Julstädat

21 12 2019
Hit upp till stenarna gick Anebysjön fram till 1860

För 160 år sedan gick Anebysjön ända hit upp till stenmurarna. Här vid strandkanten finns i dag otaliga fornlämningar. Nu får vi njuta av sjön på avstånd. Vårt hus är också välstädat och fint nu.

Österlånggatan 91, år 1972

Drar jag tillbaka klockan 48 år, byggde jag detta huset, bara 24 år gammal. När jag byggde detta huset, var jag inte särskilt duktig på att snickra. Då sa jag till mina snickare, jag förarbetar, städar och håller rent, så bygger ni huset. Så gjorde vi och sedan körde jag tradare på nätterna.

När snickare och murare kom på morgonen var allt förberett. Jag hade byggt ställningar, jag gjorde murbruk till murarna, jag plockade upp Mexi sten på ställningarna, jag fördelade ut takpannorna på taket och så vidare. Sedan sa jag till murarna, jobba till kl fyra, så gör jag rent när ni gått hem. Detta huset kostade mig 124 000 kr att bygga inkl. trädgård och gångplattor.

När bygget var klart sa alla, ”Ett bygge som detta vill vi aldrig mer ha”. Det blev 100 % effektiv arbetstid.

Nu skriver vi 2019, tre dagar före julafton

Jag har sagt samma sak nu till mina snickare, som jag sa 1972, ”Bygg huset så städar jag”. Idag var det dags att julstäda. Hur många lass jag körde på min skottkärra vet jag inte, men det blev många lass.

Nästan en halv container med brännbart blev resultatet idag

Utöver detta körde jag bort många skottkärror, med rester av trasiga takpannor. De störde mitt öga och såg skräpigt ut.


Åtgärder

Information

7 responses

21 12 2019
Nils-Åke Hansson

1974 köpte vi vårt första hus som var nytt ett Modulenthus 375 000 var priset. inga statliga lån. sedan har det blivit 4 till och en del renoveringar. Så kan man också göra. Målet var att barnen skulle ha det bra!

21 12 2019
Matts Torebring

Vi lämnade detta huset 1990 av samma skäl. Våra barn hade alltid sina kompisar hemma hos oss och då blev huset för litet. Inflationen var enorm på 70- talet, och priserna steg snabbt.

21 12 2019
Rolle o Carina

Ja tänk vad avfall det blir ändå,men byggherren ska väl ha lite o göra!
Nu blir snickarna glada igen när de kommer nästa gång 🙂

Ha det gott/RegnKram

21 12 2019
Matts Torebring

Det är ändå skönt att i brännbart, ryms väldigt mycket idag. Det går inte att finsortera på en byggarbetsplats. Både snickarna och jag blir glada, så skönt att ha det välstädat.
Byggkramar

22 12 2019
Kors och Tvärs

Skönt att få bort skräpet innan jul och sån tur att vädret verkar stå er bi.

22 12 2019
Matts Torebring

Vi är nog lika glada denna gången, varken ni eller jag vill ha snö just nu.
En riktigt God Jul till er!

22 12 2019
Kors och Tvärs

Tack detsamma till er båda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: