Till alla oss som älskar brasved

24 07 2019
Färdigpackad ved

Jag slet länge och så mycket i lördags med min ved, att jag började fundera över, hur mycket tid det skulle ta, att flytta med den till Framtidsvägen. Jag floade helt enkelt upp veden på en SJ pall och plastade in den. Detta samtidigt som jag är medveten om, att den måste klara en transport till. I går kväll googlade jag på vedsäckar. Jo det fanns från 130:- st och uppåt. Det blir för dyrt tänkte jag och googlade vidare.

Så hittade jag en vedsäck, se ovan…

En ställning på pallen att fästa säcken i

Jag ringde upp orderkontoret, ett företag som vi redan har leveransavtal med. Vi fick båda, en rolig och lång pratstund. Hur går detta till, säcken verkar inte ha något hål? sa jag. Du köper en strut med säckar, knyter igen den i botten, ställer struten i en ställning som står på en SJ pall, se ovan, och lastar fullt med ved. När du har fyllt hela säcken, knyter du igen säcken upptill. Efter detta öppnar du ”buren” och veden ligger kvar i en säck på en pall.

Denna säcken kostar 29:- och ställningen drygt ett par tusen exkl. moms. Den är nog inte svår såld när jag har packat färdigt. Trots min erfarenhet inom så många områden, var detta förfarande helt nytt för mig. Nu ska det bli kul att köra ved igen.

Om jag hade sålt min ved, då hade jag fått gå till skogen med motorsågen igen. Sedan köra hem, kapa, klyva och torka veden och till sist köra in den. Nu kommer jag lindrigt undan.


Åtgärder

Information

8 responses

24 07 2019
Nils-Åke Hansson

Och så hålls allt på plats och transporten blir säker. Det var en bra grej du hittade.

24 07 2019
Matts Torebring

Ja visst var det en smart lösning.

24 07 2019
Husisblogg

Vilken bra lösning och tänk så ”enkelt” det gick nu.

25 07 2019
Matts Torebring

Alla knep är bra utom de dåliga!

24 07 2019
Vår husbilsblogg

Lysande, i dessa lägen är Google ett fantastiskt bra hjälpmedel.

25 07 2019
Matts Torebring

Jag har fått ett gott råd, av de som kan IT fullt ut. Du ställer alltid en fråga till Google typ, Var kan jag köpa vedsäckar? Då får du bättre sökresultat.

26 07 2019
Rolle o Carina

Inte dåligt,det finns grejer att söka på Google 🤪🤪

Ha det gott o trava på/ BadKram

26 07 2019
Matts Torebring

Skönt at det finns bra saker till allt och att det går att hitta dem enkelt.
Skogshuggarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: