När tar frömjölet slut?

8 06 2021

Jag har högtryckstvättat alla betongytor flera gånger tidigare i vår. I afton går det nog bra att bara spola av ytorna med vattenslangen, tänkte jag. Jag såg det gulfärgade vattnet rinna undan och tänkte, vad fint det blev. På en liten stund har solen torkat upp de våta ytorna. Vad ser jag då, om inte små gula fläckar här och var. Fram med slang en gång till och nu verkade det bli bra.

Jag vet inte från vilka träd det kommer mest frömjöl, men vi hade samma problem på förra boendet. Kanske är det den stora aspen i bild. Det borde inte vara det, då det sällan blåser från det hållet. När slutar frömjölet att komma ned?


Åtgärder

Information

10 responses

8 06 2021
Rolle o Carina

Ja tråkigt med detta frömjöl som lortar ner överallt!
Här har det regnat så hoppas det minskar av nu 🙂
Tur man inte är allergisk mot allt detta pollen!

Ha det gott/SommarKram

8 06 2021
Matts Torebring

Jaha, ni slipper inte det ni heller, visst är det tråkigt. Det krävs mycket energi fört att få bort det och nästa dag är det oftast ogjort arbete.
Sommarkram

8 06 2021
Husisblogg

Var glad för att HERDEN står inomhus, hos mig hamnar allt det gula på taket så min manlige ägare är tvungen att tvätta mig hela tiden.
Allt gôtt

8 06 2021
Matts Torebring

Så långt tänkte jag inte. Nu blev jag glad över att vi har fått det så bra.
Det bästa

8 06 2021
JoY

Våran bil som är röd hade ett tjockt gult lager mjöl på sig. Kände mig som en ”vattenbov” när jag tvättade bilen härom dagen, för att se att den börjar bli gul igen. Hoppas att det kommer lite regn snart.

9 06 2021
Matts Torebring

Vi också kommer att ha röd bil framöver, jag bävar för vad du skriver. Vår bil står alla fall inne drygt halva dygnet. Visst hoppas vi på regn.
Allt Gott

9 06 2021
Monica

Väldigt mycket frömjöl i år, jag engagerar mig i det hos dottern, tror det är ekar och kommer det inte mycket från granar också? Det blir kladdigt av regnet med på terrasser men tror det ska minska nu, tvättar bort allt som du och snart gult igen.

9 06 2021
Matts Torebring

Med den kylan som vi hade i maj månad och så mycket regn, visst har det vuxit så det knakar.
Allt Gott.

9 06 2021
Monica

PS, så fint ni kunde träffas i familjen äntligen, ser härligt ut och är inte naturen grönare än någonsin i år? Är så vacker och med vilken fart allt växer. Ha det fortsatt gott.

9 06 2021
Matts Torebring

Det känns nästan förunderligt att kunna träffas igen, även om det var osäkert in i det sista.
Allt Gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: