Följ med ett stenkast in i skogen…

3 01 2021
Så här kan det se ut i svensk natur.

Jag har byggt nytt och jag har rustat upp hus under hela mitt liv. Jag har tagit hand om och förvandlat tre ödetomter, som andra ratat på grund av att de varit jobbiga. Det har inte varit enkelt att bygga nytt alla gånger. Många är de motgångar som jag haft. Min strävan har alltid varit att bygga estetiskt tilltalande, det skall vara vackert för alla. Det sista egna bygget, hade jag dock inga som helst myndighetsproblem med tvärtom, det gick klockrent.

Jag har köpt fastigheter och städat upp efter andra. Hur kan en fastighet få förfalla som denna? Hur är det möjligt att kunna ställa upp bilvrak efter bilvrak? Själv blev jag anmäld för svartbygge, när jag flyttade husbilen några meter på vår egna tomt. Är inte detta en fara för natur och vattendrag, bara ett tiotal meter från en å, som rinner ut i Anebysjön?

Detta kanske inte var något att skriva om, detta finns precis överallt. Jag blir bara så besviken när jag ser det. Jag vet att det är inte enkelt för våra kommuner att agera. En miljöinspektör besökte oss på jobbet, ställde frågan: ”Varför finns det inget papper på golvet på någon av toaletterna”? Jag plockat upp det, sa jag jag. Med den inställningen blir man besviken, över alla slängda aluminiumburkar, flaskor, använda blöjor med mera, som ligger slängt i naturen precis överallt. När jag växte upp i Lommaryds socken, fanns det en enda bonde i hela socknen, som hade sin lagårdsplan totalt ren. Det fanns inget skräp, inte en enda maskin, det var alltid totalt rent och städat. Han var ensam om att ha det så, men jag beundrade det redan då.


Åtgärder

Information

7 responses

3 01 2021
Rolle o Carina

Usch då,helt otroligt hur det kan få se ut hos en dels tomter!
Verkligen nåt för kommun och miljönämd att ta tag i.
Personen ifråga verkar ju inte bry sig ett enda dugg ser det ut!
Bara att lägga ut vite om att det skall städas upp det.

SolKram

3 01 2021
Matts Torebring

Jag kan ju inte låta bli att reagera. Ibland silas det mygg och sväljs kameler. Vad gjorde det att jag flyttade husbilen några meter på vår egen tomt, jämfört med detta? Pudersnö kram

3 01 2021
Nils-Åke Hansson

Det var lite för mycket. Vi hade en uteliggare på jobbtomten som vi inte upptakter med det samma. Hade byggt i en snår med grön Jonsered presenning det var grannen som upptakter det när han kopplade 0,75 ledning på en lampa utefter gången till värmekamin. Han hade samlat i hopp 1.5 ton med bråte när vi städade upp.
Man ser lite varstans i trädgårdar hur skräpigt vissa har.

3 01 2021
Matts Torebring

Jag förstår inte att det kan gå så här långt, utan att någon ingriper. Förr på 70- talet, var det nästan en tävlan i vårt lilla Aneby, att ha finaste trädgården. Idag bor de flesta bara i sina hus.

3 01 2021
Husisblogg

Rent och snyggt ska det vara omkring sig säger ägarna.
Tråkigt att mötas av sådana ruckel till hus, som säkert kunde vara såå fina om bara någon som ägde det hållit efter det.
Allt gott

3 01 2021
Matts Torebring

Det ska bli intressant att höra om kommunen ens känner till det. Vem vet vad som finns i marken under, efter en massa skrotade bilar och motorer?
Det är skandalöst att det kan bli så här. Det bästa

4 01 2021
Matts Torebring

Tillsyningsnämnden i Aneby kommun svarar mig idag, att man jobbat med fallet sedan 2014. Nu blir det troligtvis Kronofogdemyndigheten och vi skattebetalare som får betala (v)räkningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: