Nu mår vi bra alla tre!

30 08 2020
Matts, Birgitta & HERDEN.

Vilken helg vi haft i ”Västa”, Birgitta & jag tillsammans med HERDEN. Den avgiftsfria ställplatsen lockar alltid, precis som alla faciliteter i Väderstad också gör.

Nu skulle vi se, var det de förra batterierna, som ställt till det mesta av bekymren sedan ett år tillbaka? Vi hade +25 grader i bussen, när vi kom fram och parkerade. Skulle vi klara två dygn utan ström? Skulle vi ha varmt & skönt i bussen? när det regnade och var småkyligt ute.

Tömning av tankarna med grå- & svartvatten inne i garaget

Nu har vi kommit hem och backat in HERDEN i sitt eget ”vardagsrum. (Det var vår målarmästare som döpte det till HERDENS vardagsrum). Vilken lyx vi har! För första gången kopplar vi på slangen till avloppet, för grå- & kiss & bajsvatten. Samtidigt kopplar vi på friskt vatten och spolar ur tankarna.

Batteri- & laddningsstaus

I somras hittade Forsbergs i Kalmar, felet med att golvvärmen inte funkade, den var bort programmerad vid 12 v drift på gasol. Efter detta fick vi varmt i bilen, men hade inte ström, så det räckte till att cirkulationspumpen gick för jämnan. För två veckor sedan satte vi in tre nya batterier (3×180 amp) i bodelen, samt att Forsbergs hittade en trasig säkring, till laddning av bilbatteriet. Solen tittade fram en kvart igår, direkt började det ladda batterierna. Nu fungerar allt som det ska.

Hur gick det då med batterierna? Det var lite strul när vi kom hem från Forsbergs i Hyssna, så jag ville inte tro att det räckte att byta batterierna. Nu har vi testat på riktigt! Efter två dygn utan el och sol, hade vi idag på morgonen förbrukat 19 % av batterikapaciteten. Tidigare stängde en batterivakt av efter 15% brukning, men inte nu längre.

Vi hade inget att göra i går kväll, vi var trötta och gick till sängs, redan strax efter klockan åtta. Detta trots att vi sovit en timma på förmiddagen och en timma på eftermiddagen, Helt otroligt! Vi somnade och sov till klockan sju, med avbrott för bara ett par korta ”sömnpauser” under natten. Till och med Birgitta sov, som sällan sover, när jag ser det. Hur är detta möjligt?

Mitt täcke låg på golvet när jag vaknade. Jag är frusen om axlar och armbågar, detta från min skogsarbetartid. När jag vaknade var jag inte minsta frusen, vi hade +25 grader i sovrummet i bussen. Men vad roligt, nu fungerar allt igen, nu kan vi åka och leta efter fricampingar även i fortsättningen.


Åtgärder

Information

9 responses

30 08 2020
Björn Lövdahl

Härligt att höra att det fungerar! Då kan ni njuta på allvar igen!

30 08 2020
Matts Torebring

Tack Björn, nu känns det riktigt roligt och tryggt, att åka husbil igen. Det bästa!

30 08 2020
Rolle o Carina

Trevligt,nu är det som det skall i bästa bussen ni köpt🤪👏👏

SolKramar

30 08 2020
Matts Torebring

Ja visst känns det skönt att slippa åka till Hyssna igen.
Ha der bra Kram

30 08 2020
Husisblogg

Glädjande läsning.
Vad skönt att kunna nyttja HERDEN till riktig fricamping. Men 25 grader o i sovrummet låter allt lite mycket..
Så smidigt att bara backa in, fram med slangen och tömma och fylla. Det är riktig lyx det också.
Allt gott!

31 08 2020
Matts Torebring

Vi älskar fricamping och letar febrilt efter detta. Hellre en glänta i en granplantering i skogen, än som en inlagd sardin på trånga ytor. Nu kan vi känna oss trygga med ström och värme i alla fall. Jag är den förste att erkänna att vi har det bra. Det Bästa!

30 08 2020
Vår husbilsblogg

Kul läsning om hur ni trivs och är nöjda med både det ena och det andra. Det är verkligen lyxigt att ha husbussen i ett garage och där kunna utföra skötsel och underhåll.

31 08 2020
Matts Torebring

Vi erkänner att vi har det fantastiskt bra. Vi är friska och jobbar med det vi tycker är roligt. På fritiden har vi det lika bra, hemma som borta. Det bästa!

1 09 2020
Bibbi Ekstrand

Skönt att allt fungerar igen. För visst är det härligt att fricampa men som sagt då bör allt fungera som det ska. 👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: