Lite fattigare, en erfarenhet rikare

17 08 2020
Enkelt att byta till tre nya batterier i bodelen

Bokad tid kl. åtta, men klockan var bara strax efter sju, när vi infann oss hos Forsbergs Fritidscenter i Hyssna. Matts vill alltid vara i god tid till alla möten. Vi beskriver våra bekymmer som vi observerade på Elmia Husbil förra sensommaren och som vi levt med sedan dess.

Ingen golvvärme på gasol och 12 v, men det det löste vi i somras hos Forsbergs i Kalmar. När golvvärmen, som var avprogramerad i ALDE panelen funkade igen, fanns inte ström så det räckte, i så många timmar som cirkulationspumpen gick. PÅ 220 v inga bekymmer på hela vintern, varje dag under 230 dygn, 23,5 grader varmt i bussen, dygnet runt i alla väder.

På gasol och 12 v har inte värmen funkat och strömmen har inte räckt till. Idag konstaterade Forsbergs direkt, att mina bodelsbatterier var bara skrot. Även bilbatteriet har visat svagheter. Där var bara en säkring sönder till laddenheten. Naturligtvis hade jag önskat byta till Litium batterier, men inte just nu, var det inte läge för detta. Dessa batterier hade kostat tre gånger så mycket, som vad detta bytet kostade och de var inte heller så billiga.

Vi vill leta upp alla tänkbara ställen att bara nattparkera på, helst utan dyra ställplatser. Denna resan blev det tre övernattningar utan kostnad, men istället sex mjukglass och två tillfälle med god mat på stan.

Innetemperatur i sovrummet.

Det var lite mosigt och tröttande att köra hem idag i hettan. Så öppnade vi ytterdörren, men OJ vad svalt vi hade hemma. Vi har två fläktar som kyler vårt hem, med kyla från vårt borrhål i berget. Fantastiskt Bra!

Ps. Garantitiden på batterier i husbilen är bara ett år. Våra batterier lade av ett drygt halvår efter garantitidens slut.


Åtgärder

Information

6 responses

17 08 2020
Rolle o Carina

Tråkigt när batterier inte håller längre i ens fordon!
Vi har aldrig bytt i våra Bobilar sen vi börja 2005!
Och vi är inne på vår 4:e nu genom åren.
I min stora Honda hoj så är det orginal batteriet sen 2008.
Har underhållsladdning med C-tek laddare över vintern.
Helt otroligt va länge det hållit,nytt rekord kanske🤪👍

Varma sommarkramar 🚍🚍👍👍☀️☀️

17 08 2020
Matts Torebring

Vi har aldrig tidigare bytt husvagns- eller husbilsbatterier heller, sedan campinglivet startade 1976, vad jag kan minnas. I detta fallet är jag övertygad om, att det bristfällig tillsyn av importören, batterierna har fått stå tomma på ström utan att någon har brytt sig. Allt gott & Kram.

17 08 2020
Husisblogg

Ad tråkigt att behöva lägga ut pengar på nya batterier så snar, måste nog ändå klassas så dåligt.
Men nu när det är bytt får vi hoppas att ni verkligen kan fricampa och hitta de små mysiga ställena där det inte behöva någon elkabel.
Allt gott! 😋👍

17 08 2020
Matts Torebring

Visst är det maximalt dåligt. Bilen har troligtvis lämnats utan tillsyn och det klarar tydligen inte blybatterierna. Ändå är jag lättad över att ett fel här åtgärdat! Om vi inte fått ordning på det, hade glädjen med att åka husbuss försvunnit.😋😁Det bästa!

17 08 2020
JoY

Vi har också fått byta batterier och inte gick det heller på garanti. Vi fick då svaret att batterier som sitter i husbil inte gäller på garanti, bara om du köper batteri för sig. Ja det kostar att ligga på topp hahaha

18 08 2020
Matts Torebring

Ja det var ett svar, för att frånsäga sig ansvar och skötseln av nyimporterade bilar. Myckert märkligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: