Idag för tvåtusentjugoett år sedan

1 01 2021
Arvegods från min Gudfruktiga mamma.

När vi delade upp alla saker mellan oss syskon, efter att mamma och pappa gått bort sa jag bestämt, den tavlan vill jag ha. Jag älskar den. Det var säkert min mammas älsklingstavla. Nu hänger den i vårt Master bedroom. Säkert har den producerats i tusental. När ambulansförarna hämtade mig för några veckor sedan, sa en av dem till Birgitta: ”Men vilken fin tavla ni har på väggen, den har jag också i vårt sovrum och min mamma har samma tavla också”.

Att Jesus föddes för 2021 år sedan är det väl få som förnekar. Ännu mindre att vår tideräkning startade då. När vi läser i Gamla Testamentet i Bibeln, i Jesaja 9:6, är det för mig helt fascinerande, att detta skrevs ned 700 år före Kristi födelse. Detta var en profetia som profeten Jesaja, uttalade hela 700 år innan det hände. Fantastiskt! Jesaja 9:6

Ty ett barn blir oss fött,
    en son blir oss given.
På hans axlar vilar herradömet,
    och hans namn är:
Under, Rådgivare, Mäktig Gud,
    Evig Fader, Fridsfurste.

Vi har idag politiker i sittande regering, som uttalat i Sveriges Riksdag, ”Vi ska utrota Kristendomen.” Vad får vi i stället, jo det laglösa samhälle som vi har idag. Jag hoppas att hela världen vaknar upp till ett mera kärleksfullt samhälle efter denna pandemi. Ett bättre Gott Nytt År önskar vi oss alla.


Åtgärder

Information

8 responses

1 01 2021
Rolle o Carina

Håller med Matts,jättefin tavla ni har fått i arv efter edra fäder faktiskt!
Detta samhälle vi fått idag är hemskt med all ondska som blivit.
Hoppas på ett mycket bättre 2021 med allt vad det innebär!

NyårsKramar från oss till er….

1 01 2021
Matts Torebring

Tack Rolle, det gläder mig, vi tycker lika om mycket. Nu hoppas vi på ett glädjeskutt ut i det fria under våren. Du kanske tog ett glädjeskutt redan i går? Nyårskram

1 01 2021
Husisblogg

Mer kärleksfullt och att folk respekterar restriktionerna så att denna pandemi kan upphöra, samt givetvis vaccin.
God fortsättning!
Allt gott

1 01 2021
Matts Torebring

Jag kan bara instämma och önska den bästa fortsättning.

1 01 2021
Nils-Åke Hansson

God fortsättning! Dessa tavlor fanns omkring mig i min ungdoms uppväxt.

1 01 2021
Matts Torebring

De har säkert sålts i tusental. Jag älskar vår tavla. God fortsättning

8 01 2021
Lasse Böhm

Våra förfäder har byggt upp detta land, i skolan var kristendom och bön en viktigt del, hand i hand med uppfostran. Efter att Sverige har börjat av Kristnas så har även landet hamnat i stora problem, det är skrämmande när en 30 åring i frågesport i tv inte vet var detta citat kommer ifrån: I begynnelsen skapade Gud himmel och jord!!
God fortsättning på er!

8 01 2021
Matts Torebring

Vad glad jag blir att en person som du Lasse, träder fram och står för din sak. Ibland tror jag att vi kristna har gått och gömt oss, eller så bryr man sig inte? God fortsättning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: