Ett helt år av flytt är över

19 09 2020
Vi backar ända in i vardagsrummet

Idag kunde vi i stort sett helt tömma den betongbunker på jobbet, där vi lagrat garage- och verkstadsprylar under ett helt år. Tills vidare har jag kvar på jobbet, en kap- & klyvsåg, en gräsklippare, ett par gasolflaskor, samt 30 pallar ved.

Näst sista flyttlasset

Vi körde två flyttlass idag. Hur mycket bråte har du? sa min Birgitta flera gånger. I vårt förra hem hade jag verkstad i garaget och en stor verkstad under hela garaget samt en friggebod. Vintertid var hela trädgården upplyst av en mängd strålkastare, ljusslingor och elkablarna korsade varandra i hela trädgården. Nu har vi belyst vårt nya hem i bygget från början. Det får räcka, vad skönt!

Färdigflyttat

Vad som skall slängas mera, det får växa fram under året. Trots att husbilen finns inne i garaget, är allt lättåtkomligt. Nu har jag ett järnspett, innan hade jag tre, en skyffel innan hade jag två och så vidare.

Stegar, rätskiva, långa vattenpasset, snösläden hänger uppe på väggen.

Tidigare hade jag stegarna hängandes två meter över golv. Nu är jag äldre och har mera förstånd, nu skall allt vara smidigt och lättåtkomligt. I alla väggar och tak, har jag 22 mm råspont under gipsen. Vad tryggt att kunna skruva överallt. Efter allt sett slit sov jag två timmar, därför blev det ett sent inlägg idag.

Ett rum återstår att göra klart, klädkammaren. Dit har jag köpt ett helt Elfa system, för upphängning av kläder och förvaring av julprydnader med mera. Det blir ytterligare ett lördagsarbete.


Åtgärder

Information

6 responses

19 09 2020
Rolle o Carina

Vad skönt med mindre saker,allt behövs nog inte i nya boendet!
Det ska vara lättåtkomligt det lilla man behöver.

Ha det gott/Kram

19 09 2020
Matts Torebring

Säkert är det så att jag sparat alldeles för mycket. Spännande att se om det blir mera slalom och längdåkning på skidor. De finns kvar i alla fall. Höstkram

19 09 2020
Husisblogg

Ni människor är som hamstrar.. 😀.
Men det är som min manlige ägare säger, men vet aldrig när man behöver detta. Men snyggt och prydligt ska det vara / hänga.
Allt gott!

20 09 2020
Matts Torebring

Uttrycket, ”kan vara bra att ha” har jag nästan förbjudit på jobbet. Det blir bara hyllvärmare om man tänker så. Innan hade jag tre järnspett, ”ett på varje våning”, nu har jag ett spett, en spade, en skyffel och så vidare. Det bästa.

20 09 2020
Nils-Åke Hansson

Nog samlat man på sig saker. Nu får du märka (när du har använt det) de saker du använder på ett år sedan kan du göra dig av med resten. Elfa system är perfekt att skapa sin egen inredning med.

20 09 2020
Matts Torebring

Jag kommer att sälja av efter hand, det som jag ser finns ett större värde i. Resten blir Erikshjälpen. (Vi har kört pallvis med fina saker dit, som vi inte hann sälja). Det ska bli spännande att bygga upp klädkammaren efter Elfa systemet. Allt gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: