Vida XL, ett kontaktlöst företag

17 09 2020
Vida XL är ett kontaktlöst företag.

Jag vill nog påstå, att jag handlar merparten av allt det vad jag behöver på nätet, dock inte byggmaterialet till bygget, där var Lövsta Trähus i en klass för sig själv. Jag har till exempel köpt Elfa hyllsystem, mer än 20 % billigare än hos Optimera, några hundra meter bort.

Men se upp för Vida XL! När det blir problem, vart tar man vägen. Inget telefon nr, ingen mejladress, chatten funkar inte, ”Mina frågor” gick inte att svara på. Min första tanke var, att nu har jag slängt nästan 3 000:- i sjön. Detta efter att jag beställt fem rullar med rabattkant ovan.

Idag kom sista rullen som skulle ha kommit den 3 september. Företaget finns i Holland. Ordern skickades som fem kolli. När inget hände började jag spåra sändningen, men det var inte enkelt. Leveransen hade gått med ett transportföretag till Sverige, som sedan tagits över av Post Nord.

En av mina mest kluriga medarbetare kom till min undsättning. Efter timmar av telefonsamtal hittade vi godset i Jönköping. Efter några dagar fanns det i Nässjö. Ett av de fem paketen, kunde jag sedan efter någon dag hämta ut på Coop i Aneby. Efter ytterligare ett par dagar kom tre paket till min hemadress. I dag kom sista paketet till min hemadress.

Även om produkten är bra, borde ”förar- & kontaktlösa” företag bojkottas. I Fortsättningen kommer jag noggrant kolla upp, före varje beställning var är det som jag handlar från. Bygghemma.se, är inte heller speciellt roliga. Köper man många olika saker, kommer det paket efter paket, dag efter dag.


Åtgärder

Information

8 responses

17 09 2020
Husbilen Coralen

Ja såna firmor är ju bara att bojkotta,inget köp därifrån inte!
Dom får nog inte många kunder heller till slut.

HöstKram

17 09 2020
Matts Torebring

Det är bara att hoppas att de självdör!
Sensommarkram

17 09 2020
Monica

Usch säger jag. Sånt tar så mycket tid och energi som inte kan lämnas helt innan det är klart. Men du verkar ha tålamod, ja det finns inga val medan man väntar men jag ser det som tålamodsprövande 🙂 och i övrigt väldigt knepig företagsstil. Ha det gott, det kommer bli väldigt fint allt, ni planerar så otroligt bra, förut hus, nu utomhus.

18 09 2020
Matts Torebring

Det ser så lockande ut att beställa många gånger. Men det gäller att ta reda på lite om företaget. Jag köpte lite kläder till Birgitta vid ett tillfälle. För sent upptäckte jag att avsändareorten var Kina. Det kom fram till slut, men det blev inga planerade födelsedagspresenter. Företag utan kontaktuppgifter borde förbjudas i svensk lag. Det är så tråkigt, jag hatar dem efter detta.
Det bästa från oss.

17 09 2020
Nils-Åke Hansson

Som Hallon telefonen ingen töcknig här i norr. Blir att köpa Telia kontantkort. MEN lite konstigt Hallon profilerar sig till Seniorer och det finns måna av den i skogarna. Får se vad vi gör med detta,

18 09 2020
Matts Torebring

Men vad tråkigt. Använd stora starka Telia, det gör vi hädanefter. Jag skrev om Sappa internet, som menade att de hade Sveriges bästa kundservice. Men ack vad det skar sig när det kom till kritan. Allt ligger nedpackat och jag betalar ytterligare tre månader. Allt gott!

17 09 2020
Husisblogg

Tråkigt att ”få på såna nitar”.
Ibland är det svårt att ta rätt beslut, lägga extra hundralappar / tusenlappar för att handla i den lokala handeln eller inte. Ofta för ägarna rätt, men ibland fel och hoppas att företagen lär sig av sånt här.
Ibland kan min manlige ägare ringa växeln, maila för att på den vägen få se hur snabba och bra företagen är på att svara.
Allt gott!

18 09 2020
Matts Torebring

Jag ogillar att betala tillverkarens rekommenderade ordinarie priser, när man har möjlighet att köpa exakt samma produkt betydligt mycket billigare.
Jag får väl kalkylera med någon smäll någon gång. Men jaga paket är mycket tråkigt. Att kontakta dem före köp var ett bra tips. Det bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: