Idag regnade det, trots att SMHI visade snö.

3 12 2019
Besiktigat & klart för att gjuta bottenplattan

Jag har sett på väderleks appen, att det skulle börja snöa vid lunch idag. Men som sagt tidigare, behöver Matts bättre väder, så blir det så. Snö idag hade varit direkt olämpligt, när vi skall gjuta bottenplattan på torsdag.

Husbussen en trappa ned till höger och lillbilen till vänster en trappa upp.

Egentligen hade jag önskat ännu höre nivåskillnad, för att få en perrong in i busbilen. Nu tillät inte marken detta, utan stora markhöjningar. Första trappsteget är i alla fall borta, eller rättare sagt 26 cm lägre insteg.

På måndag kommer Åkes Bygg och börjar att resa stommen. Veckan därpå kommer takstolarna. Vi får nog tak över huvudet till jul. Fönstren får vi flytta fram till vecka ett nästa år. Nu är vi igång och bygger på allvar!

Välkomna hem till oss, hälsar Birgitta & Matts, till alla våra entreprenörer!


Åtgärder

Information

6 responses

3 12 2019
Husisblogg

Helt omöjligt att hänga med i bygget, det går i rasande fart.

3 12 2019
Matts Torebring

Ja det flyter på bra. Det känns så skönt, att vi kommit så långt, innan det blev snö eller eller jättekallt.

3 12 2019
Rolle o Carina

Jädrans va varmt o gott ni kommer att få allihopa framöver!
Och såå fort bygget rullar på,toppen!

TöKram

3 12 2019
Matts Torebring

Herdeplatsen känns mest krånglig. Det måste vara både högt och brett. Vårt hus känns mycket enklare.
Byggkramar

4 12 2019
Monica

Så smidigt det går och så skönt med duktiga företag. Det kunde ju vara en meter snö denna tid dessutom så bygget är nog välsignat. Och du hade ju planerat tidigare start men mycket fördröjning blev det med utgrävningar och tomtbyte så ni har verkligen fått det att fungera och det går fort framåt. Ni är alla så otroligt duktiga. Fortsatt lycka till, ser nästan huset redan 🙂

4 12 2019
Matts Torebring

Vi har duktiga jobbare och entreprenörer allt igenom. Jag är inte sen att berömma dem, när de är duktiga och ligger i för att bli klara, dock utan att slarva. Visst är det ett välsignat bygge! Tänk bara byggstoppet, för att vi skulle få den tomt som vi älskar. Visst blev det dyrt med alla massor att fylla upp. Det kommer vi att glömma när vi flyttat in. Vi räknar med att huset är uppe till jul. Ha det gott du också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: