Nyårsnyet

1 01 2020
Stormfälld skog i Småland, förknippat med speciella datum

Nu är det nog inte många av er yngre läsare, som vet vad jag menar med Nyårsnyet. Ofta talade pappa om värk i sina leder och lade till, ”kommer all den snö ned, som jag har i ryggen, då blir det metervis. Nyårshelger minns jag med fasa, storm, massor av snö, omöjligt att hållas vägen öppen med dåtidens redskap

När jag går tunt knuten in på kontoret, har jag sett den lilla månskäran högt över lagertaken. Den tittade pappa också på, Nyårsnyet. Idag behöver vi inte tänka på snöröjning, det ligger ute på entreprenad, till dem som har maskiner för detta. Av stormarna minns jag nog ”Luciastormen” mest. Bondepraktikan har jag varit ägare till, kanske lämpligt att köpa den nu, när vi flyttar värmare naturen.


Åtgärder

Information

Ett svar

3 01 2020
Husbilen Coralen

Hemskt med såna stormar,minns Gudrun och vilka problem det blev!
Det har vart blåsigt igen nu sista dygnen så det räcker!

Ha det gott/Hoppas du kryar på dig….NyårsKram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: