Vi behöver nyanställa en person

1 10 2020
Förr gick det åt tusentals människor till dumdristiga projekt

En person slutar hos oss inom kort, för att gå till nya arbetsuppgifter i ett annat företag. Nu är det väl enkelt att hitta en medarbetare till lager & logistik, tänkte jag. Det ser ut som att jag bedragit mig.

På mindre än fem dagar har det kommit in 111 ansökningar. Allra längst bort från Umeå. Naturligtvis spelar bostadsorten in, tillsammans med många andra faktorer, inte minst språket. Hos oss kommunicerar och samtalar alla med varandra hela tiden. Vi har inga maskinarbeten. God kunskap i svenska språket är A och O.

Jag tycker synd om alla nysvenskar, hur ska de hitta sin plats i Sverige. Många är säkert duktigare än oss svenskar. Vi har både jättegoda och mindre bra erfarenheter av personer från andra länder. (Så även med svenskar). Av alla som sökt jobbet är det gissningsvis 80- 85 % nysvenskar.

Förr gick det åt tusentals människor till dumdristiga projekt, det gör det i dag också. När det inte finns praktiska arbetsuppgifter, har det skapats ett kontroll- & dokumentations samhälle, som är minst lika tokigt, som att bygga denna stenmur på södra Öland.


Åtgärder

Information

8 responses

1 10 2020
Husisblogg

Hoppas att ni hittar en bra medarbetare bland ansökningarna.
Allt gott!

1 10 2020
Matts Torebring

Tack Husis, vi hoppas på det bästa, men det är det svåraste vi har. Allt gott!

1 10 2020
Husbilen Coralen

Hade jag vart lite yngre och bättre skick i kroppen så hade jag sökt Matts!
Är bra på svenska och datorer,logistik har jag oxå erfarenhet av!
Och som du vet även maskinkörning av alla de slag,även av Husqvarna 🙂

Ha det gott o Lycka Till/DalaKramar

2 10 2020
Matts Torebring

Jag hade nog inte varit rädd för att anställa dig heller, du har säkert passat i vårt Team. Nu är vi seniorer och borde åka husbil lite mera i stället.
Ha det gott kram

1 10 2020
Monica

Lycka till säger jag med men så svårt! Och vilken tid det tar att kalla och intervjua och fundera, men ni har som tur är god erfarenhet av alla de slag. Det låter också intressant att jobba hos er, företagskultur och arbetsområden, så totalt annorlunda och vad kul det vore att göra något helt annorlunda 🙂 men jag ska inte söka :-). Kanske mer som rekryterare, är väldigt bra på att känna av folk och vad de klarar, vilka de är och på lite småprat bara så upptäcker jag det som är viktigt. Och har fått facit på det när helt andra blivit anställda, vet inte varför chefer ibland gör som de gör och låter de bästa gå. Men jag tror ni tillsammans fixar det här men mycket jobb. Lycka till med allt och roligt för den som får det, hoppas det blir bra för er alla.

2 10 2020
Matts Torebring

Tack, att anställa är det är det svåraste som finns. Oj vad timmar vi lagt på detta genom åren. Jag säger som Gunilla von Platen, bry dig inte om cv, ge akt på hur du bemöts i samhället, på restaurangen, på hotellet. Anställ sedan den som du ser ger dig bästa service, eller anställ tjejer som har häst. Själv föredrar jag dem som växt upp på landet, som fått börja köra traktor så fort de kan gå. En riktigt god helg till er.

3 10 2020
tiaregndroppen

Ett sätt att få vidareutbildning till sin personal är att anställa en duktig person med riktigt god engelska. På detta sätt kan man både ge nya erfarenheter och engelska kunskaper till sin personal och samtidigt hjälpa en nysvensk ❤️ att lära sig svenska och att komma in i samhället på rätt sätt.

3 10 2020
Matts Torebring

Det fungerar säkert jätte bra i ett större företag. Hos oss med bara 20 talet anställda, fungerar det inte. Vi har försökt flera gånger att ta in personer, med begränsade kunskaper i svenska. En gång gick det jättebra, den personen ville verkligen lära sig. Annars har det slutat med dubbelarbete och göra om allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: