Elmia Husbil 2019/ 3

15 09 2019
Antalet husvagnar är lätt räknade på lördagskvällen.

Vi vaknade på söndagsmorgonen, till ett riktigt busväder, med mycket regn och hårda vindar. Min första tanke var, hur skall alla komma upp här från snedbacken, utan draghjälp i det våta gräset. Jag såg två lastmasker gå ned, men om de skulle assistera med draghjälp, det vet jag inte.

Vi hade i alla fall vårt på det torra. Vi väntade dock till framåt tolv- tiden med att åka. Jag ville gärna att vägarna skulle torka upp, för att slippa tvätta. Ändå tvättade jag hela bilen hemma. Det var sista resan innan flytten. Det blir en resa till Skeppsbron, Jönköping, bara för service, före vår övervintring hemma i Aneby i husbussen, under tiden som vi bygger.

En god vän från Mullsjö knackade på dörren. ”Inte en husbil har jag varit inne i”, sa han, jag är bara här och hjälper Caravan Club. Husbilarna intresserar mig inte längre, fortsatte han. Lite så kände vi också i år. Strul med tomtmark att bygga på, flytta ur huset, bygga nytt och alla frågor kring detta. Det fanns inte plats i hjärnan, att ta in husbilar också. Vi har varit på Elmia, för att få miljöombyte. Det fick vi också.

Premiärtömning av tankarna hemma

När vi byggde till på jobbet så ordnade jag till en vattenutkastare och ett lock till ett redan befintligt avlopp i marken. Jag tömmer grå- och svartvatten med den grova slangen, samtidigt som jag spolar rent i tankarna med den gula slangen. Vad skönt att ha ett eget avlopp och färskvatten.


Åtgärder

Information

4 responses

15 09 2019
Husbilen Coralen

Var längesen vi var på Elmia,inget direkt som lockar med all trängsel!
Ni vet vi gillar naturen ist,bra bil har vi ju redan 🙂
Perfekt ordnat du gjort med tömning och fyllning på jobbet 🙂

Höstblåsig Kram

15 09 2019
Matts Torebring

Ni har ju både KanonKurt & Forsbergs, det räcker.
I år kunde vi också lika gärna tagit en helg in skogen. Fast Forsbergsfesten var kul.
Kram Småland

15 09 2019
Husisblogg

Vad smidigt med egen tömning och fyllning, då försvinner ju alltid det problemet.
Nej, inte heller ägarna vågade titta neråt i backen, så undra hur det gick för alla.

15 09 2019
Matts Torebring

Det är ett skönt att veta, att vi alltid tömmer smidigt hemma i alla väder.
Ska bli spännande att få höra publiksiffran. Det kändes avslaget i början,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: