En kugga saknas i hjulet

10 08 2021
Vår Iveco verkstad

När jag bokade tid för oljebyte i motor och bakaxel idag på bussen, kändes det som något fattades. En årsservice var borta. Hösten 2019 till försommaren 2020 bodde vi i bussen när vi byggde vårt hus, under hela åtta månader. När vi bosatte oss i bussen hade vi dagarna innan bytt olja i motor och bakaxel. Under våren besiktigade vi och gjorde fukttest hos Forsbergs i Hyssna.

Sommarsemestern 2020 började vi på Torpön, vidare till Kisa, Vimmerby, Kalmar, Öland runt och lite nedslag på Ostkusten. Efter sommaren åt vi kräftor i Väderstad och kanske någon mer kortresa. Det var allt vi reste på grund av pandemin. Sommaren 2021 var inte heller den en långresa, utan bara tur & retur Jämtland.

När jag idag började räkna efter, kom jag fram till att vi kört endast drygt 500 mil de två sista åren. Det saknas en kugge i hjulet. Tidigare landade vi på cirka 1200 mil om året. På tisdag nästa vecka har jag radat upp fyra stopp helt nära varandra. Oljebyte, fylla gasol som också är två år sedan sist, få teknisk support av laddning och onormal strömförbrukningen i bilen, av en god vän och Concorde expert, samt besöka Färggross. Allt på nästan samma gata eller bara ett kort avstånd i Jönköping.

I sommar har jag faktiskt saknat våra kortresor med bussen. Under fem veckor har jag vickat på kundtjänst. Då jobbar jag alltid några timmar på söndagseftermiddagen, för att inte stressa upp mig på måndag morgon. På så sätt försvann fem helger. Det går inte att ta igen året som försvann bort. Vi får vara glada och tacksamma över att vi lever.


Åtgärder

Information

4 responses

10 08 2021
Husisblogg

Det är olika delar i livet men visst saknar vi att se HERDEN ute på turné. Men ni har haft fullt upp med annat och sedan bara njuta av ert nya hus,,det är ju inte heller fy skam.
Ni brukade då köra som mina ägare som brukar landa mellan 1000-1200 mil per år.
Allt gôtt

10 08 2021
Matts Torebring

Jag har saknat resor med Herden, sedan vi kom hem i sommar efter semestern. Nu när alla projekt snart är i hamn, så visst kommer vi att resa.
Det bästa

11 08 2021
Husbilen Coralen

Visst ska ni väl ut med er ”Herde” framöver nu när det lugnat ner sig!

Ha det gott/SolKram

11 08 2021
Matts Torebring

Ja absolut, vi skall vi ut och resa.
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: