Sista återbesöket + lite till …

7 02 2022
Arkivbild.

Idag var jag kallad för 4:e gången på återbesök, till Höglandssjukhuset i Eksjö, detta efter min prostataoperation för drygt ett år sedan. Ett 4:de återbesök väntar även på Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. Jag upplever det alltid obehagligt med kallelse till ett sjukhus, även om jag denna gången visste exakt vad det rörde sig om.

Före varje återbesök har jag lämnat PSA prov. Sedan skulle jag hemma mäta hur mycket jag kissar under 2 dygn, samt mäta hur lång tid det tar att kissa 1:a dl. Jag hade behövt tre händer för att klara detta. Nu har jag vanan inne. Jag fick med beröm godkänt på alla punkter. Tack 🙏Jag är återställd och har inte minsta lilla inkontinens! Det blir ytterligare ett prov om 6 månader och sedan en gång om året i 9 år till, om jag får leva.

Min vedkörning i lördags.

När jag ändå är inne på hälsa … Flera av er minns säkert hur jag klagade över värk och min muskelinflammation, för flera månader sedan. Jag fick till slut starka värktabletter. Jag tog bara ett par stycken, magen blev som cement. Jag fick remiss till en sjukgymnast. Denna behandling trodde jag inte på, men där hade jag fel. Träningsprogrammen har i stort sett tagit bort värken. Jag är bara stel när jag suttit still länge, men värken är borta. Bara en stortå värker nu helt plötsligt, som jag krossade med ett järnspett för 60 år sedan.

Dessa grova stockar släpade jag i lördags upp för en 2 meter brant sänt, i snö och hala grenar. Sedan lastade jag dem på vår släpkärra. Väl hemma bar jag dem till vedbacken, för att inte dra stockarna i gruset. Nu tänkte jag, att på söndag kan jag nog inte röra mig alls. Visst var jag lite stel när jag reste på mig, men inget mera. Inte minsta ont i ryggen, höften eller knäet, som spökat med mig sista halvåret.

Ni minns mig kanske i höstas, efter min långvariga överansträngning, jag orkade ingenting på 2 veckor, inte ens det lilla minsta. Detta jobbet kändes skönt, jag är tillbaka igen.


Åtgärder

Information

4 responses

7 02 2022
Rolle o Carina

Låter underbart Matts att allt ordnat upp sig för dig efter allt!
Jag var oxå på kontroll idag och det blir nytt PSA igen för mig
i Maj och sen en MR igen så det är då lugnt än enligt min
Urolog som har koll på mig framöver men visst är det tråkigt
för oss män med våra Prostator som krånglar med åren!

Ha det gott/BrasKram

7 02 2022
Matts Torebring

Jag gläds både för min egen del och för din del, inte minst så länge du slipper att opereras eller få en annan typ av behandling. Det är inga småsaker att operera eller få annan behandling.
Bättringskram

7 02 2022
Husisblogg

Vad bra att sjukgymnasten ändå gav sig ett bra träningsprogram och ännu bättre att du kört det utan att ha någon större tro på det.
Rejält skogsarbete eller annat rejält kroppsarbete mår nog de allra flesta bra av.
Allt gôtt

7 02 2022
Matts Torebring

Jag blev så förvånad vid första mötet med sjukgymnasten. ”Han lyssnade på mig!” Jag har alltid mått bra av kroppsarbete, det var där det började för mig.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: