Tankeställare som egen företagare

9 07 2019
Vår lilla lastbil på jobbet.

Jag tänkte för mig själv, när jag körde bort skräp hemma i afton. Vad bra jag har det som egen företagare, jag kan mot en låg kostad hyra* lastbilen på jobbet, för att köra bort skräp. Jag behöver ingen släpkärra, vi har olika containrar på jobbet, för att återvinna allt, bara att lasta i. (*Betalar jag inte blir det förmånsskatt)

Samtidigt är jag så enormt tacksam, för det livet har gett. Det har varit mycket glädje, men även blandat med vemod och djup sorg. Det har varit tårar, när det var som tuffast, otroligt många sömnlösa nätter, men idag har vi ett framgångsrikt företag. Jag har till skillnad mot andra, inte skrivit upp en enda timma som jag arbetat,. Jag vet bara att de har varit oerhört många. Oftast dubbel arbetsvecka.

I bland får man kanske med lite oförstånd höra, ”Ja se egna företagare de kan”. Kanske inget illa menat med detta. För många av oss företagare, har det varit ett slit ute like, med att bygga och bygga, sakta med säkert. För mig personligen, var aldrig pengarna drivkraften under uppbyggnaden, det var entreprenörsandan. Utveckla och gå framåt och aldrig se bakåt.

Jag ser fortfarande framåt, målen tar inte slut. Nu är siktet inställt på att få bosätta oss på Framtidsvägen i Aneby, var annars? ”Vilket fint hus du bygger, så annorlunda, det liknar en fin lagård” fick jag till svar på Aneby kommun. Det är en fin lagård sa jag, den ska ligga på landet, ser du inte mjölkrummet på sidan? För det hade aldrig pappa, så det skall jag ha.


Åtgärder

Information

6 responses

9 07 2019
Rolle o Carina

Visst är det mycket jobb som egen,ser bara hur min bror har slitit!
Men som tur var ställde jag upp mycket som yngre,hade 2 jobb 🙂
Lite av det skall nu bära frukt framöver i livet,lite ”Dolce Vita” 🙂

Ha det gott med lastbilens frakter/DalaKram

10 07 2019
Matts Torebring

Ja du har också gått livets hårda skola. Du vet vilket slit och kämpande det är.
Svart asfatskram

9 07 2019
Husisblogg

Det finns nog både för- och nackdelar med att vara egen företagare. Men så är det nog med att vara anställd också.
Men när man ditt driv så är det nog en självklarhet att ”bli egen”.

10 07 2019
Matts Torebring

Någon frågade mig, varför det inte finns några riktigt bra husbils säljare? Jag svarade bara, att alla dessa har blivit egna företagare.

10 07 2019
Nils-Åke Hansson

Hade pengarna drivkraften när du startade så kanske inte det hade set ut så idag. Set hur sonen jobbar och sliter! Men du kan körda lite av detta nu. Ock ingen ska kunna vara avundsjuk på dig för det.
Jag vet var avundsjuk grannar är. Men det är hur man prioriterar!

10 07 2019
Matts Torebring

Jag skrev detta inlägget, kanske mest som lite försvar, för oss egna företagare. Jag har fått gliringar till och med på bloggen. De grövsta tar jag bort, så det är inget jag lägger någon vikt vid. Alla mår kanske inte bra av att se vår fina husbil heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: