotsade alla väder. Min vintercykel med dubbdäck sålde jag för drygt 7 år sedan, och sedan dess har jag bara cyklat under vår och höst. Jag har tyckt att det är så skönt att gå i stället.

Direkt efter sommaren 2018 började jag mitt största bygge någonsin. Då blev det att jag tog bilen mer eller mindre varje dag. Ett år senare började jag bygga vår nya villa ute på landet. Nu blev det att åka bil varje dag till bygget. Drygt ett år senare drabbades av jag av flera sjukdomar och fick inte ansträng mig. Jag började året 2021 med en canceroperation. Efter detta fick jag inte cykla på 5 månader. Jag lärde mig gå till och från jobbet, bara 2 x 2,5 km, jag har stortrivts med att gå.

Nu har jag börjat cykla. Jag har blev bara så förvånad när jag började cykla igen, jag orkade ingenting, vart har konditionen tagit vägen? Jag orkade inte ens att cykla Stigbergsvägen uppför backen längre. Under våra semestrar och även våra andra resor med bussen, har vi cyklat både mycket och mer, fast då med våra elcyklar.

Jag har naturligtvis googlat på vad som är bäst för konditionen och där är nog svaret cykla. Däremot tränas hela kroppen mer av att gå. Jag förstår vad som gäller, jag måste ut och cykla igen.


Åtgärder

Information

6 responses

14 04 2022
Husisblogg

Upp på plåthästen Matts och träna på. Sedan kan det väl iofs inte vara helt fel att gå heller, du rör ju ändå på dig då och det är troligen nog så viktigt.
Kondition är verkligen en vara att vårda.
Allt gôtt

18 04 2022
Matts Torebring

Jag lyssnar och lär av det som hänt.
Det bästa i påsk

14 04 2022
Husbilen Coralen

Ja konditionen är ju en färskvara sägs det och det stämmer in!
Gäller att hålla igång om det skall bevaras men sen kommer ju
kanske sjukdomar och sätter krokben,det vet ju du och jag!
Ja även vädret sätter ju oxå hinder i vägen med snö och is.
Det ger ju mer att gå än cykla förstås men skönt att variera med.

Ha det gott/Glad Påsk Kram

18 04 2022
Matts Torebring

Ni har säker skåpen fulla av medaljer, efter era ihållande promenader i alla väder. Jag ligger långt efter nu.
Glad Påsk kram

15 04 2022
Nils-Åke Hansson

Ja konditionen är färskvara. Har du cyklat en vecka så går det lättare, ge inte upp. Jag kan sakna att cykla man jag tar mina promenader .

18 04 2022
Matts Torebring

Räcker det bara med en vecka, då är jag glad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: