Vi kommer att få varmt och gott och om fötterna.

28 11 2019
30 cm isolering i villa golvet snart på plats.

Men oj, vad de jobbar på grabbarna. På morgonen hade de bara en grusyta. Vid lunch var den mesta isoleringen redan utlagd. Jag hoppas att alla ledningar till golvvärmen, kommer på plats i morgon. Själv var jag i Vetlanda idag, tidigt på morgonen och inhandlade ”Träklinker i sten”, till alla golv i hela huset.

Träklinkers i sten

Översta ”träet” till entré, kök, hall och tvättstuga. Mellersta ”träet” till gästrum & kontor. Nedersta ”träet” till vårt sovrum. Jag har sagt att jag bygger en lagård, med mjölkrum och maskinhall. Det känns som att detta ”stengolv”, ser ut som en gammal sliten lagårdsvägg.

20 cm isolering i Herdens garage

Vår husbuss kommer att få lite mindre isolering i golvet, bara 20 cm. I väggarna blir det också lite mindre, än i vårt hus. På mitten har jag en vanlig golvbrunn och i det röda röret på höger sida släpper jag ut svartvattnet. På vänster sida blir det ett golv som ligger högre upp till lillbilen. Vi får då en mindre höjd över mark, när vi lastar hemma. Garagen ligger tio meter norr om vårt nya hus och lite i bakkant. Räkna med plats (11 m till gatan) för minst, typ en Morelo, när ni kommer och hälsar på oss i vår. Naturligtvis är ni lika välkomna i en mindre bil också.

Till vänster kommer garaget till lillbilen, ett etage högre upp, förråd och verkstad längt bort mot sjön. Där kommer även värmepumpen att placeras, för att få det helt tyst inne. Det blir värme vintertid och kyla sommartid, i en kulvert in till vårt hus. I förrådet kommer även all ström och vatten in.

Det känns faktiskt lite märkligt att bo hos Herden . Alltid +23 grader i alla väder när vi kommer in, lika varmt var vi än står på golvet. Innan hade vi bara varmt fläckvis på golvet, i det förra husbilsmärket😭. Vi bor så fantastiskt gott och bra, att ordet ”måste bli färdig snabbt”, finns inte. Vi bor kungligt redan nu.


Åtgärder

Information

4 responses

28 11 2019
Husbilen Coralen

Så härligt det kommer att bli,både för er o alla fordon! 🙂
Och så fort det går framåt i bygget,underbart!

1 dm SnöKram

29 11 2019
Matts Torebring

Det kommer att bli makalöst bra, praktiskt och fint.
Kram snöblask

29 11 2019
Vår husbilsblogg

Oj vad fort det går med bygget. Herden ser ut att få det riktigt bra.

29 11 2019
Matts Torebring

Ja Kanonaden gör skäl för namnet, de har kanonfart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: