Glada över semestern vi haft

4 07 2020
Summering av sommar semester 2020.

Vi är glada över semestern som vi haft trots allt. Vi hade bestämt oss för att gästa tre öar i år, det blev till slut fyra. Först Torpön i sjön Sommen, sedan Gränsö vid Västervik, sedan blev det Öland runt och till slut Oknö. Södra Öland lockar oss att komma tillbaka.

Själv mådde jag inte bra, under första veckorna, jag hade frossa i kroppen, men ingen feber. Att cirkulationspumpen strulade på 12 v, (felprogrammerad) gjorde det inte bättre, det blev kallt i bussen på natten. Vi hade så bra platser utan el, att vi ville inte byta. Så drabbades Birgitta av en infektion och några dagar till rann bara bort.

Att sedan dag efter dag, höra all media tala om Corona, mår man inte bättre av. Vi är 70+, kommer de att ”reparera” oss, om vi blir sjuka? Vi får höra av ett stadsråd, Annika Strandhäll,”Flyktingarna är inte ett problem, det är de äldre”. Vad ska man tro, kommer vi äldre att få hjälp, om vi blir sjuka? Vi är bara människor vi med, tankarna kommer och går.

Jag följde med Birgitta in på City Gross i Kalmar, för att handla inför midsommar. Inte märktes det av Corona viruset där inne. Hel fullt med folk som rev och slet för fullt i potatishäckarna, efter potatis för 1:- kg.

När jag såg detta ville jag inte heller stanna till i Kosta Boda på hemvägen. Lusten att handla försvann. Bara vid ett par tillfällen har vi ätit ute. Lusten har inte funnits.

Det blev lite kors & tvärs i år.

Höjdpunkterna under resan var det fina vädret när vi var på Nabbelunds ställplats, samt att jag fick återvända en dag till Lyckesand. Södra Öland var fantastiskt att uppleva igen. Nu har vi lärt oss, södra Öland måste ta tid. Stanna, upptäcka och prata med de trevliga ölänningarna. Sista ställplatsen, Kaffetorpet på Oknö, var och en fin avslutning på semestern.

Nu längtar vi efter att allt skall bli normalt igen. Denna sommaren blir nog inte som vi planerat, för många av oss. Måtte viruset ge vika snart. Vi önskar er allt gott i sommar!


Åtgärder

Information

6 responses

4 07 2020
Nils-Åke Hansson

Ja inget är som vi har tänkt oss håller med ”Måtte viruset ge vika snart”.
Men det har varit trevlig att se Öland på avstånd och inte verkar det vara anstormning där. Nu har vi riggad husbilen se om vi kommer iväg några dagar. Må väl!

4 07 2020
Matts Torebring

Även om vi alla slår bort den oro, som många av skulle kunna känna, finns den ändå där och gnager hela tiden. Inte minst genom allt vi matas med media. Södra Öland gav mersmak, men som sagt, det räcker inte med att köra Öland runt, södra Öland tar tid. Spännande att se vart ni åker. Allt Gott!

4 07 2020
Husisblogg

Ja tyvärr kommer nog detta pågå ett tag till. Vad ska hända nu när allt släpptes löst, kommer det bli en våg om ett par veckor? Min manlige ägare läste precis att ett stort sällskap på drygt 40 ungdomar blev smittade under studentfirande.
Men det har varit härligt att se Öland på avstånd, så mycket fint det finns där. Skönt också att både du och Birgitta ruskade av er bacillerna och kunde bli friska.

4 07 2020
Matts Torebring

Alla vi förnuftigt tänkande levande varelser, bär nog med sig en oro, om man så vill eller inte, vart kommer detta att ta vägen? Jag gläds varje dag över livet, min familj och att vi kunde åka på semester, även fast om det var på ”hemmaplan.” Hoppas att jag gav en blodad tand till södra Öland. Allt gott!

4 07 2020
Rolle o Carina

Va skönt att ni fick en härlig semester ändå i ”Herden”!
Tråkigt bara med denna Pandemi och att folk lever
nästan som vanligt o inte bryr sig o håller avstånd.
Vi kan inte heller åka på Olle o gänget heller som vi gör!
Men bara och avvakta så ska väl detta skit gå över!

Ha det gott hemmavid nu/SolKramar

4 07 2020
Matts Torebring

Kanske var det sviterna av ett tufft program sista veckan i maj, som gjorde att vi blev lite däckade både Birgitta & jag. Att komma bort var väl använd tid och många minnen rikare. Den som inte tar semester lurar sig själv, fick jag lära mig som ung företagare på 80- talet. Ni har en stående inbjudan det vet ni, även om Olle inte är här. Regntyngda kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: