Nu händer det stora saker

9 12 2019
Jag mötte denna lastbil med släp på lunchen

Jag har sagt hela tiden, att jag avverkat skog för ett helt lass med bil & släp. Släpet blev fullt ända upp, men lastbilen blev inte full. Ganska bra jobbat tycker jag själv. Så mycket virke avverkat på bara sex kvällar, av en avdankad skogshuggare.

Jag såg redan när jag kom körandes på Flisbyvägen, att ett hus var på väg upp.

Det händer så mycket på jobbet nu, att jag varit nästan fastspikad vid skrivbord och dator. Troligtvis mår jag så bra, för att jag får göra så många positiva saker samtidigt. Att få komma bort till nybygget, en kvart på lunchen, är bättre än tio Alvedon. Kortväggen till vänster i bild, är mest en glasvägg ned mot sjön.

Det blir en pampig entré med pardörrar och med tak utanför

Snickarna började idag strax före kl sju. Vid lunch var mer än halva ytterväggarna uppe. Ikväll var alla ytterväggar uppe. På bilden syns den stora entrén (mjölkrummet). Takbjälkarna som skjuter ut skall vila på två stolpar som tak vid dåligt väder.

Att få bygga lösvirke är det bästa som finns sa snickarna. I morgon bör det vara dags att resa garaget. Sedan kommer takstolarna om några dagar. Detta är nog det mest fantastiska bygge jag varit med om. Det är så spännande. Gissa om det kommer att bli bra?


Åtgärder

Information

6 responses

9 12 2019
Husisblogg

Matts har väl bara varit med om bra byggen, så varför skulle detta bli sämre. Nej det tror inte ägarna för de misstänker att ni planerat varje detalj exakt så som ni vill ha det.

10 12 2019
Matts Torebring

Visst har mina byggen blivit bra. Jag byggt nytt, rustat förfallna hus och ständigt förbättrat i hela mitt liv. Fast detta kommer att bli det bästa av alla. Det har jag bestämt.

9 12 2019
Monica

Vad fint det kommer att bli och så roligt att starta något nytt så här, att ta de initiativen. Mycket arbete bakom men samtidigt givande och spännande. Fortsatt lycka till önskar jag.

10 12 2019
Matts Torebring

Kul att du fortsätter att resa med oss. Detta kommer att bli extra elegant och fint, det har jag lovat mig själv. Från början hade jag tänkt bygga enkelt och billigt, den tanken har jag släppt lite på.

9 12 2019
Rolle o Carina

Bra jobbat Matts att nästan avverkat ett billass 3 meters på sex kvällar!
Och så fort det går för snickarna nu med lösvirket,härligt!

Ha det gott o njut framåt/Kram

10 12 2019
Matts Torebring

Än är inte gubben gammal, bara i spegeln, men inte mer.
Byggkramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: