Anebysjön från vardagsrummet

16 01 2020
Vardagsrum med diskmaskin i köksön, där slangarna sticker upp.

Som vi har längtat efter, att få komma ut för att bo på landet och helst få bo vid vid en sjö, med kossor och hästar alldeles intill oss. Nu är vi snart där. Nu ser vi Anebysjön inne i vardagsrummet.

Oj vad allt blev ljust och trevligt, när alla fönster kommer på plats. Det lilla runda fönstret på golvet, ska sitta på andra gaveln över vårt sovrum. De två halvrunda fönsterbågarna, ska sitta över de stora fönstren här i vardagsrummet. I mitten kommer det att stå en murstenspis.

Vårt sovrum med en liten altan för bord och två stolar

Här kommer Birgitta och jag öppna dörren ut till vårt sovrum och se solen gå upp över Aneby Gård. Det blir den minsta uteplats, med plats för bara för ett litet bord, två stolar och två espresso.

Sett från sjösidan. Röda pinner är tomtgräns i sydväst

Vid andra fönsterparet från gaveln, kommer det att bli vår stora uteplats, med skorstensgrill, en markis, praktiska och sköna möbler. Av alla arton stora fönster är fem stycken öppningsbara som riktiga fönsterdörrar med riktiga lås. På gaveln mot sjön kommer vi också ha en uteplats för att sitta och njuta av solnedgången över sjön.

Nästa stora jobb blir fasaden, som ligger färdigmålad på gården. Nu kommer jag att sakna en snickare i två veckor. En av dem måste ge sig iväg längre bort.

Jag tycker det är fantastiskt, att ni alla inte tröttnat på min blogg. Under ett och ett halvt år har jag mest skrivit om bygga och åter bygga. Ändå är ni rekordmånga som hänger med oss varje dag. Fantastisk! Det är så roligt att ni följer oss. Tack alla bloggvänner som vi har!


Åtgärder

Information

12 responses

16 01 2020
Sven-Olof Leander

Hej. Det ser mycket bra ut alltihopa. Lycka till från Värmlandsparet från Kabes 60 års fest.

16 01 2020
Matts Torebring

Hej & Vad roligt att ni inte glömt bort oss.Vår gamla Kabe finns numera ett stycke norröver, hos Forsbergs. Skönt att den är ett stycke bort. Kul att ni hörde av er.

16 01 2020
Husbilen Coralen

Det är kul att följa er Blogg Matts,särskilt att följa med i bygget nu också!
Och ert hus kommer bli så fint med sjöutsikten på landet!

Ha det gott/SolKramar fr landet

16 01 2020
Matts Torebring

Skönt att ni inte tröttnat på oss vänner. Ni vet att ni är hedersgäster till sommaren.
Byggkramar

16 01 2020
Husisblogg

Så lätt slipper du inte mig och ägarna.
Måste ju se hur bra ert hus blir då allt är färdigt. Det har ju börjat så bra.

16 01 2020
Matts Torebring

Som sagt Husis, ta med dig ägarna till sommaren, för ett dopp i Anebysjön och så förstås ett dopp till.

16 01 2020
Monica

Så fint ni får! Helt fantastiskt och både roligt och intressant att följa ert/ett bygge. Tänkt på fasaden, vad det blir, nu skriver du om den och vad det blir för färg blir spännande att se. Tänkte på sjöutsikten, så vackert alla årstider och på vårt land i stugan ser vi plötsligt svanarna som landat en stund för att resa söderut och hägrar och kungsörnen har svävat över huvudet. Idag lyssnade vi på forskning om kossor, intervju med en professor i Uppsala, hon tolkar deras ”prat”, intressant och trevlig att höra, men jag tror människor kunnat det alltid som levt nära djur hela livet. Och allt sånt här ger nån sorts frid, att komma närmare naturen. Ha det så fint i fortsättningen med allt!

16 01 2020
Matts Torebring

Tack Monica, visst blir det en fin ”lada”. Den stora tomten, sjön och landet, ute bland djuren, gör denna ”lada” till nått alldeles extra. Talade just med en god vän, som har sitt hem fem mil från jobbet, ett stycke genom en liten by, genom en skog och fram till en sjö. Varje kväll när jag kommer hem, känner jag tacksamhet, sa han. Jag vet att jag kommer att känna det samma.

Som bondpojke pratade jag alltid med djuren. När jag pratade med dem, kom de till mig, när pappa kom, sprang de sin väg. Vad kul att få lyssna till en professor inom ämnet.

Ja fasaden har skapat mig en del tankeverksamhet. Jag har låtit måla min önskefärg, en Faluröd träpanel, som jag valt tillsammans med takpannorna. Knutar och fönsterfoder kommer att vara vita, samma med pardörrarna i entrén, som även får blyinfattat antikglas.

17 01 2020
Vår husbilsblogg

Tycker att det är vi bloggare som får tacka för att vi också får följa bygget. Sjöutsikt är alltid njutbart, vi söker t.ex. med husbilen nästan alltid plats där vi har nära till en vattenspegel. Här hemma har vi också sjöutsikt ut över Mälaren.

17 01 2020
Matts Torebring

Jag älskar orden i Ps. 23… ”Han låter mig vila på gröna ängar och för mig till vatten där jag finner ro”. Kanske en av de äldsta sanningar som finns. Förra tomten som vi inte kunde bygga på, visade sig ha haft en bosättning från runt bronsåldern. Den tomten låg i den gamla strandlinjen vid samma sjö som idag. Så vill vi ha det än idag. Vattnet lockar.

19 01 2020
Ulla & Torgny

Ja det är lugnt och skönt att bo nära naturen. Vi har hästar nära oss, och varje gång vi kommer hem så kommer de oss till mötes och vill ha morötter. Vi har också kossor som kalvade i somras. Vi fick ringa ägaren som fick komma och titta så allt var ok. Vid skymningen kan vi se rådjuren löpa över åkrarna….Ni har naturen och sjön som ni kan glädjas åt, förstår att ni längtar tills ni kan flytta in. Naturen är fantastisk……

Tack för att ni delar med er!

19 01 2020
Matts Torebring

När man lär känna djuren och naturen nära inpå är den fantastisk. En byggbutik i Aneby hade en stor snäll schäferhund, som vallade runt i butiken. Så kom min gode vän in i butiken. Den stora schäfern förföljde honom i butiken och buffade på honom hela tiden. Till slut frågade han butiksägaren, vad är det med hunden? Har du något i fickorna som han gillar? Ja ett par morötter!

Själv har jag hjälpt många kossor att kalva. Det var ganska jobbigt som ung grabb.

Tack för att ni delar våra intressen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: