En god vän ringde…

26 01 2020
Så här såg det ut sist vi sågs

När min telefon ringde en kväll i veckan, var en av våra goda vänner på tråden, som är boende borta i Västergötland. Vi har har inte träffats på flera år. Däremot har vi talats vid på telefon några gånger. Denna gången varade samtalet i hela 57 minuter. Våra vänner är i samma ålder, som mig & Birgitta.

Vår gode vän har har uttryckt sitt intresse, för att köpa husbil. Han har ställt många frågor till mig. Vi har mötts på Elmia och frågor om vilken husbil, som skulle kunna passa deras behov, har varit många.

Morelo Palace

Nu förstod jag, när vår gode vän ringde, att det hade hänt något. Först blev jag lite rädd, rädd för att jag skulle ha gett mindre bra rekommendationer, till val av husbil. Så berättade han att han varit i Tyskland och köpt en nästan helt ny Morelo Palace -19. GRATULERAR! Men Vad Roligt, sa jag!

Vår gode vän slår oss mångdubbelt med häpnad. Dels är de till åren komna, precis som vi, dels att ta sig för, att leta upp en handlare i Tyskland, dels att kunna kommunicera genomförandet på engelska/tyska och att gå från en Öggestorp President -89, exakt samma som vår sista husvagn, till en fullvuxen husbuss. Denna Morelo är 40 cm längre än vår, 20 cm högre och har fullbredd 250 cm.

Vi har ett par andra goda vänner som är 80+. I helgen får de ta sin nybyggda villa i besittning. Jag tycker det är fantastiskt, att få åldras utan att bli stillasittande. Själva bygger vi hus som ni alla vet. Jag var själv med och genomförde ett stort byggprojekt på jobbet, som avslutades i somras, där sju entreprenörer inklusive mig själv, passerat 70. Alla kan naturligtvis inte jobba, men ta vara på nuet och lev vidare.


Åtgärder

Information

8 responses

26 01 2020
Rolle o Carina

Va härligt,då har dom oxå satsat på en riktig husbuss av kvalite!
Är man pigg o frisk så spelar väl inte åldern in så mycket!
Bara o köra på så länge hängslena håller 😁😁👌👌

Ha det gott/SkogsKram

26 01 2020
Matts Torebring

Denna gången kan jag bara ställa mig på rad efter dig och bara hålla med i allt du skriver.
Husbilskramar

26 01 2020
Husisblogg

Vad härligt att få uppliva sina drömmar, både med hus som husbilar.

26 01 2020
Matts Torebring

Den dag vi slutar att drömma, slutar vi säkert att leva.

27 01 2020
Vår husbilsblogg

Vi såg Morelo Palace i somras, den är gigantisk och väcker uppmärksamhet. Tror att den storleken på husbuss är begränsande eftersom den sannolikt kräver stora ytor. Den husbussen är inte i min smak och jag tycker inte att det är en särskilt bra introduktion i husbilslivet. Jag drömmer alltså inte om Molero.

27 01 2020
Matts Torebring

Den bussen är för stor för oss också. Vår Concorde är mera lagom stor. När vi provkörde vår nuvarande bil första gången, satt vi och skrattade, den tog ju ingen plats på vägen, jämfört med vår förra lika långa bil. Skillnaden är en kortare hjulbas och och bakhjulsdrift samt ingen boogie. När vi körde extremt smala, krokiga vägar, genom små byar i Frankrike, sa vi gång på gång….här hade vi inte kommit runt med vår förra bil.

27 01 2020
Solan

Störst, bäst och ibland vackrast! 😊
Stora bussar körs nog oftast av de med erfarenhet av långa fordon.
Därför kör vi runt med en ”lagervara” på 7.5 meter! Men ändå händer det att vi får fälla in backspeglarna i små byar…
Intressant och lärorikt att följa bygget, utan erfarenhet där också!! 😏
Husbilshälsningar från Malaga

27 01 2020
Matts Torebring

Kul att du tittar in till oss Solan och dessutom följer bygget. Jag är förvånad över, att så jättemånga orkar läsa om det nästan varje dag.
Första gången jag besökte Stockholm i mitt liv, hade jag ett 24 meters ekipage och hade femton platser att lossa på. Det var tufft med alla viadukter och högt lass. Så visst ligger det kanske något i vad du skriver.
Husbusshälsningar från Småland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: