En gränslös ondska

9 03 2022
Bild Sveriges Radio

Citat ur nyhetsflödet:

Det tål att upprepas…”Den som kallar detta för krig kan få femton års fängelse” …

Jag rös i hela kroppen, när jag hörde ovan uttalande på radion, när jag var på väg till posten i eftermiddag. Stackars människor, inte minst små och nyfödda barn och gamla, våld, död i förtid, vilket lidande, psykisk och fysisk terror, hungriga, törstiga, frusna, trötta, ingen boplats, smutsiga, inget vatten och inte ens få säga vad de tycker. Kommer denna onda människa, kunna se en annan människa in i ögonen när kriget är slut, om han överlever?


Åtgärder

Information

12 responses

9 03 2022
Rolle o Carina

Finns bara ett ord….”Fruktansvärt” vilken ondska i dåren som styr!
Hur kan man vara så funtad i skallen…..Otroligt värre!
Så många oskyldiga som får sätta livet till och skador för livet för dom
som lyckas att undkomma det hela som rasar i landet.

Ha det gott/BrasKram

9 03 2022
Matts Torebring

Ja fasansfullt skulle jag vilja säga. En totalt känslokall individ som inte skyr några medel alls.
En sorglig kram

9 03 2022
Monica

Det är fasansfullt och den onde är inte människa. Det är svårt att koppla bort något av detta, sett, hört, läst om hemskheter efter hemskheter idag. Födande blivande mammor finns under det bombade sjukhuset, döda och kanske långsamt döende.
Satt i solen en stund mitt på dagen innan jag hörde det värsta, den värmde mer idag än igår, en pilfink satt intill, trodde de var fler men bara en och väldig ihärdig sång. Jag gick fram till busken och lilla fågeln satt kvar och tittade bara. Var fint, livet också och tankar kom och gick.

9 03 2022
Matts Torebring

Det är så fasansfulla bilder och rapporter vi får, att det lätt fastnar på näthinnan och påverkar hela kroppen och vårt sovande.Hur skall då dessa stackars människor ha det som lever mitt uppe i detta?
Det bästa till er.

9 03 2022
Husisblogg

Det kan bara sammanfattas i hemskt, fruktansvärt, fasansfullt, galet, överjävligt, galenskap i makt.
Även om det låter konstigt med denna avslutning så önskar vi iaf allt gôtt

9 03 2022
Matts Torebring

Ja vi kan bara instämma i det du säger Husis …
Det bästa

9 03 2022
nilsakeh

Ja detta är fruktansvärt att vi skulle få uppleva. Alla dessa människor som kommer i kläm i detta onödiga krig. Hoppas verkligen att det stannar med detta och att det snart kan stabilisera sig till det normala. Mv Nils

10 03 2022
Matts Torebring

Jag lider så fruktansvärt med alla små oskyldiga, gråtande barn och deras mammor. Hur kunde detta hända?

10 03 2022
Vår husbilsblogg

Fruktansvärt det som händer i Ukraina. Jag är så upprörd efter att på TV har sett en gråtande kvinna utanför sitt bombade hus medveten om att hennes man ligger under rasmassorna. Tyvärr har våra politiker varit naiva igen. Värnplikten avskaffades för ett antal år sedan. Försvarsgrenarna har i flera år fått otillräckliga anslag och beredskapslagren är sålda och nerlagda. Nu är vi beroende av hjälp från andra nationer. Inget bra läge med hänsyn till det KRIG som pågår i Ukraina.

10 03 2022
Matts Torebring

Jag såg henne frustrerad och gråtande och tänkte mig in i hennes situation. Till åren komna, ett pensionärsliv tillsammans med sin man och kanske övrig familj. Så är allt borta på en sekund eller två.

Vi har nästan skänkt bort militära byggnader och sålt ut utrustning för en spottstyver. Nu står vi där med byxorna nere.

10 03 2022
FREEDOMtravel

Tydligen har den större oberoende tidningen slutat rapportera om kriget, eftersom journalisterna får fängelse om de skriver ett enda sant ord, så de kan inte skriva … Så fruktansvärt. Många ryssar, som inte får någon annan information, kommer förstås tro på propagandan. Hemskt med system som tillåter en ensam individ få så mycket makt.

10 03 2022
Matts Torebring

Vem kunde ana att detta helvete skulle komma? Vem kunde ana alla dessa lögner och i en sådan omfattning som sker nu?Jag har tänkt att det tekniska samhället slås ut i vid ett krig, inte denna slakt av människor och att byggnader måste jämnas med marken. Hur kan vi låta en enda människa få så mycket makt i sina händer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: