Vilket bra snickarväder

10 12 2019
Södersidan på nya vårt hus

Min gode vän Rolle uppe i Dalarna, ser jag ofta skriva på Facebook, ”Skitväder”. Jag skriver så sällan på Facebook, men jag hade tänkt hinna svara. Tänk om allt det regn som fallit under hösten, hade kommit som snö i stället. Tänk vad bra för grundvattnet att det har regnat. För mig som skall bygga i vinter, passar inte drivor av snö. Det har varit Kanonväder hittills!

Mina snickare sa just vid lunch, vilket fantastiskt väder att jobba i. Här på södersidan, kommer vi att få åtta fönster som är två meter höga och en meter breda. Den gamla damen på Åsle Tå, Falköping, ville ha lite mer än en fönsterglugg, då fick hon heta ”Skölta-Kajsa”. Vad kommer folket att säga om oss? Totalt arton fönster som är lika stora. Det kommer nog ta lite tid att vänja sig.


Åtgärder

Information

6 responses

10 12 2019
Husisblogg

Sådana där moderna medier är inget för min manlige ägare. Tur jag som husbil är mer modern så nära och kära får veta något iaf.
Vindstilla vid er södervägg, ja då får ni nog det varmt och gott på den tidiga våren, ja iofs hela tiden solen visar sig.

10 12 2019
Matts Torebring

Jag strö tittar kanske någon gång på Facebook, men det passar inte mig. Jag älskar att kommunicera på min blogg, inte minst med dina ägare Husis. Du är en ”bortbyting” men kommit till ett bra hem, det har jag känt till länge. Hoppas du kommer och hälsar på mig i sommar?

10 12 2019
Rolle o Carina

Visst har vi mycket skitväder,annars har jag inte skrivit så! 🤪🤪
Men just idag så har solen skinit,men isigt värre på promenaden!
Förstår snickarna har trivts idag,dom vill ju inte ha snö nu🤪🤪

Ha det gott/ Kram

10 12 2019
Matts Torebring

Förlåt att jag skojar med dig bror, jag tycker i alla fall, att vi haft kanonväder hela hösten, trots allt regn som kommit. Kanske är grundvattnet uppfyllt nu, jag vet inte. Men bra är det att det regnat så mycket. Vi hade en vacker skördehöst i alla fall.
Byggkramar

12 12 2019
Vår husbilsblogg

Med så stora och många fönster så kommer det inte att liknas med en lada. Tror mer på att det kommer att liknas med ett vackert växthus.

12 12 2019
Matts Torebring

Ja det blir spännande att se när det ”växer” fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: