Öland nästan ett Ö(de)land

20 06 2020
Ny hamn, nytt grönbete, men samma vatten.

Vi lämnade Kårehamn idag och nu har vi parkerat på Böda Hamn Ställplats. Vi var lite oroliga för om det fanns plats, när vi kom fram. Men vad vi bedrog oss. Enligt vår Hamnkapten i Kårehamn, hade han betydligt lägre antal gäster i år, mot förra året. Samma är det nog här i Böda Hamn. Här finns säkert plats för 75- 80 husbilar, idag har drygt ett tio- tal stannat för natten.

Förmiddags kaffe

Att fara till Norra Öland, utan att stanna i Kaffestugan i Böda, nej det går inte. Vi har nog aldrig fikat där, utan vi köper alltid med oss fikabröd.

Så här tomt är det utanför vår dörr när klockan är runt 17.

Här bor vi billigt och riktigt bra för 150:- per dygn. Fiskaffär och restaurang, bara ett stenkast bort. Har turisterna svikit Öland i år? Eller blev det så att Öland har svikit sina gäster och bett dem att inte komma hit i år? Visst var det så det sades, för inte lång tid tillbaka? ICA Nära i Böda, har utökat sin parkering med kanske hundratals platser sedan vi var här sist. Idag stod det bara ett fåtal bilar där.

Så här tomt var det inte i mitten av 70- talets midsomrar på Öland. Det var trångt och milslånga köer. Jag minns hur våra barn sa på resan till midsommar på Öland, ”Varför står alla i dikena och kissar för”?


Åtgärder

Information

6 responses

20 06 2020
Rolle o Carina

Ja vilken skillnad på tomhet mot för 2013 när vi var där!
Men bra ur trängsel hänseende nu mot för att trängas!

Varma BobilsKramar fr Dalom

20 06 2020
Matts Torebring

Vi parkerade inte närmare än 15 meter från våra grannar. Detta känns som att fricampa.
Midsommarkramar

20 06 2020
Husisblogg

Ur led är tiden, undra vad det beror på? Har husbilsfolket lyssnar då ölänningarna sa att husbilar inte var välkomna, har husbilsfolket börjat köra för fullt, undviker husbilsfolket Öland vid midsommar..?
Oavsett vad svaret är så får man säkert se detta snart då alla semestrar har börjat.
Allt gott och fortsätt njuta av livets goda.

20 06 2020
Matts Torebring

Öland eller ett Ödeland, kanske är små bekymmer. Nu ökar antal smittade till rekordnivåer enligt VHO. Klarade vi människor inte att vara återhållsamma längre? Smittan skulle minska vid sommartemperaturer? Nu ökar den. Det är nog bra att leden är glesa på Öland. Allt gott från oss!

21 06 2020
Kors och Tvärs

Det är väl skönt att Öland inte ”invaderats” som tidigare med tanke på covid-19. Det ger ju oss andra lite extra plats…. Öland är f.ö alltid härligt!

21 06 2020
Matts Torebring

Vi ”storhandlade” på City Gross i Kalmar, på väg ut till Öland. En onsdag runt lunch och full trängsel där inne. Efteråt ångrade jag att jag följde med in. Hade det varit samma tryck på Öland, då hade vi vänt tillbaka till fastlandet. Ingen sommar utan minst en Ölandsresa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: