Välkommen hem till oss

25 01 2020
En svanfamilj i vår badvik

Lördag är lika med städdag på bygget, för min egen del. Kunde jag fått ett bättre mottagande i dag? En hel svanfamilj låg i vår badvik. Innan jag hann upp på byggställningarna, hann de simma en bit söder ut bakom träden, som skymmer lite. De känner inte djurvännen Matts än.

Byggstädning

Hela familjen Torebring är nog extremt duktiga på att städa, var det än gäller, på en ställplats med husbilen, hemma i trädgården eller på jobbet. Något som vi ofta hör… ”Vad är detta för företag, så städat och fint överallt?”

Containern är full igen.

Så här mycket brännbart avfall, har jag samlat ihop, bara i år. Tjugo timmar sparade till nyttigare snickeriarbete.

Vår lada.

Vår lada blir bara vackrare och vackrare, inte minst en solig lördagsmorgon. Jag testade badrumsfönstret, (1:a fönstret på långsidan) på våra goda vänner, som hälsade på mig idag. Första reaktionen var, ”Du är inte pryd Matts”. Nej det är jag absolut inte!

Ett ”frostat fönster” hade stört mitt estetiska öga, på den vackra södersidan. Det är mer än en meter mellan duschen och fönstret. Kanske behövs en lamellgardin. Det återstår att se. Men vem skulle vilja stå och titta på oss? Däremot vill jag kunna se ut och vinka till kossorna.

Alla fönster på plats i vardagsrummet

I mitten mellan fönstren skall vår fina murspis stå.

Vi är så Nöjda.

Så vackert det blev bygget på vår drömtomt, efter fem års kamp. Tårarna kommer i ögonen, när jag skriver. Alla oförätter som vi gått igenom och bara får lägga bakom oss. Nu i efterhand kommer tacksamheten, över att vi fått lämna det förra bakom oss. Nu hoppas vi att vi får njuta av livet, än en liten tid, på den enda riktiga vägen som finns, Framtidsvägen. Som sagt tidigare, ni ser mig sällan skriva tillbakablickar på min blogg. Jag vill skriva om drömmar och nya idéer för Framtiden.

Knappt 100 meter till vår badvik

Jag ser fram emot det första kvällsdoppet i vår badvik. Eller varför inte, kanske testa ett vinterbad?


Åtgärder

Information

4 responses

25 01 2020
Monica

Minns när svanparen landade i vår sjö första gången, visste inte alls att de gjorde så där för finns andra större sjöar i landskapet. Men så fint att se. Sen kom grodorna på sin långa vandring och bärandes en på ryggen, de hördes på långt håll, höga ljud, gick över en trafikerad väg, över vår tomt och ned till sjön. Många kom och beskådade, är ju ett par dagar bara. Det är spännande på landet 🙂

25 01 2020
Matts Torebring

Naturens under är många och de är fantastiska. Därför längtar jag ut på landet. När vår dotter med familj köpte sommarstuga, längst ute i havsbandet i Stockholms Skärgård, var det en Havsörn som satt på bryggan när mäklare och köpare möttes. Detta avgjorde köpet. För mig är det närheten till sjön, hästarna och kossorna.

25 01 2020
Rolle o Carina

Visst blir det så fint alltihopa,och med närheten till badviken!
Skall bli skönt att ta ett dopp där till sommaren sköna☀️🏊‍♂️🏊‍♂️

Ha det gott/SkogsKram

25 01 2020
Matts Torebring

Du kan backa ända ned till sjökanten, men bättre är att parkera (kanske din Morelo) på vår egen plats.
Badkramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: