Mettlach i veckor framöver

26 08 2020
Komplett Ställplats i Mettlash

Det är hela sex år sedan vi parkerade här på Ställplatsen i Mettlach. Kostnad 5 €/ dygn inkl. fylla vatten, tömning, dusch, toa och restaurang. Vi var på hemväg från Frankrike och ville besöka en av våra leverantörer, Villeroy & Boch. Ställplatsen låg bara några hundra meter från vårt mål.

Efter att bara ha sett ölpubar i Frankrike och inte ett enda konditori, var vi maximalt fikasugna. Här i Mettlach (Tyskland) hittade vi tre flotta fik på samma gata, med bara 25 meter emellan. Vi fikade på alla tre!

Den stora tegelbyggnaden är bara en liten del av hela företaget. Vi var bara i deras av porslin dignade butik.

Vi får en datafil från leverantören med alla produkter, alla priser in och ut, alla mått och EAN koder. Sedan måste denna datafil läggas in, i var sin artikelgrupp och bilder måste läggas upp. Det betyder minst fem, sex veckors arbete för min del. Det pysslar jag med nu. Problemet är att blunda för allt det vackra, vi kan redan servera 100 talet personer på mat hemma. Med andra ord inköpsstopp på porslin & glas.

Orienteringstavla

Köln har jag varit i så många gånger, att det känns nästan som nära hemma. När vi rest och kommit till Köln, har jag alltid sagt, ”Nu är vi nästan hemma igen.”


Åtgärder

Information

6 responses

26 08 2020
Monica

Men vad roligt att besöka det företaget och se allt vackert porslin. Jag har kanske inköpsstopp med men kan ev ändras lite … Jag njuter av allt det vackra jag köpt på besöken i Storbritannien, så oerhört mycket vackert det finns. Jag blir glad av det. Läste ni börjat med online-katalogen och den var otroligt proffsig och fint gjord av din son förra året, bland det bästa jag sett. Ha det fortsatt bra och hoppas ni slipper få huset neddammat, lite väl om ni ska ansvara för det, men men, det finns mycket att förundras över. Och också förskräckas över i detta land.

27 08 2020
Matts Torebring

Så roligt att du fortsätter att resa med oss. Själv tycker jag att det är roligt att vara aktiv, skriva och berätta, gärna något varje dag om det går. Glas & porslin är en av mina svagheter. Villeroy & Boch har så otroligt mycket färger, som jag saknade i samarbetet med Fiskars, Rörstand, ittala med flera. Visst är det roligt att duka vackert, eller som jag brukar säga, ”Jag vill äta och dricka vackert”.

26 08 2020
Husisblogg

Tyskland gillar mina ägare, men Frankrike har de mindre kärlek till.
Smidigt att ta ett besök på vägen hemåt.
Allt gott!

27 08 2020
Matts Torebring

Besök några av Les Castel campingarna, så blir du fast även i Frankrike. Så blev det för oss. Det bästa!

26 08 2020
Rolle o Carina

Verkar vara mycket att se i Tyskland och bra,billiga ställplatser!
Porslinet var ju oxå vackert,kanske smakar det bättre då oxå🤪🤪

Ha det gott/Kram

27 08 2020
Matts Torebring

Varför ska vi betala 250:- för en parkeringsplats för en enda natt i vårt land? Lika dyrt som att nattparkera lillbilen i Gamla Stan i Stockholm City. Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: