En riktigt stor dag för oss

10 07 2019
Jag har haft en besiktningsman på besök idag

Vårt fina hus såldes så snabbt, till en supertrevlig familj från just Aneby. Jag visste inte om ett enda fel, mer än någon liten detalj. Därför såldes huset före besiktningen. Idag kom Anticimex och köparna. Under hela två och en halv timma synades allt in i minsta detalj. Ett hål sågades upp i golvet i källaren, ett hål i en vägg, varje rum, vinden, tegeltaket, alla plåtarbeten, golvbrunnar, klinkergolv, duschar, kök och tvättstuga, allt kollades minutiöst. Det är sällan jag kommer till ett hus, där allt så tipp topp som detta. Det blev ett rent protokoll. En stor lättnad för Birgitta & mig. Som alltid, vi jobbar målinriktat. Det ger ett gott resultat.

Nu har vi ritat färdigt på vårt nya hus.

Men vilket fint hus du ritat, sa tjänstemannen på Tillsyningsnämnden, det liknar en fin lagård, fortsatte han. Det är en lagård, ser du inte mjölkrummet på långsidan, sa jag. Detta måste placeras lite ute på landet, där hör det hemma. Pappa hade inget riktigt mjölkrum, det skall jag bygga nu.

Solen kommer att väcka mig på morgonen, när den går upp över Aneby Gårds gärden. På kvällen följer jag solen ned över Anebysjön. (om kommunen rensar ut lite buskar och träd) samtidigt som braskaminen värmer i det trivsamma allrummet med ryggåstak. På eftermiddagen har vi ett soldäck mot söder.

HERDENs Stall samt lillbilen och förråd

Jag har möjlighet att sänka ned HERDEN´s stall hela 70 cm i marken. På så sätt blir garaget inte så högt och jag får en perrong att gå rakt in i husbussen utan trappa när vi lastar. HERDEN & lillbilen skall få golvvärme, så de inte fryser fast.

Framtidsvägen 8 Aneby

Nu önskar jag att jag kunde dra klockan framåt så snabbt det går, men det måste ta sin tid. Vilken dröm som går i uppfyllelse för Birgitta & mig. Vi kommer att flytta till Framtidsvägen 8 i Aneby om vi får leva. Nu återstår bygglov och startbesked.


Åtgärder

Information

14 responses

10 07 2019
Alm o Nöjd

Ser bra ut Matts!
Helt i min smak, glöm inte att du ska tömma Rune hemma i garaget👍
Mvh Stekenjokk

10 07 2019
Matts Torebring

Tack, vi brukar tycka lika i de flesta väsentliga delar. Idén med att ha en perrong, till insteget i husbussen, har jag jag ju snott av dig. Självklart kommer Rune att få sitt. Ha det gott där uppe!

10 07 2019
Nils-Åke Hansson

Så fina ljus insläpp på huset. Bara att gratulera

10 07 2019
Matts Torebring

Tack, ja så sant, kanske blir det svårt att smyga runt. Men vi bor ju på landet, då blir det ingen insyn.

10 07 2019
Husisblogg

Vad härligt att få bygga nytt och så som man vill ha det. Hoppas nu inte detta bygglov stannar upp hela processen.

10 07 2019
Matts Torebring

Ja detta är så spännande. En dröm sedan många år tillbaka, som nu blir verklighet.

11 07 2019
Christer Torgerson

Hej
Du har två sidor mot väster, enligt ritningen på huset! Ingen åt söder.

11 07 2019
Matts Torebring

Jag vet, ett litet fel av min arkitekt. Jag såg det inte4 förrän jag publicerat.

11 07 2019
Rolle o Carina

Blir bra det där,en dröm för er som slår in,härligt värre!

Ha det gott/Lycka Till Kram

11 07 2019
Matts Torebring

Visst är det roligt att drömmar kan förverkligas. Ni har er kvar. Välkomna när vi flyttat in.
Framtids kram

11 07 2019
JoY

Grattis till en spännande fortsättning i livet.

11 07 2019
Matts Torebring

Tack det var bra författat!

11 07 2019
marcus

Va roligt. Det där med perrong var ju en fantastisk idé.

11 07 2019
Matts Torebring

Jag har knyckt idén från andra. Nu är det din tur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: